Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (286)

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Když byl Frank Lucas propuštěn z vězení, Richie Roberts se stal kmotrem jeho syna. Z obou mužů - zločince a jeho pronásledovatele - se stali přátelé.

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Na 116. ulici, kde se drogy prodávaly, byl v podvečer vždy nával. Ve čtyři odpoledne se tam klidně sešlo až deset tisíc lidí. Policista žádný.

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Část Lucasovy rodiny se od Franka odtrhla a řídili si vlastní heroinový byznys. Říkali si "Kluci z venkova".

Americký gangster

Americký gangster (2007)

Poprvé Frank propašoval do Ameriky 300 kilo heroinu. Postupně dodávky zvýšil na 3 000 kilo, protože poptávka stoupala, stejně jako jeho moc a jím ovládané teritorium.

Robin Hood

Robin Hood (1973)

Tvůrci původně do role faráře Tucka obsadili pěkně růžovoučké prasátko. Producent však tento počin ihned zamítl z obavy, že by je církev mohla žalovat. Proto z něj nakonec udělali alespoň šedivého jezevce.

Třetí princ

Třetí princ (1982)

Původně měla hrát hlavní roli černovláska Zora Jandová, nakonec však dostala jinou roli, také princezny. I ona musela nosit paruku (pro změnu blond).

F. L. Věk

F. L. Věk (1970) (seriál)

Ve druhém dílu si Věkovi dopřávají dozlatova upečenou, křupavoučkou husu (třebaže nebyla neděle, ale obyčejný čtvrtek) - jenže chyba lávky, je to kuře (husu totiž omylem snědli technici).

Modrý anděl

Modrý anděl (1930)

Předlohou pro film Modrý anděl byl román německého spisovatele Heinricha Manna z roku 1905, "Profesor Neřád".

Želvy Ninja

Želvy Ninja (2007)

V roce 2003 dostali zelenáči znovu šanci, když je jako producent dostalo do ruky Mirage Studios, tedy vydavatel první komiksové série z roku 1984.

Piráti z Karibiku: Na konci světa

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)

Rada pirátů skutečně existovala. Pobřežní bratrstvo byla volná koalice pirátů a bukanýrů, která působila v 17. a 18. století v Atlantském oceánu, Karibském moři a Mexickém zálivu. Měli základnu na ostrově Tortuga u pobřeží Haiti a v Port Royal na Jamajce. Bratrstvo tvořili původně francouzští hugenoti a britští protestanti, ale do jejich řad se přidávali další dobrodruzi různých národností, včetně Španělů a Afričanů.

Piráti z Karibiku: Na konci světa

Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007)

Když piráti doputují na konec světa, hraje k tomu stejná hudba jako na atrakci v Disneylandu, která kdysi posloužila jako námět pro tuto filmovou sérii.

Jedné noci v jednom městě

Jedné noci v jednom městě (2007)

Janu Balejovi film Jedné noci v jednom městě vysloužil Českého lva za nejlepší výtvarný počin.

Královna Alžběta: Zlatý věk

Královna Alžběta: Zlatý věk (2007)

Skotská královna Marie Stuartovna je uvězněna na hradě Fotheringay - před každou scénou odehrávající se ve Fotheringay se objeví záběr na hrad obklopený zasněženými vrcholky Skotských hor. Fotheringay se ale ve skutečnosti nachází v Northamptonshire - což je jeden z nejrovinatějších regionů v Anglii.

Královna Alžběta: Zlatý věk

Královna Alžběta: Zlatý věk (2007)

V závěru filmu sleduje Alžběta z útesů námořní bitvu, přičemž její stan stojí v Tilbury - tam ale ve skutečnosti žádné podobné útesy nejsou.

Královna Alžběta: Zlatý věk

Královna Alžběta: Zlatý věk (2007)

Jako potenciální nápadník Alžběty se objevuje ruský car Ivan Hrozný, který byl ale v době, do níž je film zasazen, už rok mrtvý. I kdyby žil, těžko by se tehdy pravoslavný vládce oženil s protestantskou královnou.

Královna Alžběta

Královna Alžběta (1998)

Hned zpočátku filmu projíždí Alžběta pod známým mostem "Bridge of Sighs" ve studentském městě Cambridge, třebaže byl postaven až v roce 1831 (zhruba dvě století po smrti královny).

Vlkodav z kmene Šedých psů

Vlkodav z kmene Šedých psů (2006)

Vlkodav z kmene šedých psů je uváděn jako druhý nejdražší post-sovětský ruský film. Oficiálně se mluví o rozpočtu 10 milionů dolarů, některé zdroje však tvrdí, že uvedená částka je pouze polovinou skutečného rozpočtu.

Reklama