Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (423)

plakát

Chyby (2021) 

Konečně zase jednou zajímavý český film s originálním námětem, neokoukanými herci a dokonce k zamyšlení! Závěr dle mého ukazoval na další chybu hlavní dvojky, ale ta se dá taky napravit, ovšem včas.

plakát

Případy 1. oddělení - Flaška (2022) (epizoda) 

Tak nevím, zatím mi tam ten Loj moc nesedne. Je takový nijaký. Nová policistka mi nevadí, ale zatím je to taky hrozně nevýrazná postava. Dále mi přijde, že Blažek přehrává.

plakát

Quo vadis, Aida? (2020) 

Skvělé psychologické válečné drama, na kterém si nejvíce cením, že udrží napětí, autenticitu a dusnou atmosféru bez zbytečného naturalistického násilí, které si samozřejmě domyslíte, ale nemusíte vždycky vidět. Výborný herecký výkon hlavní představitelky. Její a holandská bezradnost z obrazovky přímo tekla, tak jako moje slzy v poslední třetině filmu.

plakát

Tajuplný vlak (1989) 

Klasická komorní Jarmuschovka, jak ji mám ráda. Tři povídky, tři pestré příběhy a skvělá hudba. K tomu lehký humor, mnohdy i černý. Ale úplně nejvtipnější byli ti dva týpci v recepci chátrajícího hotýlku, už jenom vzezřením, dialogy a také situací, kdy byli hosty obdarováni japonskou švestkou :) Kdo viděl, tak si jistě vzpomene ;)

plakát

Bouřlivé jaro (2002) (divadelní záznam) 

V 70 letech? Tomu se ani nechce věřit! Klobouk dolů, paní Vránová.

plakát

Aftersun (2022) 

Velmi komorní drama o mladém rozvedeném otci a jeho 11 leté dceři na dovolené u moře. Otec je docela akční, působí vesele a bezstarostně, s dcerou vychází dobře. Mají moc pěkný vztah. Mimochodem výběr herečky na postavu Sophie byl povedený, sympaťačka. Dny pohodově plynou, ale postupně stále více vnímáte, že otec má nějaké problémy, které jsou pro něj velmi těžké. Byla jsem stále ve střehu, co se bude dít. Konec filmu je však otevřený, což mi nevadí, protože má fantazie pracuje naplno. Musím ještě pochválit výbornou hudbu.

plakát

Babylon Berlín - Série 3 (2020) (série) 

Pouze můj skromný komentář. Třetí série byla zbytečně natahovaná, některé osobní linky až nudily. Neustále se zjevující podivný psychoanalytik taky nic moc. Ústřední dvojka to stále táhla, ale překvapivý závěr typu vrahem je zahradník mě opravdu neuchvátil. Škoda, první dvě série byly sice až moc plné politiky, ale měly větší švih a originalitu. Velmi pestrý a dekadentní rok 1929 v Berlíně.

plakát

Schodiště - Zlatíčka pro každého (2022) (epizoda) 

Jenom podotýkám, že Petersonovi je již 78 let a dodnes se plně neprokázala jeho vina. No obrázek o něm však nejlepší nemám. Celý seriál byl natočen podle skutečných událostí. Jestli celoživotně používal lži, kde se mu hodilo, či manipuloval nejbližšími lidmi, kteří mu chtěli pomoci, nic moc......Colin je můj oblíbenec a hlavní postavu zahrál opravdu tak, že mi byl po celou dobu krajně nesympatický. I další hvězdy jako Collette a Binoche pozvedly v mých očích seriál na ****

plakát

A jak to bylo dál... - Loučení (2021) (epizoda) 

Pokračování opravdu nepovedené, už nikdy více. Další díly ani náhodou. Nebavím se, všichni mi spíše lezou na nervy.

plakát

Poslední závod (2022) 

Filmu jsem věřila a nebyla jsem zklamaná, ba naopak. Výborný český počin letošního roku, který jsem ráda podpořila v kině. Bavil mne dokonce více než loňský Zátopek. Hádek i Kaiser jsou zde opravdu skvělí. Dvě časové a dějové linky mi vůbec nevadily a konečně jsem se  více seznámila s osobností Emericha Ratha, která ve starém filmu z r. 1956 Synové hor samozřejmě vůbec z politických důvodů zmíněna nebyla. Děj má spád, záběry Krkonoš krásné i s fujavicí, a musím vyzdvihnout skvělý zvuk i zajímavou hudbu. Jediné, co mi v podstatě vadilo, bylo málo času na přiblížení osobnosti Vrbaty, která je ve filmu opravdu upozaděna na úkor některých vedlejších postav a dějů.