Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (256)

plakát

Dravci (1999) 

Bohužel hvězdička dolů za hudbu, která byla v určitých momentech mírně řečeno nevhodná, a místo toho, aby ve vypjatých scénách budovala napětí, tak naopak hodně rozptylovala. Ale pozor, jinak je opravdu výborná. Už od první minuty jde poznat že se jedná o britský film, což není na škodu. A jinak nádherná příroda.

plakát

Kostičky (1994) (pořad) 

Svět, tedy svět, je plný lidí, zvířat, věcí ...

plakát

Alicia (1994) 

mazací hlava hadra

plakát

Nenávist (2002) 

Nenávist jsem sledoval v noci kolem půlnoci se sluchátkama na uších, bez světěl, a po dlouhé době jsem se zase málem posral.

plakát

Ruiny (2008) 

Adéla ještě nevečeřala.

plakát

Moje sestra vlkodlak (2000) 

Rád bych upozornil na výtečné úvodní titulky a hudbu při nich, která se opravdu povedla.

plakát

Control (2007) 

Promítání Control předchází vtipná historka. Původně jsem si totiž chtěl pustit Scarlet Letter (Juhong geulshi), ale už po pár vteřinách jsem zjistil že je něco špatně.. ano, místo toho jsem totiž měl Scarlet Letter (Šarlatové písmeno), tak si říkám, no nic, podívám se aspoň na tohle. Ovšem problém, české titulky nejsou nikde k sehnání. Inu nevadí, podívám se tedy aspoň s anglickými titulky.. co čert nechtěl, anglické titulky sice jsou, ale na 1CD nebo na 3 CD verzi, a já měl samozřejmě 2 CD verzi. To už pln zlosti jsem přemístil složku do koše a obsah vysypal. Poslední možnost co si pustit byl Control, kterému jsem se vyhýbal několik týdnů, ale nyní k samotnému filmu: To že existovala nějaká skupina Joy Division a chlápek jménem Ian Curtis, to jsem až do teď nevěděl, a hned jsem věděl proč. Jejich hudba se mi vůbec nelíbila a nic mi neříkala. Na chvíli jsem ale zaslechl písničku Love Will Tear Us Apart kterou přespíval Nouvelle Vague, takže aspoň tohle mne trochu potěšilo. Dále mne zaujaly ty divné pohyby co předváděl Ian při spěvu, nejdřív mi to přišlo směšné, do doby než sem si zjistil že se právě tímto proslavil. Těžko říct co všechno by dokázal kdyby neumřel ve 23 letech. Černobílá barva my sem až přímo vyděračsky sedla, a napomáhá tak depresivní atmosféře která se táhne většinou filmu. Spíše než životopisný film o Ianovi a jeho kariéře zde vidím psychologické drama obyčejného muže, který pomalu padá ke dnu, ale nejspíš je to tím, že ten člověk pro mne je velká neznámá.

plakát

Uvnitř tančím (2004) 

Na tenhle masterpiece jsem narazil už před více jak rokem, bohužel se velmi těžko sháněl, a tak doba plynula, ale já na něj nikdy nezapomněl. A nyní, nyní nadešla ta chvíle, slavnostní projekce :) Nyní k filmu: James McAvoy se může někomu zdát jako drzý spratek, a opravdu se tak chová, ale víte co, já ho chápu, jenom je škoda že o jeho minulosti se dozvíme hrozně málo, respektive nic, myslím že pak by spousta lidí na jeho chování měla odlišný názor a třeba by ho i pochopili. Steve R. dle mého Jamese překonává, za to jak dokázal zahrát postiženého si zaslouží pochvalu, já jako laik jsem se na to prostě chytl, i když si nedokáži představit, jak moc skutečně to vypadá v porovnání s reálem. Romola je kus hezké ženské, nejenom to, je dokonce intelektuální protivahou Jamesovi, a na jeho urážky dokáže vzdy najít odpověd. Čekal jsem že to bude vtipné, a ono skutečně bylo, některé hlášky mě skutečně pobavily, některé vyvolaly lehký úsměv. To, že film nepůjde nějak moc do hloubky s tím jsem počítal, pro mě osobně je to sice škoda, ale druhé awakenings jsem opravdu nečekal. Nejdřív jsem chtěl dát pět, ale pak se mi to uleželo v hlavě, a mám takový neblahý pocit, že tomu něco chybí, nebo mi tam prostě něco nesedlo, já fakt nevím. Jednu věc jsem si ale opět připomněl.. jak malicherný život to žijem..

plakát

Sekai no čúšin de, ai wo sakebu (2004) 

Romantický film ve kterém nepadne jediný polibek? proč by ne.. Menší prostříhání by tomu neškodilo, přecejenom tohle dílko je celkem "hutné" a věřím že nesedne každému, já sám sem s tím měl problémy, možná je to tím že jsem asijskými filmy bombardován každou chvíli (záměrně), a začínám pociťovat negativní příznaky.. Tak jako když si poprvé šlehnete, když potkáte první lásku, když máte první .. ehm, dostaví se pocity, které si sice v budoucnu zopakujete ale už nikdy nedosáhnou takové intenzity. Můj první případ byl na My sassy girl, určitě netvrdím že je to nejlepší asijský film který jsem viděl, ale byl první. První, který mě uvedl do světa filmové asie, a i když jsem od té doby viděl spoustu asijských filmů - zřejmě i lepších, pocity ze Sassyny už to nikdy nepřekonalo. Bohužel, čím více asijských filmů vidím, tím méně je začínám prožívat, a zjištuji, že většina jede podle určitého vzorce, a že se to vše točí kolem jedné, dvouch věcí, v různých obměnách. Co si budem ale povídat, oproti jiné produkci je Asie stále kilometr napřed, a pokud ji chcete prožít naplno, musíte splnit jedinou malou podmínku - nepřehánět to s ní.

plakát

Neuvěřitelný Hulk (2008) 

Wou, to byl nářez ! Oproti jedničce je dvojka jak nebe a dudy. Kvalitní záporák, který mi v jedničce chyběl, se zde konečně dostavil, a závěrečný souboj patří k tomu nejlepšímu co ve filmu uvidíte. Komiksovka prostě potřebuje záporáka, nejlépe stejných / podobných schopností jako hrdina, měl by prostě být ze stejného těsta, a když ne tak by to aspoň měla být potvora k pohledání.. Iron man - robooblek x robooblek, Hulk - mutant x mutant atd, a až teď mi dochází jak moc "civilně" působí poslední batman. Navíc, ty dvě hoďky byly nacpané akcí, Liv Tyler, můj miláček už od dob pána prstenu se nám začíná trochu zakulacovat, což se snaží sice maskovat, ale čas prostě nikdo nezastaví..:( je v Hulkovi prostě k sežrání, mňami kusanec, a ten konec, s příslibem ultra mega velkého komiksu, no prostě paráda :)