Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (371)

plakát

Ahsoka (2023) (seriál) 

Ahsoka Tano je určitě úžasná postava Star Wars, ale jak hodnotit SW seriál, kdy v posledních dvou dílech začnete nějak podvědomě fandit zlu? Negativní postavy jsou mnohem charizmatičtější a mají dokonalý náboj, zatímco parta intergalaktických hipíků v čele s perským princem budí spíše pubertální dojem… Že by jen generační kolize? Zamýšlím se nad tím, proč obdivuji Mandaloriana a Boba Fetta, zatímco Obi-Wan Kenobi s Ahsokou mne zanechávají s pozdviženým obočím… Závěrem musím říci, že pojetí Star Wars očima Dave Filoniho je báječné a držím mu palce v další tvorbě. Jo, Mary Elizabeth Winstead má hezký zadeček ;-)!

plakát

Jan Žižka (2022) 

Vystrašený jako malé dítě jsem vkládal zakoupené DVD filmu Jan Žižka do svého přehrávače (abych odčinil to, že jsem nebyl v placeném kině). Tradiční středověké akční hollywood drama, které rozhodně neuráží ani svým velmi volným přístupem k české historii. Tvůrcům nezazlívám, a chápu, že když dostali jednou za 60 let příležitost, tak tam chtěli nacpat vše. Ve své podstatě další velký film z našich dějin od dob Tmavomodrého světu. Epochální výjevy opravdu nečekejte, to dnes dokáží v historické tvorbě východu snad jen Poláci a Rusové. Přesto měl Jákl odvahu a pár statečných investorů taky. Jak říkáme my judisté, netřeba pršet, stačí když kape. Jako zapřísáhlý nepřítel politicko-korektní demagogie ve filmové tvorbě, musím ocenit pohodové začlenění exotických herců v podobě uherských kumánských hord, což je pro mne stravitelné. Děkuji... Ameriko, že jsme mohli natočit tento český film.

plakát

Mořská příšera (2022) 

Někdy mne to bourání rádoby stereotypů začíná unavovat. Toto je multi-kulti-transgender výtvor, kterým lijí tvůrci do hlav našich dětí své pohledy na svět. Kultovní příběh Melvilleho Bílé velryby pak použili, aby tohle školení mělo alespoň nějakou formu.

plakát

Novoroční projev předsedy vlády Petra Fialy (2022) (pořad) odpad!

"Slyšíte jak lieutenant Dub zase žvaní? Včera byl ještě pitomým profesůrkem politologie a dnes by se chtěl rovnat nám, aktivním důstojníkům!" :-) :-) :-)

plakát

Předávání státních vyznamenání prezidentem republiky (2022) (pořad) 

Skupinka lidí zde hodnotí tento vzácný sváteční okamžik svou antipatií k panu prezidentu Zemanovi, a přitom plive do tváře lidí, kteří pro tuto zemi udělali něco výjimečného. Oprostěte se od své subjektivní nenávisti k jednomu člověku a zamyslete se... Co jste pro naši vlast udělali vy? Vaše dekadentní vyjádření nepadají jen na hlavu prezidenta, ale i na životy padlých hrdinů našich dějin i přítomnosti.

plakát

Rod Draka - Král Úzkého moře (2022) (epizoda) 

Dokonalé. Zatím asi vůbec nejlepší díl. Delikátní napětí i psychologie intimních zákoutí lidských slabostí. Milly Alcock patří mezi nejskvělejší volby obsazení tohoto seriálu a společně s dalšími prvky dotváří jedinečnou atmosféru světa Her o trůny.

plakát

Rod Draka - Princezna a královna (2022) (epizoda) 

Už tam kuchař začíná sypat příliš černého pepře. To, co bylo na začátku vhodným doplňkem pro povzbuzení chuti, se mi začíná přejídat. Jen aby mu neujela ruka...

plakát

Lajna - Nová lajna (2021) (epizoda) 

Přemýšlím, jestli je tohle ještě humor. Argumentaci, že se jedná o oddechový komediální seriál, nemohu přijmout stejně jako celé pojetí této seriálové trapnosti. To co si zde tvůrci dovolují, například ke Slovákům, by si k cikánům či černouškům rozhodně nedovolili, i když je evidentní, že hlavní hrdina je primitivní magor. Přívětivý styl Okresního přeboru zde rozhodně nečekejte.