Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Horor

Recenze (520)

plakát

Opustíš-li mne... (1978) (TV film) odpad!

Zlotřilý kněz, zaprodanec Vatikánu, svádí spoluvězně vydíráním ke spolupráci se západními mocnostmi... Ukázka v Šafaříkově dokumentu Cenzurované sny - Republiku si rozvracet nedáme.

plakát

Chléb a písně (1961) (TV film) 

Podle rozhlasové vzpomínky Adolfa Branalda (vysílána v pořadu Studio Retro 3. 10. 2015) hrála v tomto TV filmu také Ljuba Hermanová.

plakát

Muž, který chtěl být bohem (1972) (TV film) 

J. S. Kupkou scénáristicky zpracovaný příběh profesora Blocha aka Oppenheimera, otce atomové bomby (Karel Höger). V dalších úlohách Rudolf Hrušínský (Gregg), Bohumila Dolejšová (Blochová), Vítězslav Vejražka (Forrester) a L. Štědrá (Ampterová).

plakát

O houslích krále snů (1987) (TV film) 

Není jiného tak okouzlujícího drogového dealera než je Radovan Lukavský.

plakát

Zlatí úhoři (1979) (TV film) 

Za co dříve? Za Menšíka? Za Hrušínského? Za malého Mikuláše, který hraje srovnatelně s mistry? Za Jiřího Císlera, který dokázal v miniatuře postiženého porybného vyčarovat pár čarami člověka? Tak dnes třeba za tu fascinující scénu posledního marného útěku rozvědčíkova za doprovodu dobového šlágru v nedobovém podání Inky Zemánkové... To je kus režijního umění.

plakát

Chladné srdce (1996) (TV film) 

Výborná předloha Wilhelma Hauffa, kterou v tomtéž roce výborně v rozhlase zpracoval Karel Weinlich, se v televizi stala v podstatě nekoukatelným dílem: hlavní chyba tkví v obsazení Martina Dejdara do hlavní úlohy - jemu se ta ušlápnutost v hospodském kolektivu vážně věřit nedá (a také je ke škodě díla v tv inscenace oslabena), skřítek Sklenáříček (alias Zlatapán) vypadá jako mimozemšťan z tureckého filmu 80. let a jediné, co vypadá trochu k světu, je obr Michal alias Velký Michl v podání Vladimíra Kratiny. Slabé.

plakát

Okénko do nebe (1940) 

Film je to bídný, ale je tu dost swingové hudby. Tak za to aspoň dvě hvězdičky.

plakát

Tichý Tarzan (2014) (divadelní záznam) 

Prvotřídní herecký výkon Ivany Hloužkové v roli fotografa Tichého, scénář Simony Petrů plus výtečná scénografie, to vše v ne zcela prvotřídním TV záznamu.

plakát

Pavel Wonka se zavazuje (2014) odpad!

Kdo nám podá nejobjektivnější svědectví o skutečném utrpení vězňů v koncentračním táboře? Jedině bachaři - a taky gestapáci, kteří je do koncentráku poslali. Vskutku pozoruhodná tvůrčí metoda.