Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (54)

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Středověký akčňák u kterého prostě vypnete a užijete si jízdu Artuše, který se nechce stát králem.

plakát

Vetřelec (1979) 

Nápad ohledně mimozemšťanů, kteří nejsou vyspělejší než naše rasa, ale pouze chtějí sežrat vše živé je prostě vynikající. Nemusíte vidět zlo, abyste se ho báli - atmosféra vás úplně pohltí a s hlavními postavami budete prožívat jejich pocity strachu a napětí. Klid nastává až při závěrečných titulcích. Ridley Scott vytvořil mistrovské dílo.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Opět jsem se vrátil do dětských let. Vynikající zpracování a hlášky - ty doopravdy stojí za to. Ve filmu se můžeme setkat s "obyčejným" stavařem, Batmanem, hodným a zlým policistou, Brumbálem a mnoho dalších. Budeme létat s "Batmobilem" na mrak s duhou, potápět se do hlubin kostiček. Že je to tak nějak všechno přeplácané/zamotané dohromady? To přeci nevadí, protože představivosti se meze nekladou. Na závěr bych si dovolil citovat mladého návštěvníka kina, který do hrobového ticha zahlásil: Teda. To bylo boží!

plakát

Stážisti (2013) 

GOOGLE – jeden z nejlepších a nejvyhledávanějších zaměstnavatelů na světě. Tak kdo by tam nechtěl přeci pracovat? Podle mého názoru měl film znázorňovat dvou hodinovou reklamu na Google, která měla být propletena vtipnými prvky (např. famfrpál, profesor Xavier). Jenže ani tyto prvky nedokážou zvednout toto dílo do výšin, kterých dosahuje samotný Google ve světě. Herci mohli dostat víc možností jak nás diváky pobavit. I přesto je to průměrná komedie.

plakát

Arthur (2011) 

Arthur je namyšlené, rozmazlené a nevychované malé dítě v dospělém těle. Prostě klasický příběh kdy z totálně mentálně zaostalého či narušeného člověka lze udělat „normálního“ člověka, který se jakžtakž dokáže postarat sám o sebe, a začne mu (světe div se) zálež dokonce i na ostatních lidech (spíš na pár lidech). Film ukazuje, že díky penězům zažijete hodně zábavy a můžete si takřka sehnat cokoliv na světě, tedy samozřejmě (pro romantiky) kromě lásky – tu si totiž musíte zasloužit a propracovat se k ní. Podprůměrná komedie, která může pár lidí urazit.

plakát

Gravitace (2013) 

Filmem jsem byl přitahován, jako jsem přitahován zemskou tíží. Je to unikátní film, který je jediným svého druhu. S doktorkou jsem prožíval - strast, zda dokážete překonat všechny nástrahy, které vám nekonečný vesmír postaví do cesty, osamocenost kdy si vůči vesmíru připadáte jako zrnko prachu, beznaděj kdy už chcete všechno vzdát ale i radost, kdy se můžete nadechnout čerstvého vzduchu. Sice dílo postrádá děj a moc se toho o hlavních postavách nedozvíme, ale i přesto je to výborné dílo.

plakát

Dům za všechny peníze (1986) 

Kdo by netoužil mít vlastní dům? Jenže s koupí vysněného domu to není jednoduché. Proto by tento film měl být takovým návodem pro všechny, co si takový domeček chtějí koupit. Zábavná komedie aneb„co všechno musím opravit, abych mohl bydlet“. Tom Hanks nezklamal, a už v této době byl vynikajícím hercem (např. scéna s propadnutou vanou). Ke konci už to není zábavná komedie, ale romantická komedie – i tak je to průměrná až nadprůměrná komedie.

plakát

Mortal Instruments: Město z kostí (2013) 

Boj dobra proti zlu je na světě od nepaměti. Aby naše rase tzv. „civilů“ mohla být na tomto světě další den, chrání nás parta Lovců stínů (znuděný hoch, gay a domina), která drží všechny démony, stvůry a jiné potvory zkrátka. První půlka filmu se vyvíjí slibně, ale druhá půlka film totálně zabední. Herecké výkony jsou dostačující, atmosféra uspokojující, masky a efekty okouzlující – jenže tohle všechno nestačí, abyste si dokázali užít atmosféru nekonečného boje, a mnoho prvků z filmu Twillight např. milostný trojúhelník, film doopravdy nezachrání (jedině, že bych byl 13ti letá teenagerka).

plakát

Nebezpečný žralok (2011) (TV film) odpad!

Výplach mozku. Nápad se žralokem, který unikl do vod močálu je super. Ale nápad není všechno, a tento film je důkazem. Střihy jsou úplně nesmyslné, spatřit žraloka jak útočí na svou kořist je unikátní jako spatřit jednorožce, a na konec finální scéna? No o té se zmiňovat ani nemusím, prostě nereálnost – těch je ve filmu více.

plakát

Carrie (2013) 

Za mě veliké zklamání. Čekal jsem atmosféru 70. tet, kde mladá žena se svou super schopností telekineze ve mně dokáže vyvolat údiv a strach z takové moci. Zde jsem se dočkal pouze nekonečného čekání na finální scénu, kde všem ukázala, co její síla dokáže (to však nestačí). Nezbývá mi nic jiného než doufat, že se Carrie znovuzrodí a dokáže mi, že jsem se v ní zmýlil.