Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (99)

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Pro mne několik vrstev, několik odhadů, několik významů, skvělý Pitt, pár hádanek a pár scén, které jsou špičkové. Asi to je dobré vidět znovu. Po delší době něco, na co jsem se těšila a předčilo to moje očekávání.

plakát

Patrick Melrose (2018) (seriál) 

Už dlouho jsem nebyla při sledování tak napjatá. Význam, vtip, barvy, střih a skvělí herci. Tím myslím i v roli otce, B.C. je bez debaty totéž. Mluví se o obrazu smetánky, ale téma je platné kdekoli a kdykoli, moc a zastrašování, manipulace, strach a bezmoc.Zhuštěné a velmi dobré.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Skvělý film, po dlouhé době jsem cítila nadšení a rozechvění. Asi že jsem šla s tím, že uslyším samé f... apod. Vůbec mi to ale nevadilo, stejně jako V B. to setřel příběh, kde nikdo není jen černý nebo bílý (mimochodem - ty "bílý huby, co se válej" mne rozesmálo). Oscar za film i režii by byl zasloužený, ale nevadí, hlavně, že takové filmy jsou.

plakát

Endeavour - Série 5 (2018) (série) 

Skvělý, skvělý, skvělý. Chytrý, smysluplný, dobře natočený. Dlouho se mi nic tak nelíbilo - doufám v další díly. A jestli se to někomu nelíbí, ok, ale většina zde má jiný názor, že jo?

plakát

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) 

Tak přidám taky komentář, po letech jsem Joea viděla znovu (zemřela K. Fialová). A zírám, jak skoro všechny věty se staly slavnými citáty, obzvlášť - padouch nebo hrdina...co to znamená, že v báru houstne dým? - je nahulíno... Vlastně je to geniální scénář i film.

plakát

Endeavour (2012) (seriál) 

Střízlivý pravý britský seriál, neokázalý hlavní hrdina. Jak ten čas letí - šedesátá léta jsou už historie, což připomínají kostýmy. Vzpomněla jsem si na další můj oblíbený - Foylova válka. A taky na Klub přátel krásné literatury a bramborových koláčů, který se na plátno zatím nedostal...Těším se na další díly.

plakát

Dunkerk (2017) 

Očekávání velké a dojem z viděného skvělý. Špunty v uších, takže bez utrpení. Obraz nádherný (70 mm). Bez patosu, žádný filmový hrdina, velká úcta.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Tak se přidávám na stranu síly pěti hvězdiček. Dokonce mi bylo na konci do pláče. Triumfální hudba během titulků ve mně vzbudila davové nadšení, když jsem se drala přes sedící fanoušky. Jak odlišné od "obyčejných" akčních kusů, které proběhly v ukázkách. Multikina, jinak lezoucí na nervy, ospravedlněna. Co se mi na SW vlastně líbí - pohádka dobro a zlo, osudová linka, zamlžený prašný obraz... U téhle části i smutný konec a exhibice DV. A vzývání síly zase nebylo trapné.

plakát

Velký sen (2011) 

Ono to vlastně není o fotbale a jestli jo, tak tak ho začnu mít ráda také. Film, který je o obecně platném pro každého. Prostředí zkostnatělé školy je využíváno často a vždycky mne osloví. Jako Společnost mrtvých básníků. A díky za poselství takových filmů...svoboda, láska, pravda - koho mi to připomíná...