Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Poslední recenze (334)

plakát

Od devíti do pěti (1980) 

I'm no fool. I've killed the boss, you think they're not gonna fire me for a thing like that? Mám takový pocit, že s se již tolik nenosí, aby film byl vtipný a poučný zároveň. Ještě méně vídávám, aby se tvůrci odhodlali k risku a obsadili herce proti svému typickému charakteru, ve svých hereckých stylech nesourodé. Máme tady poněkud ztracenou Jane Fondu, v problémech single matky utopenou Lily Tomlin a ve své vůbec první herecké roli vystupující Dolly Parton. Pokud hledáte ikonické trio, můžete s tím přestat, právě jste ho našli. Ono nebýt těchto tří skvostných hereček (a samozřejmě nesmím opominout ani skvělého Dabneyho Colemana jako sexistického, egoistického, prolhaného, pokryteckého bigota), kterým jdou jak komické momenty, tak i ty tragické, film by nejspíše vyšuměl a byl by zapomenut. Jenže my je máme a tak film nejenže nepostrádá potřebné grády, ale je zachována i hlavní myšlenka - tedy ukázat nerovnost muže a ženy v každodenním životě. Bohudík i bohužel, film ani po více jak čtyřiceti letech od své premiéry neztratil ani jedno, ani druhé. I'm no girl. I'm a woman, do you hear me? I'm not your wife - thank God - or your mother...or even your mistress. I am your employee and, as such, I expect to be treated equally, with a little dignity and a little respect!

plakát

Jen vraždy v budově (2021) (seriál) 

You know, it's a law of nature. Nothing good ever happens on Long Island. Seriál, který má možná pomalejší rozjezd, ale o to šílenější finále. Příběh začínající takovou banalitou jako je smrt jednoho z nejprotivnějších sousedů v obrovském bloku apartmánů. Když se však dva postarší pánové (na stejné vlně humoru naladění Steve Martin a Martin Short), kteří evidentně prahnou po dobrodružství a poslech krimi podcastů jim k naplnění tohoto přání nestačí, spojí s mladou, tajemnou dámou (kterou skvěle ztvárňuje pro mě doposud herecky neznámá Selena Gomez) rozjede se hloubkové vyšetřování vraždy, které je chytré a vtipné zároveň. Druhá série je naplánovaná na konec června '22 a naskýtá se v ní mnoho otázek, zůstávající po první sérii nezodpovězené. PS: Kdo si chce zahrát na soukromé očko, nechť si pustí soundtrack tohoto skvostu, 11/10 doporučuje.

plakát

Grace a Frankie (2015) (seriál) 

Have you ever wondered if Ben and Jerry make more than ice cream together? Tragikomický průvodce životem lidí, kteří jsou již dvacet let za rčením "život začíná po padesátce". Zamilovala jsem si roztěkaného Sola, romantického Roberta, sarkastickou Grace i křehkou Frankie. Seriál uzavřel své vyprávění finální sedmou sérií a člověk zpětně vidí, jakou transformací si nejen hlavní postavy, ale i celý příběh prošli. Netlix přišel s vítanou a především příjemnou změnou, kdy postavil celý seriál na těch, kteří jsou většinou přehlíženi. Díky za to. Za těch pár let jsem dostala tolik rad, poučení a vzpomínek, že bych je za nic na světě nevyměnila. Doufám, že jednou také najdu ke Grace svoji milovanou Frankie. Once you see the real me, you are gonna run for the hills.

Poslední hodnocení (2 055)

Jen vraždy v budově - Série 1 (2021) (série) (S01)

09.10.2023

Jen vraždy v budově - Série 2 (2022) (série) (S02)

09.10.2023

Jen vraždy v budově - Série 3 (2023) (série) (S03)

09.10.2023

K zemi hleď! (2021)

30.09.2023

Klaunka (2023) (TV film)

27.07.2023

Boží mlýny (2021) (seriál)

14.02.2023

Léta s Jaromírem Hanzlíkem (2023) (TV film)

14.02.2023

Polnočná omša (1962)

30.10.2022

Bláznova kronika (1964)

30.10.2022

Reklama

Poslední deníček (1)

Prisoner's violet

Just a little violet from across the way,
Came to cheer a prisoner in his cell one day.
Just a little flower sent by a loving hand,
Has a kindly meaning that true hearts understand.
Just a little violet plucked with tender care,
God has smiled upon it and the sender fair.
And soon that little token, wrapped in hands so neat,
Rests quietly within a grave,
O'er which a heart that's true does beat.