Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Krimi
  • Pohádka
  • Akční

plakát

Architektura ČSSR 58–89 (2024)

Další světová premiéra ve Varech. Málem se nepromítalo. Filmová delegace čítala 17 osob. Naštěstí nemluvili všichni. I tak se tlumočnice dost zapotila. Celý projekt od knihy přes seriál po film zabral neskutečných 9 let. Podobné jako projektování a stavba některých budov, tak si aby to mělo tu atmosféru. Nebylo to jen o návrzích, spolupráci inženýrů různých profesí s architekty, výstavbě, bylo to i o bourání. Bylo to i o tom, že se bouralo vždycky a důvody k tomu byly různě validní. Měl jsem trochu obavu jestli zvládnu dokument na více než 2 hodiny. Obavy byly zbytečně, uteklo to a ještě jsem se něco dozvěděl.

Po zavírací době (1985)

Velká jízda nočním New Yorkem. Práce v IT se 40 let změnila. Noční NY asi tolik ne. Ponaučení: nenech se pozvat od holky v baru k ní na návštěvu. A v New Yorku už vůbec

Tropicana (2024)

Náš první film letos ve Varech. A hned světová premiéra. Celovečerní debut úspěšného režiséra krátkometrážních filmů. Tohle taky nebylo dlouhé, zato dlouhých záběrů tam bylo spousta. Pomalé tempo nenudilo. Hudba neobtěżovala. Celé to mělo zvláštní poetiku. Jo a název je převzatý z jednoho filmu pro dospělé.

Milá Olivie (2021)

Poměrně komorní, pomalu plynoucí, ale nenudící.

Krematorium (2024) (seriál)

Vtipné dílko, které balancuje na hranici mezi černým a nevkusným humorem. Většinou na daří nespadnout na stranu trapného humoru, s výjimkou 4. dílu, který do trapnosti zabředl hodně hluboko a si by tam vůbec být nemusel.

plakát

Docent - Série 1 (2023) (série)

Dost dlouhé a pomalé místy vtipné jindy nevěrohodné.

plakát

Kdyby radši hořelo (2022)

Hraný dokument o panoptikální blbosti některých vesničanů.

Chyby (2021)

Hlavně, že to dobře dopadlo. Jinak to bylo dost panoptikální.

plakát

A máme, co jsme chtěli (2023)

Až na ten motiv s prstýnkem dobrý. Trošku předvídatelný, rozhodně k zamyšlení.