Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (492)

plakát

Ti druzí (2001) 

Hodně dobrý horor, který zaujímá už od prvních minut. Od prvních scén už jsem musel zbystřit abych pochopil vše co se v tomhle snímku děje. Nejvíce se mi líbila ta atmosféra, vedená trefnou hudbou. A ten zvrat ke konci jsem ani trochu nečekal, takže jasné plus, že Ti druzí umí něčím překvapit. Báječná Nicole Kidman.

plakát

Muži v bílém (1998) (TV film) odpad!

Příklad zhovadilosti. Nefilm, který se natočil jen tak, protože už se někdo prostě nudil. Dotyčný asi neměl co na práci. Vybral si dvě herecké blitky, vzal si kameru a řekl jim co mají dělat. Přijde mi že tenhle film nikdy neměl ani scénář, jen se chytal na hollywoodských trhácích. Pane bože proč.

plakát

Střihoruký Edward (1990) 

Johnny Depp je fenomén. Jeho role není nijak zvlášť těžká, ale za ty jeho obličeje bych mu dal pětikorunu. Neumím si představit nikoho jiného, kdo by to zahrál takhle hezky. Třeba takový Downey by Edwarda zvládl taky, ale Depp se pro tuhle roli narodil. Snímek pro mě není sám o sobě tak úchvatný, ale prostě ten Depp. Já bych ho mohl vychválit do nebe. Ale hrozně se mi líbí ta hezká, nepatrná věta o sněžení.

plakát

Jump street 21 (2012) 

To byla řezárna. Málo kdy se najde film, který dokáže pobavit na plné čáře. 21 Jump street mi nedalo ani pět minut abych se nesmál. Prostě každá scéna je zábavná a co víc, nenašel jsem nic trapného. To dnešní komedie už neumí. A když se dají na stranu vtipy, není to zase docela špatný příběh. Nebo se v něm aspoň nenajde žádné větší klišé. A co jsem se divil, ani hlavní herecké duo mi nevadilo.

plakát

Ceny Anděl 2012 (2013) (pořad) 

Proč se vůbec v České republice tohle vysílá? Ne že by ty ceny nebyli např. pravdivé, ale on je ten přenos na hovno. I přesto že Mareš je takový pohodér,nezachrání vše svými improvizovanými vtipy, které nejsou vtipné. A úroveň vymyšlených vtipů, jde sakra poznat že je někdo celou noc vymýšlel, je totálně na nule. A program v celém přenosu není nijak poutavý, ale hrozně nezajímavý a ihned začíná nudit.

plakát

Poltergeist (1982) 

Vynikající atmosféra, kterou tvoří převážně mrazivá hudba. Poltergeist vypadá dobře i třiceti letech. Je to tak, tahle klasika dokáže vyvolat strach i v dnešní době a nepůsobí vůbec směšně. Je to propracovaný, děsivý horor s efektivními momenty. Na to, že se jedná o horor zvládají herci své role skvěle. V jejich tvářích jde vidět strach, jako kdyby se něco takového doopravdy dělo. Taky jeden z mála hororů, který má hlavu a patu a nestává se z něho po chvíli zamotaná kravina.

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Jediné co bych doopravdy vytkl je délka přes dvě hodiny. Stačila by v klídku hoďka a půl a nic by se nedělo. Je tam až moc scén a stává se z toho ukecaná zamotanina. Vše nám ale Jack Rechaer vysvětlí a jede se dál. Takže moje obavy vyprchali, protože scénář je hodně propracovaný. A Tom Cruise je poslední dobou ve svých rolích nenápadně vtipný a vážně se u jeho filmů bavím, on je tak.. ironický.

plakát

Nevědomí (2013) 

Začnu tím, že Oblivion je jedno z nejlepších čistokrevných sci-fi posledních deseti let. Nějak furt musím myslet na film Ostrov a na tu podobnost. Sice ta podobnost nezasahuje nijak extrabdo děje, ale furt mi přijde, že se scénaristé při psaní dívali právě na film Ostrov. A co týče ostatního, možná je to až moc dlouhé, bez nějakých scén Oblivion obešlo. Ale ty dvě hodiny nenudí. Role byla pro padesátileého Cruise jak stvořená. Morgan Freeman a jeho "son of the bitch". Dále vynikající a prostě špičková hudba, ta harmonie a využití ve scénách. Také se mi po dlouhé době líbí "zvrácené" zakončení, že to skončilo tak, aby se to líbilo buzerantům mi nijak nevadí. Těch pár věcí prostě omlouvám, protože celkově jsem nadšený. A zvrat ke konci se taky poctivě povedl. Vizuálně, krása. Celé Oblivion je krása. Viděno v kině.

plakát

Star Trek (2009) 

Pro mě je Star Trek velké zklamání. Od poloviny se něco děje, něco výživného co prostě chcete sledovat. Do té doby jsou ale spíše "komediální" scény a nebo pohledy hodně do minulosti. To úplně nesnáším, začátek filmu chápu, ale později přepínání mezi léty Kirka mi přišlo tak moc zbytečné, že jsem převracel oči. Vadila mi třeba i postava Scottyho, Star Trek nějak hlouběji nestuduji, ale mě ve velkolepém filmovém zpracování tato postava nelíbila. Jinak je to poměrně dobré akční sci-fi, ale to už prostě nezachrání ty scény před hlavní dějovou linií.

plakát

50x a stále poprvé (2004) 

50x a stále poprvé je hrozně příjemná romantická komedie. Nikoho nijak neštve, protože nemá čím. Vše klape, vše funguje. Prostředí je příjemné a herecký arsenál také ujde. K tomu prostředí, lepší lokace se vybrat nemohla, dává to šťávu hezké atmosféře. Z tohohle je vyštípáno snad všechno do posledního puntíku. A oceňuji konec, který není zahraný tolik na emoce, jako na "ten dobrý" konec filmu.