Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Tom Hanks se blýskl jako ve své každé roli, kterou hraje naprosto přirozeně a přesvědčivě. Drama s trochou tajemna a mystiky. Ale kdo ví, co se může stát a co ne? Kdo ví, jestli někomu nebyla do rukou položena síla zachraňovat lidské životy? Silný a jedinečný film.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Světoznámý film, který byl shlédnut miliony diváků a v milionech z nich zachoval jedinečný dojem a zážitek. Nedá se popsat slovy něco tak silného a působivého. Nechá to ve vás kus sebe a pořád vás to nutí přemýšlet. Není to oddechovka, kterou si pustíte po náročném dni, je to něco na co se těšíte celý týden a pak si vychutnáváte každou minutu neuvěřitelného snímku, který byl nominován na 13 oskarů. Forrest Gump je možná "idiot", kterému se všichni smějí, ale je to jedinečný muž právě v tom, že je jednodušší a věci vidí dětskýma očima, které nejsou zamlženy nějakými skeptickými představy o světě. Je to někdo, kdo řekne to, co si myslí, někdo, kdo považuje svou matku za svůj vzor a toho "utíkej, Forreste, utíkej" se drží celý svůj život. - Utíká za svými sny, stane se skvělým univerzitním hráčem fotbalu, stane se inspirací pro spoustu lidí, když běží a běží, bez zastávky, dál a dál. Ta jeho odhodlanost a cílevědomost, to jít si za svým, to je inspirací snad pro všechny z nás, nezáleží na tom, jaký si dáme cíl, jak vtipný nebo bezvýznamný či hloupý se může zdát, důležité je, že se pokusíme se ho splnit.

Ti druzí

Ti druzí (2001)

Jeden z nejlepších psychologických hororů. Smekám před Nicole Kidman. Neuvěřitelně napínavý a zajímavý příběh s excelujícími herci!

Kmotr

Kmotr (1972)

Film vás chytne hned na začátku, vtáhne vás do děje a už nepustí. Zajímavá je i role náboženství, což by se mohlo zdát až ironické, když hlavní hrdinové jdou jen po penězích, zabíjejí se a neberou ohledy. Jen jedno je důležitější než peníze a postavení – rodina. Správný muž se o ni musí postarat a být s ní co nejčastěji, do rodiny patří také kmotr (jak jinak) – ten, který slibuje,že bude svého kmotřence / kmotřenku vést životem, tak jak by Bůh chtěl. Příběh vám dozajista dá něco, co nečekáte. Řešení mezilidských vztahů, vztahů v podsvětí, tajné schůzky, čest... Nemám, co bych vytkla!

Sedm

Sedm (1995)

Kdyby mi někdo řekl, že se mi bude líbit krimi, tak se mu vysměju. No, tenhle film dokázal, že i krimi může být jiné než bezduché střílečky a honičky v autech, bezchybní detektivové, kteří mají případ vyřešený během několika dní a určitě vrahovi zmaří plány s jeho poslední obětí. Děkuju za skvělý psychologický film, který vám ještě pár dní po shlédnutí nedá spát.

Červený drak

Červený drak (2002)

Úžasné, skvělé, super! Dokonale propracované postavy a jejich psychologie. Úžasně zvládnutý charakter a celkově propracování hlavního "hrdiny" - masového vraha. Vzpomínky na dětství, umění, pocit znetvoření a snad i trochu hledání lásky nebo aspoň porozumění. K tomu skvělá hudba a perfektní výkony dalších dvou hlavních hrdinů - Anthony Hopkins snad nemůže být přesvědčivější geniální vrah, ze kterého opravdu jde strach. Každá scéna je promyšlená a nepředvídatelná. Do poslední chvíle nevíte, jak to skončí a pořád jste v napětí. Dokonalé!!!

Kult hákového kříže

Kult hákového kříže (1998)

Dechberoucí, napínavý příběh nejen o rasismu, ale i o rodině a o tom, jaké role zde přejímáme. Nevyškrtla bych jedinou scénu, všechny byly skvěle udělané a většina z nich mi navždycky zůstane v paměti. Silný zážitek, který doporučuju každému z vás, kteří víte, co je to hodnotný film a kteří dokážete pochopit a ocenit přerod hlavního hrdiny.

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

Právě jsem se vrátila z kina z nejúžasnějšího filmu, který jsem za poslední dobu shlédka - Hobit. LOTR byla skvělá trilogie, ale ve srovnání s časově předcházejícím Hobitem, je to téměř průměrné dobrodružné fantasy. Hobit kopíruje nejen knihu od J.R.R.Tolkiena, ale také jeho ne tak proslulý román Silmarillion. Skoro 3 hodiny úžasných scén, skvělých výkonů herců, dramatické hudby a skvělého příběhu, který se nikde zbytečně nepozastavuje, ale naopak nikde ani moc neuspěchává - prostě děkuji moc za neobyčejné dílo, které jsem určitě neviděla naposledy.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Třetí díl úžasného dobrodružství, končící, jak jinak než happyendem. Skvělá reprodukce oblíbené knížky. Elijah Wood v roli ústřední postavy sice není to, co bych si představovala, ale ostatní svoje role zvládají skvěle. Asi jediný film z trilogie, který se vyrovnal knize. Jestli stojí za shlédnutí? Přirozeně, neznám lepšího spisovatele fantasy než J.R.R.Tolkiena a když se k tomu přidají Peter Jackson jako režisér a Howard Shore jako skladatel tak není co dodat. Musíte vidět!

Ovládací panel
3 body