Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (489)

Jako vzteklí psi

Jako vzteklí psi (2007)

Scenárista a režisér Paul Schrader v rozhovoru pro HX Magazine řekl, že Woody Harrelson odmítl jakoukoli publicitu tomuto filmu, jelikož nebyl spokojený se svým vlastním výkonem v něm.

Jak se dostat na Princeton

Jak se dostat na Princeton (2013)

Tetování s podobiznou Belly Abzug (bývalá členka Sněmovny reprezentantů USA a zásadní postava feministického hnutí), které má postava Susannah (Lily Tomlin) na rameni, vzešlo z návrhu samotné herečky.

Jak se dostat na Princeton

Jak se dostat na Princeton (2013)

Portiina matka Susannah (Lily Tomlin) má na zdi umělecké dílo zobrazující rybu jedoucí na kole. Jedná se o odkaz na citát australské spisovatelky, aktivistky a senátorky Iriny Dunn: „Žena potřebuje muže jako ryba potřebuje kolo,“ který později zpopularizovala feministka Gloria Steinem. Susannah také cituje Ericu Jong, přední americkou spisovatelkou zaměřující se na feministická témata.

Jak se dostat na Princeton

Jak se dostat na Princeton (2013)

Ve filmu si zahrála jednu z menších rolí i Janet Lavin Rapelye, která se ve skutečnosti stará o přijímací řízení právě na Princetonu.

Šťastný nový rok

Šťastný nový rok (2019)

Do role Štefana byl původně obsazen Štefan Kvietik, ten však nakonec od projektu odstoupil a byl nahrazen Jiřím Bartoškou. Právě kvůli Kvietikovu obsazení se k projektu přidala Emília Vášáryová, která se s ním především během 70. let potkávala na televizních obrazovkách i divadelních prknech, kde spolu často tvořili pár.

The Prom

The Prom (2020)

Dee Dee v písni „It's not about me“ zpívá o tom, že noviny o ni jednou napsaly, že je již příliš stará na to, aby hrála Evu Perón v muzikálu „Evita“. Meryl Streep, která hraje Dee Dee, měla kdysi velmi blízko k tomu, aby získala roli Evy Perón ve filmové adaptaci Evita (1996). Nakonec se rozhodovalo mezi ní a Madonnou, která byla později do role obsazena. Jedním z faktorů, proč se tvůrci rozhodli pro Madonnu, bylo právě i to, že Streep byla výrazně starší.

The Prom

The Prom (2020)

Angie Dickinson, která je celý život pouze sboristkou, opustí po dvaceti letech produkci muzikálu „Chicago“, protože nikdy nebyla schopna producenty přesvědčit o tom, že by byla skvělou volbou pro hlavní roli Roxie Hart. Nicole Kidman, která Angie hraje, v roce 2002 odmítla roli Roxie Hart ve filmové adaptaci Chicago (2002).

The Prom

The Prom (2020)

Barry (James Corden) v jedné scéně říká, že Dee Dee (Meryl Streep) si již tak svou pošramocenou image poškodila svým hysterickým výstupem v divadle Longacre. Právě v tomto divadle si odbyla originální broadwayská produkce muzikálu „The Prom“ svou premiéru a hrála se zde až do derniéry.

The Prom

The Prom (2020)

V jedné scéně si Barry (James Corden) stěžuje, že ještě nedokázal získat jedinou cenu Tony (nejvýznamnější divadelní cena), a že je unavený z neustálého nezdaru. James Corden, představitel Barryho, je přitom jediným z ansámblu, který ve skutečnosti cenu Tony vyhrál.

Nechte je všechny mluvit

Nechte je všechny mluvit (2020)

Hlavní tři hrdinky filmu (Meryl Streep, Dianne Wiest a Candice Bergen) několikrát během filmu odkazují na skutečnost, že spolu chodily na vysokou školu, jeji název však není nikdy explicitně zmíněn. Postava Candice Bergen však v mnoha scénách nosí třičko „Longhorn“, což je název univerzitního týmu amerického fotbalu spadajícího pod Texaskou univerzitu v Austinu.

Reklama