Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Horor

Recenze (57)

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Má historicky první csfd projekce, musím říct, se opravdu vydařila. O filmu jsem si předtím nic moc nezjišťovala, přes vysoké hodnocení jsem k němu byla dosti nedůvěřivá, ale naskytla se příležitost, kdy se smilovali i nad Ostraváky a ušetřili nám takovou štreku do Prahy. Stačilo jen přemluvit bestlamu k menšímu výletu a báječný večer mohl začít. Nejlepší na projekci bylo, že pokud jste ušetřili za vstupné, okamžitě jste sumu za vstup narvali do popcornu a coly. Když jsme stáli tu obrovskou řadu k paní, která zaznamenávala nicky, tajně jsem si přála, aby nad všemi těmi grázly s nepoctivě vyškemranými body svítil obrovský nápis bodohonič. A že jich tam nebylo přihlášeno zrovna málo! Bohužel, mé přání vyslyšeno nebylo. Nevadí, tágo s námi pojede v autě snad i příště. Konečně se dostáváme k filmu.. stálo to za to! Ani na chvíli jsem neměla pocit, že se u filmu nudím, mám nutkavou potřebu na záchod, neustále hledat polohy (jak si sednout, vy čuňata!) a koukat se na mobil, kdy že to vlastně už skončí. Ba naopak. Celou dobu jsem seděla s výtlemem (což se o tom týpkovi s rukama založenýma na prsou rozhodně říct nedalo) a mé nekontrolovatelné výbuchy smíchu musely být kroceny. Teď tak zvažuji, či ta zamlklost týpka vedle neměla co dočinění s bestíkovým prohlášením, že by nejraději všechny bodohoniče naházel do plynu. Zpět k samotnému filmu. Očekávala jsem leccos, ale takovou nálož zábavy, spolu s naprosto vynikající kamerou, přes výkon Lea, kterým dokázal ze sebe udělat vyjukaného hlupáčka, suverénního řečnického mistra, šéfa rozmanité skupiny podivínů, dále nadrženého boháče, který vyšuká kdejaké krasotince mozek.. (za 11 vteřin), zfetovaného dementa, který pomalu ani neví, čí je, až po starostlivého otce. Vážně nemám, co bych vytkla, Jonah opět vypatlaný kámoš do nepohody, mělo to spád, byly i kurvy, které berou kreditky - jen ty bohaté, sympatické mi bylo přelévání žánrů a s ním spojená katarze - u mě zafungovala na 100% a i nějaké to ponaučení padlo. Pro mě nejlepší film roku 2013.

plakát

Lásky čas (2013) 

Musím říct, že 21 už mi tedy bylo, ale že by se mi někdo obtěžoval říct, jak cestovat do minulosti, to teda ne. K přání jsem dostala akorát zaobalenou výhrůžku. "Tak se snaž dodělat tu vysokou (jinak budeš nadobro černou ovcí rodiny)." Kde udělali soudruzi z NDR chybu? No, zřejmě jsou upřednostňováni nehezcí ginger angláni.. Víte co? Já se jdu tedy zavřít na záchod a zařídit se podle návodu Billa, hned jsem tu. Doufám, že jsem se moc nezdržela. Po nevydařeném pokusu se zaťatými pěstmi o návrat do srpna roku 2011, mi to nedalo a odskočila jsem si, promiňte.. Ano, je to film přímo pro mě. Člověk si po něm uvědomí, že sice zakryje určitá faux paux při představování své drahé polovičky rodičům, ale pokud vás prostě ta okouzlující bloncka odmítne napoprvé, musíte pochopit, že ani návrat do minulosti to nespraví. A cestování v čase za přítomnosti již narozených díťat? Při nejmenším riskantní! Aby vám poté doma nepobíhal po domě místo rozkošné holčičky třeba černoušek. Má to své výhody i nevýhody, jako vše. Každopádně je to film pro všechny rýpaly ve své minulosti - je na čase si uvědomit, že bychom se všichni měli snažit žít každý svůj den tak, jako by to byl náš poslední. Ponaučení proběhlo dříve, takže nezbývá mi než to vše shrnout. About Time byl příjemný film na takové to nedělní odpoledne.. Ne, dnes není neděle, ale.. určitě víte, co mám namysli. Ne? Já taky ne, to je v pořádku. Popojedem. Rachel opět okouzlující, Dohnala jsem nakonec taky nějak překousla, dosti originálních scén a vtipné průpovídky.. Příjemně jsem se bavila a to jsem si přála. Nemám, co bych vytkla. P.S. Restaurace po tmě? To se určitě hodí při internetové seznamce, když chcete z chlapa vytřískat na randíčku co nejvíce, ale nepotřebujete se koukat na tu jeho šerednou tvář. Ženy, do toho!

plakát

Gad Elmaleh : L'autre c'est moi (2005) (divadelní záznam) 

Gad je prostě srdcovka.. Od prvního videa na videacesky.cz jsem si ho zamilovala. Konečně jsem narazila na celé jeho představení. Jeho vystoupení mě nikdy neomrzí. Jeho humor je jednoduchý, ale účinný,... hraje si s divákem, má báječnou odezvu a všechny vtáhne do svého příběhu. Líbí se mi na něm, že dokáže svůj vtip aplikovat na jakoukoli věkovou skupinu, umí se přizpůsobit, udělat legraci ze sebe, z naprosto triviálních věcí a situací, které denně všichni zažíváme. Obdivuji na něm Jeho neskutečné nadšení a nevyprchající energii, nadání na vše, na co sáhne. Prostě špička ve svém oboru. Nejlepší stand up komik, kterého jsem kdy mohla vidět.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Já opravdu raději horory a ne moc přeslazená dramata, jenže tohle.. Jak zde již bylo řečeno, každá věková kategorie si v tom najde to své, ano, i já, proto tohle hodnocení. Tisíc podob lásky, vtip, romantika, překrásný soundtrack, zklamání, štěstí, je toho tolik! Neodolala jsem a musela jsem si ho pustit znovu. Nelituji! Opět mi běhal mráz po zádech při zpěvu Olivie, opět jsem sdílela radosti i strasti s hlavními postavami, opět mě tento film šíleně nabil takovou energií, že bych mohla rozdávat, opět jsem měla na krajíčku při gradujícím a do sebe zapadajícím konci.. Co víc říct? 5 hvězd mi nestačí.. Příští rok tedy znovu!

plakát

A Perfect Child of Satan (2012) 

Kam se hrabou Lidské stonožky, Srbské filmy a vůbec, vše, o čem si okolí myslí, že je to nejhorší, co viděli. OMYL! Pro mě neskutečně depresivní závěr podtrhnutý mrazivou hudbou. Vše do sebe perfektně zapadalo a gradovalo od nudy po největší odpor a strach. 21 minut pekelné jízdy. V životě už to nechci nikdy vidět.

plakát

Jak funguje katolícka cirkev (2007) 

Mám dojem, že jsem si právě prodloužila život o pár let.. A propo buďme usměvaví a berme věci s nadhledem :)

plakát

Muž na hraně (2012) 

Ne, předkožku kolem krku u sebe nevidím, a to se jako správný gerber prohlížím v zrcadle několikrát denně. Opravdu se mi ani na temeni nezačalo objevovat vyústění močové trubice, ale tenhle film byl přímo pro mě! Takových nemám moc nakoukáno, ale pacoše s alzheimerem musím pochválit za vynikající zábavu. Začátek mi přišel trochu vleklý, ale konec byl strhující. Pro mě neokoukané, napínavé, nepředvídatelné. Ušatci a testosteronové policistky se taky dali s kapkou nadhledu překousnout. Někteří se na to asi dívali s hlavou v prdeli a hledali něco k snědku. Nebojte, 8 filmových fandů z 10 doporučuje hydrocolonterapii neboli klystýr.

plakát

Podfukáři (2013) 

''Desire for knowledge is greater than the desire to let the fool.''