Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (256)

plakát

Metro Manila (2013) 

Celou dobu to viselo ve vzduchu a věděl jsem, že to musí přijít...no a pak to přišlo ..

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Název filmu evokující díla jako 40 let panic, plakát jako z dalšího dílu prciček, a přesto 82 % ? I přes jistou dávku nedůvěry jsem se do toho pustil a určitě jsem neprohloupil. Film je natočen velice reálně, má přirozený děj a žádné citové vydírání. Oproti naprosté většině romantických komedií příjemně netradiční, najde se tu i několik životních mouder a poučení, poutavý příběh vyprávění, všechno na sebe pasuje jako zadek na hrnec a nepůsobí lacině. Pokud máte osobní zkušenosti, podobné tomuto příběhu, film pro vás dostane nový rozměr a nenuceně vás rozdrtí. V tom pozitivním slova smyslu. A co víc, po zkončení posledních titulků nemáte potřebu jít si podřezat žíly, ale můžete v klidu usínat s vědomím, že po každém létě přijde barevný podzim. Je zajímavé, že můžete být nepochopen svým okolím, svými nejbližšími, a všechno to, pro co by jste marně hledali slova, dokáže říct nějaký Marc Webb v jednom filmu. Trefa do černého.

plakát

Kdo se bojí Virginie Woolfové? (1966) 

Láska mezi Jirkou a Martou, podaná trochu netradičně. Lidé se musí bavit, jenom je ta zábava někdy trochu zvrhlejší. Dostal jsem chuť zkusit něco podobného, chce si někdo zahrát?

plakát

VALL-I (2008) 

eeeevaa ... wall-eeeee :)

plakát

Sekai no čúšin de, ai wo sakebu (2004) 

Romantický film ve kterém nepadne jediný polibek? proč by ne.. Menší prostříhání by tomu neškodilo, přecejenom tohle dílko je celkem "hutné" a věřím že nesedne každému, já sám sem s tím měl problémy, možná je to tím že jsem asijskými filmy bombardován každou chvíli (záměrně), a začínám pociťovat negativní příznaky.. Tak jako když si poprvé šlehnete, když potkáte první lásku, když máte první .. ehm, dostaví se pocity, které si sice v budoucnu zopakujete ale už nikdy nedosáhnou takové intenzity. Můj první případ byl na My sassy girl, určitě netvrdím že je to nejlepší asijský film který jsem viděl, ale byl první. První, který mě uvedl do světa filmové asie, a i když jsem od té doby viděl spoustu asijských filmů - zřejmě i lepších, pocity ze Sassyny už to nikdy nepřekonalo. Bohužel, čím více asijských filmů vidím, tím méně je začínám prožívat, a zjištuji, že většina jede podle určitého vzorce, a že se to vše točí kolem jedné, dvouch věcí, v různých obměnách. Co si budem ale povídat, oproti jiné produkci je Asie stále kilometr napřed, a pokud ji chcete prožít naplno, musíte splnit jedinou malou podmínku - nepřehánět to s ní.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Tak tohle je skutečně Dánská perla, která řadí ty ostatní na obyčejné kuličky z bižuterie.. žánr komedie, drama a hlavně .. mysteriozní, je skutečně na místě :) pocity smutku a lítosti se střídaly s výbuchy smíchu, a do toho každou chvíli nějaký zázrak, kdy si řeknete, no to snad nemohli myslet vážně :) vážně silně doporučuju, to se prostě musí vidět ! Hele, to byl skvělý muž, co? To je tvůj tatínek? / To je Hitler. / Ne, Hitler měl plnovous..ne, máš pravdu, to byl ten rus, koho jsem měl na mysli. :D :D

plakát

Zlo mezi námi (2003) 

Spíše než šikana, která není kdovíjak tvrdá, o to více reálná a uvěřitelná, provází celý film totální beznaděj a vědomí toho, že nemůžete udělat prostě nic, jinak vás vyhodí. Erik udělal na konci to, co mne napadlo už skoro na začátku, tedy, pokud bych je do té doby někdy v noci dávno nezařízl..

plakát

Hvězdná brána: Návrat (2008) 

Jako tečka za hvězdnou branou by se mi více líbila archa, ale dobře, continuum je taky pěkný nášup a vlastně jsem rád za cokoliv, kde se točí brána ze sedmi symboly. Tolik očekávaný Jack si nezahrál tak jak jsem čekal, na druhou stranu tu zase máme pěknou flotilu goualdů, že by z toho pamětníkům i slza ukápla. Bohužel návraty v čase, alternativní budoucnost atd, to jsou už řádně provařená témata, nejinak je tomu i zde. Mé očekávání směřovalo k super konci, se kterým jsem doufal že si trochu vyhrají, bohužel zkončil dřív než začal, a tak abych parafrázoval Jacka při obřadu vyjmutí - "a to je vše?" Proto slabší 5, přecejenom je to Stargate :)

plakát

Uloupené Kosovo (2008) (TV film) 

"Bohužel" moc jednostranné, což nahrává pro-albánským přicmrndům do karet. Ti, jejichž oko dohlédne dál než na televizní obrazovku a mainstream sdělovací prostředky, podobný dokument nepotřebují, a ti, kteří doteď žijí s myšlenkou že tam NATO šlo utlačované albánce zachraňovat, těm tento dokument v ničem nepomůže, ba naopak, díky své jednostranosti je v tomto pouze utvrdí a nazvou jej propagandou a nikdy jej nevezmou vážně. Nicméně pravda zůstane pravdou, i bez nutnosti konfrontace názorů, je jenom na lidech zda ji dokáží poznat a rozlišit. Vysílací čas věnovaný albáncům - stovky hodin na TV, stovky článků v novinách, čas věnovaný srbům - jeden hodinový dokument, který původně ani nechtěli odvysílat. A teď něco povídejte o jednostranosti. P.S. nechci se dožít toho, až nás někdo bude bombardovat za to že utlačujem.. taky jistou menšinu. Však ony nějaké ty masové hroby by se u nás taky našly, a média se už postarají o zbytek.

plakát

Ratatouille (2007) 

Jedním slovem .. roztomilé.. čistá pětka to není protože i podle mně byl Nemo lepší, ale tomu krysákovi jsem prostě fandil :)