Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Slabší 4*. Čekala jsem to horší. Na konec to množství postav režiséři zvládli. Co ale nezvládli, bylo několik podivných rozhodnutích hrdinů - např. nepoužívání jejich zbraní/kamenů. Navíc hned za začátku zraní jednu postavu a ta do konce nemůže pořádně bojovat a tak je z jedné (téměř nevíce OP) postavy jen chudák, který potřebuje neustálou ochranu. Tím se vlastně zbavili jednoho boje, který mohl být fakt dobrý (možná i epický). Celkově dobrý, konec byl na mě až moc jakože "wtf?" - aka musíme diváka tak zmást, aby příště zase přišel! A já se musím přiznat, že teda už asi nepůjdu. Rozhodně ne do kina. Je to pořád to samé, postavy jsou pořád ploché a první dobrý záporák to prostě nezachrání.

plakát

What the Health (2017) odpad!

Raději žerme cukříček než to satanovo maso. Fujky fujky... Ještě chápu postoj proti uzeninám a průmyslově zpracovanému masu (a potravinám obecně.... teda, až na cukr... obviously........ bože, to je takovej bullshit). Ale říct, že cukru se vlastně bát nemusíme? Je vidět, že v dnešní době může "dokument" natočit kdokoliv. Tenhle je ale tak jednostranný a směsný až jsem to nedokoukala. Všechna "fakta" prezentují, jako kdyby platila pro všechny stějně, což nejde říct o žádném způsobu stravování. A ještě více mě děsí to vysoké hodnocení na ČSFD. Zkuste se na YouTube podívat na "A Real Doctor Watches "What The Health"" a případně si sami ověřte "fakta" z dokumentu.

plakát

Nelítostná (2017) 

Mezi 3,5 a 4*. Mělo by to na víc, ale prostředek filmu dost poleví a říkala jsem si, že to až moc zklouzlo k romantice. Konec je zase svižnější a celkově bych film nezatracovala. Akčních scén je tu spousta a rozhodně baví. Navíc tam byl Sung Joon...

plakát

Mamka a taťka (2017) 

Trailer slíbil akci, brutalitu a zábavu - film všechno splnil. Možná nejde o žádný filozofický film, ale já se opravdu bavila. Pravda je, že jedna postava se zdá zbytečná (vždycky ji někdo "sejme"). Epidemie není taky vysvětlená a ani konec není uzavřený. Mě se to ale náramně líbilo. Je to horor co nikoho neurazí.

plakát

The Open House (2018) 

3/4 filmu se tam prakticky nic neděje až na pár creepy scén a postav. Konec se mi ale líbil, i když mu mnozí vyčítají otevřenost. Proč by otevřenost musela být nutně mínusem filmu? Každopádně doufám, že letošní horory tenhle počin překonají. (doufám v Quiet Place)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Disclaimer: ani minulý díl se mi nelíbil... ale tohle je teda něco. Tady to vykrádání předešlých filmů nabírá nové otáčky... Nu což. To dejme stranou. Co bych hlavně vytkla Poslednímu z Jediů? Že si to chvílemi hraje na levnou komedii - nebaví mě, když humor začnou tahat ve chvílích, kdy si scénárista řekne: "Sakr... tohle je na mainstream celkem ponurý, tak tam prdnem vtípek nebo kjůt kreaturu a ono to zabere!" Většinou to fakt zabere a mě ke konci filmu fascinovalo, jak se lidi jak na povel smáli roztomilým příšerkám nebo trapným komentářům... BB-8 je tu takové ztělesnění deus ex machina - jste v prčicích? Nebojte, BB-8 se z čista jasna objeví, když to nečekáte. A nebo udělá nějaký gag a celé kino se bude smát a já brečet. Dále... ty tři sebevražedné mise (fakt, všichni asi touží radši chcípnout a nejlíp na začátku filmu, aby nebyli svědky té katastrofy na plátně - přeberte si sami) a nikdo z těch hlavních hrdinů nezhebne? Fakt ne? Hm, tak ne. Ale zemře tam trilion dalších a na to poukáže prakticky jen Leia (asi aby se neřeklo). To jste to dopracovali. Plus side quest jako vystřiženej pro PETA, bez komentáře. Jo, ukázali pár příšerek, pár bojů, ale jinak jsem na to koukala jak péro z gauče, jak tohle mohli odklepnout. Sečteno podtrženo: Další díl už ne... Mainstream filmy jsou pěkně do kytek (viz. Thor Ragnarok).

plakát

Nejlepší přítel (2017) (TV film) 

Většinu filmu se tam skoro nic nedělo... A jen čert byl sympaťák, Sokol naprosto zbytečný.

plakát

Hyubnyeo : kalui kieok (2015) 

Nádherný vizuál. To se tomuhle filmu rozhodně nedá upřít. Dále byly skvělé herecké výkony Lee Byeong-heona a Jeon Do-yeon. Teď k záporům - akce byla místy díky střihům chaotická a taková spíš nijaká. To létání mi třeba bylo fuk. Herecký výkon Kim Go-eun byl dost slabý. Téměř nic kromě breku jsem jí nevěřila. Byla jak prkno, rádoby drsná holka. To mi opravdu kazilo dojem z filmu a díky tomu jsem v půlce chtěla film vypnout...

plakát

Namgwa yeo (2016) 

Asi mám slabost pro melancholické a zasněžené filmy. Tohle prostě byl můj šálek čaje. NÁDHERNÉ lokace a záběry. Skvělá hudba. Gong Yoo na mne udělal dojem. Tahle role mu prostě sedla. A to samé si myslím o Jeon Do-yeon. Možná bych ocenila, kdyby větší část filmu byla ve Finsku. Pravdou je, že konec bych si sice přála asi jiný, ale tenhle je prostě realističtější. Co se Sang-min týče, líbí se mi, jak se nakonec posunula v jejím rodinném životě. Film bych doporučila těm, kteří chtějí film, který bude hrát na náladu a city. A samozřejmě pro ty, kteří také zbožňují zimní přírodu.

plakát

Wind River (2017) 

Napínavé, drsné, smutné a celé v zasněžené krajině. Navíc nejde jen o jen tak obyčejný krimi-thriller, ale jde o to, poukázat na současné problémy v USA. Pravdou je, že je tu pár nedostatků - herci tvrdí, že je venku -20°C, ale sníh podle toho nevypadá a i pára u úst chybí. To jsou ale dle mého jen detaily, když si vybavím skvělé herecké výkony a to, že celý film má svižné tempo. U některých scén jsem se opravdu necítila příjemně. K tomu dopomohla i úžasná, tajemná hudba.