Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Obsahy (16)

Muž z Hongkongu

Muž z Hongkongu (1965)

Film inspirovaný románem Julese Vernea vypráví příběh multimilionáře Arthura Lempereura, jenž je naprosto znuděn životem, avšak ve svých pokusech o sebevraždu ještě ani jednou neuspěl. Když to uvidí jeden z jeho mála přátel, čínský filozof pan Goh, najme na Arthura vraha. Artuhur se pak pojistí na dva miliony dolarů, a když do měsíce zemře, připadnou peníze panu Gohovi a Artuhurově snoubence Alici. Arthur však při útěku před vrahy potkává mladou Alexandrinu a celý jeho život se změní tak, že není člověka, co by chtěl žít více než Arthur. Je tu však jeden problém. Vrazi už jsou Arthurovi na stopě.

La Grande java

La Grande java (1970)

Pět hráčů ragby (v podání kapely Les Charlots) se vydávají do malého městečka najít svého trenéra, který jim dluží gáži. Brzy zjišťují, že ten ve městě hodlá vyhrát pod jiným jménem místní volby. Odmítne jim však zaplatit a tak se všech pět hráčů spojí s jeho protikandidátem, jemuž pak pomáhají. A to je teprve začátek neuvěřitelně šílené francouzské komedie, která jako první představila hudební skupinu Les Charlots, která ve své filmové kariéře později zažívala velké úspěchy .

Casper the Friendly Ghost

Casper the Friendly Ghost (1945)

Každý den v noci odlétají všichni duchové strašit lidi. Tedy až na malého Caspera. Ten se raději vydává do světa hledat přítele. Ale je tu jeden problém, všichni mají z ducha (i když přátelského ducha) strach.

Bezva finta

Bezva finta (1985)

Lupič Grimm dostal další nápad na loupež. V převleku za klauna vykradl hlavní banku, která má pověst nejzabezpečenější banky. Brzy se však objeví Grimmův přítel Lasky, který se rozhodne Grimma podrazit a požaduje všechny peníze, jinak Grimma udá policii. Grimm společně se dvěma komplici uteče, ale tím jejich dobrodružství rozhodně nekončí. Lasky se totiž peněz jen tak nevzdá!

Bandolero!

Bandolero! (1968)

Zlodějská banda bandity a vraha Bishopa se rozhodne vykrást banku ve Val Verde, ale při přepadení je přistihne místní šerif Johnson, který chce Bishopa dostat už dlouho. Do města druhý den přijíždí popravčí konečně skoncovat s bandou Bishopa. Ten je však přepaden starým Macem, který se bude za popravčího vydávat a Bishopovu bandu osvobozuje. Brzy se také zjišťuje že je vlastním bratrem Bishopa. A tak se šerif Johnson a jeho tlupa mužů vydávají dopadnout Bishopa a konečně ho sprovodit ze světa.

Blázni ve válce

Blázni ve válce (1969)

Jsme v Německu během druhé světové války. Němcům se právě podařilo sestřelit americké letadlo s jedním americkým letcem. Ten se záhy ukryje v hostinci, kde vládne pohoda, ale především sympatická Rita a poněkud svérázný profesor. Všichni tři později zažívají neuvěřitelná dobrodružství, když prchají před německými vojáky za hranice.

Karambol

Karambol (1974)

Ve westernové komedii Karambol se poprvé setkáváme se dvěma hrdiny Lenem a Cobym. Len je obyčejný rváč a dobrácký hromotluk, Coby bývalý voják a nyní hazardní hráč v kulečníku. Když se jednoho dne objeví zpráva, že se v Mexiku objevili padělatelé zbraní, povolá plukovník Howard Johnson do akce svého bývalého muže Cobyho.Ten si jako pomocníka vybere právě Lena. Zanedlouho se objeví podivín Clydeson, který se bude chtít jedné ze zbraní za každou cenu zmocnit.

Karambol 2

Karambol 2 (1974)

V pokračování westernové komedie Karambol naši hrdinové Len a Coby prchají před zákonem a chtějí se usadit. Na chvíli se usadí v opuštěném městě, kde není ani živáčka. Brzy zjišťují, že město bylo vyklizeno kvůli zkoušce tajné vojenské zbraně. Len a Coby zbraň ukradnou, ale vzápětí o ni přicházejí. Musí ji proto dostat zpět.

Šťastný Luke - Bratři Daltonové na svobodě

Šťastný Luke - Bratři Daltonové na svobodě (1983)

Bratři Daltonové utečou z vězení a chtějí se vydat do Kanady, kde nejsou hledáni, tudíž je tu nikdo nemůže zatknout. Lucky Luke je však chce dostat zpět za mříže, než se vůbec do Kanady dostanou. Podaří se mu to?

Rabín Jákob

Rabín Jákob (1973)

V této bláznivé komedii plné převleků a záměn je Louis de Funes coby významný francouzský průmyslník Victor Datel zajat vůdcem arabských rebelů Slimanem. Společně s Datlem prchají nejen před zabijáky, ale i policií, která Datla mylně pokládá za vraha. Datel, aby se dostal z nebezpečné situace, vezme na sebe podobu rabína Jákoba, který právě přijel z New Yorku navštívit Francii po třiceti letech. Vše pak ještě více zamotá Datlova manželka, která si myslí, že ji manžel utekl s jinou ženou a davy Francouzů, kteří netrpělivě očekávají návrat rabína Jákoba.

Pro hrst dolarů

Pro hrst dolarů (1964)

Nebezpečný pistolník Joe (Clint Eastwood) přijíždí do mexického městečka San Miguel. Tam proti sobě právě bojují dvě rodiny Baxterů a Rojů. Joe, aby si vydělal pořádný balík peněz, bude pokaždé pomáhat jiné straně, ale nakonec bude muset stejně zvolit jen jednu. Která to bude?

Velký šéf

Velký šéf (1969)

Mladý zlodějíček Artur (Jean-Paul Belmondo) uteče z vězení, aby mohl se svým přítelem Anatolem (Bourvil) vykrást vlak plný peněz. Stejný vlak ve stejný den se ovšem chystají vyloupit i mafián Frank Scannapieco (Eli Wallach) a mimořádně nadaný zloděj Brain (David Niven), přezdívaný také Velký šéf. Kdo vyloupí vlak dříve?

Cartouche

Cartouche (1962)

Jmenoval se Dominique (Jean-Paul Belmondo). Byl jedním z členů pařížského podsvětí, kterému vládl chamtivý zločinec Malichot (Marcel Dalio). Aby si Dominique zachránil život, musel se přihlásit do války jako voják. Jinak by ho zajali Malichotovi lidé. Brzy se ovšem vrací se dvěma kamarády, krásnou Venuší (Claudia Cardinale) a jménem Cartouche, aby Malichota sesadil a nastoupil na jeho místo krále podsvětí. Na Cartouche jsou ovšem brzy vypsány různé odměny a celá šlechta touží po jeho hlavě.

Oskar

Oskar (1967)

Bohatého průmyslníka Barniera (Louis de Funes) podvede jeho vlastní zaměstnanec Christian Martin (Claude Rich), jen aby získal ruku jeho dcery Colette. Ta otci navíc namluví, že s Christianem čeká dítě. A to je teprve začátek neuvěřitelně ulítaného dne, ve kterém se vyměňují kufříky a dochází k nečekaným zvratům.

Jo

Jo (1971)

Bláznivá komedie Jo vypráví o muži jménem Antoine Brisebard, který má naplánovanou schůzku na obyčejný večer s pánem jménem Jo. Brisebard se ovšem chystá Joa zabít. Jeho dobré srdce mu to ovšem nedovolí. Když vstoupí Jo do dveří, Brisebard pustí pistoli na zem a ta sama od sebe vystřelí. A je to tu. Jo je mrtvý. Brisebard se proto pokouší mrtvolu schovat a zbavit se jí. Netuší ovšem jaké bude mít tato nehoda následky.

Tintinova dobrodružství

Tintinova dobrodružství (2011)

Jedno obrovské dobrodružství reportéra Tintina začíná na trhu, kde si Tintin zakoupí model lodi Jednorožec. O loď jeví zájem i další podezřelé individuum a dokonce i podivín Ivan Sacharin. Ten brzy Tintina nechá unést a Tintin se probudí na Sacharinově lodi. Tam potká svérázného kapitána Archibald Haddocka a společně z lodi utečou. Tím však dobrodružství nekončí. Sacharin chce totiž dostat další modely lodi, ve kterých jsou ukryty tajemné svitky. Podaří se Tintinovi a Haddockovi získat modely dříve?

Reklama

Ovládací panel
5 bodů