Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (286)

Erik Viking

Erik Viking (1989)

Po premiéře filmu Terry Jones požádal producenty, zda by mohl pro britský trh původní více než stominutovou verzi zkrátit. Dostal sice zelenou, ale zároveň i velmi krátký čas na celou akci, takže stejně nebyl ve výsledku spokojený. Teprve v roce 2006, když se vyráběla speciální edice filmu pro dvd, sestříhal Terry Jones snímek na stopáž, jež mu vyhovovala, na 76 minut.

Hindenburg

Hindenburg (1975)

Piáno, na které hraje jeden z cestujících při osudném letu, bylo ve skutečnosti už na jaře roku 1937 ze vzducholodi odstraněno kvůli své velké váze.

Homeboy

Homeboy (1988)

Mickey Rourke vycházel při psaní scénáře ze svých zkušeností s boxem. Jeho kariéra byla trnitá, a tak většinu času pil alkohol. O návrat do ringu se pokusil znovu v 90. letech, ale ani to se mu nezdařilo a tak se nadobro vrátil k filmu.

Canterburské povídky

Canterburské povídky (1972)

Canterburské povídky jsou vrcholným dílem anglického básníka Geoffreye Chaucera. Vznikly mezi lety 1387-1400. Chaucer má na svém kontě desítky dalších děl, které se zabývají hrdinskými příběhy či láskou. Jako jeden z prvních anglických spisovatelů začal používat ve svých dílech postavu vypravěče.

Panoptikum

Panoptikum (1981)

Jeden z alternativních distribučních názvů filmu byl i "Carnival of Terror".

Polibek před smrtí

Polibek před smrtí (1991)

Sean Young, která hraje ve snímku dvojčata Dorothy a Ellen, si za svůj výkon odnesla dvě Zlaté maliny (za ženskou hlavní i vedlejší roli pro rok 1991).

Síla odvahy

Síla odvahy (2008)

Když letí děvčata na začátku filmu do Francie, tak má jejich letadlo na sobě pruhy. Jenže tyto pruhy se na letadla malovaly až v den D, kdy došlo k vylodění v Normadii, aby se lépe rozpoznali Spojenci od Němců.

ATM

ATM (2012)

Ve scéně, kdy se zabiják snaží vyplavit hrdiny vodou z požární hadice, kterou přitáhl v 56. minutě k bankomatu, voda z hadice teče, přestože v záběrech na zadní část budky na zemi hadice neleží.

Clona

Clona (2014) (seriál)

Od začátku natáčení až po premiéru na televizní obrazovce uběhl přesně rok, což je shodou okolností i doba, po kterou se seriál Clona odehrává. Začíná i končí v momentě, kdy si Roman (Kryštof Hádek) podává přihlášku na vysokou školu.

Clona

Clona (2014) (seriál)

Natáčelo se především v reálném prostředí, například v SaSaZu, vyhlášeném holešovickém nočním klubu, dále na letišti v Roudnici nad Labem a Bubovicích, na Nákladovém nádraží Žižkov i na uzavřeném úseku dálnice R7 či v depu stanice pražského metra Háje. Také na policejní akademii v Modřanech, v Břevnovském klášteře, na Slapské přehradě nebo v budově bývalého Federálního shromáždění, dnes nové budově Národního muzea. (Zdroj: TV mini)

Clona

Clona (2014) (seriál)

Seriál se točil 70 dní, filmaři vystřídali více než 100 lokací, před kamerou hrálo 110 herců, 600 komparsistů, použilo se 50 aut a při náročných scénách se účastnilo také 95 kaskadérů. (Zdroj TV mini)

Kvočny a Král

Kvočny a Král (1974)

V klubu SSM stojí při rejdu diskotéky za povšimnutí na nástěnce fotografie tehdy populárního francouzského herce Jeana-Paula Belmonda.

Critters 2

Critters 2 (1988)

Přibližně v 50. minutě si je možné při přeměně jednoho z lovců povšimnout bilboardu s Freddym Kruegerem (Robert Englund) z hororové série Noční můre z Elm Street..

Zatracení

Zatracení (2002)

Tomáš (Jan Révai) při jedné ze scén hraje počítačovou hru "Hidden and Dangerous 2".

Reklama