Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (20)

plakát

Close (2019) 

Tri hvezdicky, protoze na ceske pomery slusna akce, jen par otravnych klise a hlavne Noomi tyto role opravdu jdou. Ocenuji, ze tento film je teprve tretim pocinem reziserky a tocila ho zajimava baba :), myslim, ze nam jeste ukaze neco pekneho. Talent tam je a v hlave to ma srovnane.

plakát

Old Guard: Nesmrtelní (2020) 

Za me zklamani, jedna hvezda je za Charlize Theron a druha za Chiwetel Ejiofor, pribeh je nudny, motiv hrdinu nesmyslny a cele je to tak tak Becko, na ktere by sice ceska kinematografie vyplacala vsechny lvy a Mirka se u toho pocurala stestim, ale Netflix umi lip. Sakra lip. Sama rerziserka priznava, ze jejim hlavnim motivem bylo natocit neco s cernou zenskou v hlavni roli, protoze to je tak treba. Doslova s "black woman, cause it is so needed." Trochu racismus naruby a tomu filmu to jen ublizilo, i kdyz se herecky snazi, jak muzou. Skoda. https://youtu.be/R3iMw-jO6fU

plakát

Cannabis (2016) (seriál) 

Dobra hudba, realisticke francouzske realie, uveritelna zapletka mezi Francii, marokem a Spanelskem. Me se to libilo a rad bych shlednul i druhou serii!

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Líbilo se mi: Studené a syrově realistické podání lovu na člověka, úžasně podané. Natáčecí lokace v Indii, Pákistánu a Jordánsku filmu prospěly. Drsné scény výslechů a práce se zadržovanými jako jediná negativně komentovaná věc ředitelem CIA Morellem - přičemž vyjadřování se k filmům je věc u CIA nevídaná. Doslova řekl (na speciální tiskovce), že "enhanced interrogation techniques", also known as "torture", had not been of significant benefit in locating Osama bin Laden. :) - trošku jsem to zkrátil... Film byl původně o desetiletém neúspěšném hledání UBL, po jeho zabití byl scénář přepsán... Nelíbilo se mi: Na rozdíl od knižní předlohy (No Easy Day) napsané jedním z učastníků finálního útoku se ve filmu nezmiňuje pečlivá příprava na přesné maketě Usámovy pevnosti v Camp David. Při teroristickém útoku v Londýně nehrají čísla autobusů, chybí vyjádření celkové silý úderu opominutím explozí v metru, celkovým válečným chaosem a vypínáním GSM sítí... Celkově: BRAVO, BRAVO, BRAVO! Linka na FOX NEWS: http://www.foxnews.com/politics/2012/12/22/cia-makes-rare-public-comment-morell-calls-zero-dark-thirty-not-realistic/

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Líbilo se mi: První scénka byla nádherná a slibná, v lecčems originální. Nelíbilo se mi: Roztahané, příliš mnoho herců z Inception (snad jen Caprio chyběl), nelogičnosti sloužící pouze k prodloužení děje (Batman je poražen, ale nikdo ho nezabije, raději jej někam zavřou, aby se zdlouhavě dostával ven), záporná postava samozřejme vyzradí svůj plán tak, aby i ten největší hlupák pochopil...), klišé na klišé. Celkově: zatím asi nejslabší film, který jsem od Nolana viděl, místy k uzívání. Asi potřeboval peníze, jednu hvězdu jsem dal za první scénku. Nedoporučuji.

plakát

Avengers (2012) 

Líbilo se mi: Dlouhodobá strategie Marvelu v představování a revizi komiksového světa. Nejdříve představili jednotlivé Avengers - kdo nejste řádně připraveni, tak teď máte šanci se rychle podívat alespoň na Hulka, Ironmana a k tomu alespoň kapitána Ameriku. S pobavením jsem viděl výrazné vylepšení Hulka, smál se u Ironmanových hlášek, v jehož lehce srozumitelném světě se příběh odehrává - prostě u toho nejlépe divácky přijatého hrdiny. Akční scény jsou nápadité a postavám dokreslují obrysy, vše navíc v krásně nasnímaném New Yorku. Kde jinde, že :) Nelíbilo se mi: O postavách je řečeno dost málo, kdo neviděl související filmy bude přece jen o něco ochuzen. Celkově: Výborná rodinná zábava, se spoustou dobrých hlášek i v češtině a přitom poutavá a jednoduchá. Marvel s dobře řízeným přístupem a Josse Whedonem na režisérské židli nepromarnil šanci posunout komiksem inspirované filmy o kus dál.

plakát

Prometheus (2012) 

Líbilo se mi: První scéna, vzpomínka na fenomenálního vetřelce. Nelíbilo se mi: Pochybný scénář, nelogičnosti a trapné okamžiky, které celý film stáhly o několik úrovní níž. Promarněná šance. Celkově: O ničem.

plakát

Divoši (2012) 

Líbilo se mi: Náladová a řemeslně zručná kamera kombinovaná s realistickým přístupem k akčním scénám, navíc Tarantinovsky kruté a občas trochu nad věcí. Excelentně zpracované záběry o poetičnosti rekreační konzumace marihuany - hádám, že bez osobní zkušenosti režiséra by to nebylo ono. A tady to je ono. Že se historie opakuje, už v jiném Stoneově filmu zaznělo, lehká a příjemně retro pojatá paralela mezi americkým válčením tenktát ve Vietnamu a teď v Afghánistánu jen dokazuje zručnost Olivera Stonea. Opuštění politiky už bylo načase! Nelíbilo se mi: Trošku nalepený alternativní konec, ale bez těch bonusových sekcí na DVD by to jinak nikdo neviděl a s koncem příběhu si nemohl pohrát. Asi to je červená stuha k příštímu dílu. Celkově: Žánrově a vizuálně profesionální, scénaristicky někde v lepším průměru, druhým koncem trošku uhozené. Rozhodne ale lepší než většina Tarantina, Stone je prostě kvalitnější ve všech ohledech. Konkurence je ale neúprosná, nestačí být dobrý. Stone, buď zase nejlepší, buď úplně do morku kostí. Já jsem z toho cítil rukopis Čety a Takových normálních zabijáků. Příjemné překvapení.

plakát

Paříži, miluji Tě (2006) 

Líbilo se mi: Jednoznačný otisk Paříže a celistvé nálady po shlédnutí všech povídek, z nichž některé by ustály i samostatnou kariéru krátkého filmu. Jmenovitě (SPOILER, pozor!) slepý kluk, španělská ukolébavka, americká pošťačka, ztráta. Bravo! Nelíbilo se mi: Uměle a násilně tvořená atmosféra asijského kadeřnictví, v kontextu ostatních povídek alespoň dokumentuje současnou architekturu Paříže tak, jak ji běžný český turista neuvidí. Celkově: Mozaika vícero chutí a barev, zajímavě stmelená svérázností Paříže a přístupy více než deseti autorů. Doporučuji.