Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Horor

Recenze (57)

plakát

V zajetí démonů 2 (2016) 

To jsem si zas po dlouhé době pustila HOROR. Ne, že bych je přestala sledovat, ale ty "hustokrutopřísné" horory během posledních min. 2 let, byly naprosté odvárky hororového mága Wana. Již ze startu se vám začnou stahovat půlky a potit kulky, máte-li nějaké. Překvapivě nenechává odpočinout ani v druhé půl hodince. Gradace je hodně slušná a jakmile se začnete dostávat prvnímu démonovi na kloub, začnete litovat, že jste si nedali před filmíkem trochu do trumpety a sluchátka v tu chvíli proklínáte. Korunu tomu nasadí koupelnový větrák, SÁM OD SEBE se zapnoucí. Perlička č. 2 - jste doma sami! Že já si to pouštěla. Prostě a jednoduše jsem tu druhou hodinu nedala. Jo, jsem posera, nechám si to třeba na teď, dokud je ještě světlo. Držte mi palce, splašené spotřebiče už se na mě třesou.. (no jo, ještě jsem nezmínila tu pitomou hifi věž a její romantický šum v obýváku, jako při lazení rádia, kuš!).

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Miluju, když po roce napíšu sáhodlouhý komentář a pak se mi omylem smaže. Yess! Kecám. Jsem vytočená na sto let dopředu. Tak znova. Inu, to je tak když se po roce vydáte z vesnice do velkoměsta. Naskytne se vám možnost, opět po roce, zajít si na csfd premiéru filmu, o kterém nemáte žádné info (díky Chezush a dr.horrible! :), vezmete si do ruky chytréhoFouna a podle map se víru Prahy. Atlas se mi z místní základky sehnat nepodařilo. Nicméně, ani technika není dokonalá a lidé už vůbec ne, tož použijete svou papulu a optáte se místního lidu. Ten vám oznámí, že Atlas máte přímo před nosem. Lépe řečeno, přes cestu. Ehm.. Takže se nám nakonec podařilo tak tak dorazit, (Bloody příště drží fleka :)), nějak se prodrat davem na poslední volná místečka, usadit se a čekat na úvodní titulky. Už ty byly originálním překvapením a příslibem něčeho velkého. A opravdu! Už v prvních minutách a po jedné sklenici whisky film začínal nabírat pořádné grády a já čučela jako puk, na výfuk. V překladu - neslušně, s pusou dokořán. Naposledy se mi tohle stalo u Vlka z Wall Street. Snímku nechyběla dechberoucí akce, legendární hlášky, ani kus té anglické elegance v podobě Colina eF a překvapení v Taronu Egertnu. Prosím, více takových klenotů současné kinematografie. Jak pravil PinokKio - film by mohl vstoupit do análů. Princezny z něj budou jistě potěšeny!

plakát

Kód Enigmy (2014) 

Někdy právě takoví lidé, o kterých si to nikdo nikdy nemyslel, dokážou věci, které si nikdo nedokáže ani představit.

plakát

The Guest (2014) 

Co jsem to teď sakra viděla? Na první pohled nijak zvláštní drama s charismatickým záporákem, vypadajícím, že by možná mohl mít nějaké to tajemstvíčko. Jasně, nevíte, jestli si myslet, zda je pouze poznamenán vojnou či hraje nekalou hru. Ale i přesto, že se Vám na něm nebude něco zdát, to, co přijde v polovině snímku, rozhodně čekat nebudete. Prozrazovat nic nebudu, ovšem vynasnažím se to popsat jedním slovem. NÁŘEZ! .. No nic, alespoň jsem to zkusila. Zkrátka.. To musíte vidět! Kam se hrabou leckteré horory a thrillery. Originální, poutavé, krvavé, (ehm, asi jsem se měla narodit chlapem .. (když ony vážně ty romanťárny s kupou kapesníčků a kýblem zmrzliny nejsou šálkem mého latté, tak pardón) - pro mě jednoznačně jeden z Top filmů tohoto roku.

plakát

Atlas mraků (2012) 

"Možná se jen snažím něčemu porozumět.. Čemu? Tomu, proč děláme ty samé chyby pořád dokola.."

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Přidávám hvězdu za Kofilu zdarma, kterou jsme dostali spolu s lístky! Takový luxus. Asi tam budu chodit častěji! .. Vlastně počkat, už tam skoro bydlím, zdá se mi tak. Ne, ale teď vážně.. Opravdu dlouho je tomu, co jsem se při komedii opravdu pobavila.. Sousedi? Haha, jo dobrý, film, ale akorát k takovému tomu domácímu žehlení (dámy jistě pochopí). A opravdu poslední komedie, u níž jsem se od srdce zasmála tak, až brečela smíchy, byl Vlk z Wall Street. A že je tomu už pěkných pár měsíců.. A teď si nakráčí nějací němčouři s puberťáckým humorem a ono je to koukatelné? Na Vlka to jistěže nemá, ale ono srovnávání filmů moc neholduji. Posuďte sami, nenudilo, neurazilo, romantickou chvilku nějak extra nepřetáhli, i když uznávám, nebýt tam, nic se nestane a odcházela jsem spokojená :)

plakát

Chlapectví (2014) 

Něco takového tady opravdu chybělo. Samozřejmě v tomto filmu nenajdete nic, co byste již neviděli, ale právě o tom to je. Richard to vzal vše postupně a jelikož strávil s herci celých 12 let, dodává to tomu ještě větší kouzlo a autentičnost. Jde vidět, jak děti dospívají, rodiče dělají těžká rozhodnutí.. Tímto se liší hlavně od těch ostatních snímků. Dále se nesnažil nijak extrémně působit na city, s žádnými smrtelnými nemocemi či dalšími hrozivými scénáři. Ano, tyhle věci se také dějí, ovšem tady s tím nepočítejte. Asi i díky tomu si mě ten film získal. I přes skoro 3 hodinovou stopáž mě dokázal udržet bez nějakých větších momentů nudy a potřeby si odskočit pro další popcorn, nebo na WC. Líbilo se mi prolínání a návaznost "životních kapitol" téhle obyčejně neobyčejné rodiny. Je to příběh o každém z nás. Kdokoli se v tom může shlédnout a uvědomit si, že nejen my, ale i naši blízcí a okolí to nemají jednoduché. A přece je ten život krásný .. Je to na nás a našich rozhodnutích, kam svůj život nasměrujeme a jak budeme spokojení :)

plakát

First Kiss (2014) 

Bacha na to.. je to strašně nebezpečný. Ministerstvo čsfd varuje: Koukání způsobuje tlemení od ucha k uchu! A možné jsou i slzy dojetí.