Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (438)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) odpad!

Možná jsem tupý jak kladivo, ale nevidím v tom absolutně nic. Prostě bezcenej film. Spíš mi to přijde, jako kdyby u filmu z dvacátých let přebývaly scény, které se tehdy nedaly pustit, a teď se je někdo pokusil slepit dohromady společně s pár obrazy téže doby. To za použití populárního popěvku. Osobně nerozumím filmovému násilí, a stejně tak nerozumím, jak se tohle může někomu líbit. Snad jen pokud se rád cítí stísněný, ale to si může dát velkého pavouka do vlasů a bude to mít intenzivnější.

plakát

Agentky D.E.B.S. (2004) 

Oh můj Budho, co za člověka může vymyslet tohle? Pravděpodobně někdo, kdo chce vydělat, přitom nechce 0% a udělá pro to cokoli. Aby tomu něco dali chlapi, tak obsadil moc pěkné holky a aby dohodily mladé holky aspoň pár procent, tak tam dá hafo romantických a kamarádských řečí. Výsledek hrozný, ale divi bych se, kdyby se film nezaplatil. Osobně nesnáším, když jde někdo točit film s tím, že to bude nic moc, ale třeba se pletu a autorům moc křivdím.

plakát

A Chinese Ghost Story (1987) 

Na to jak je to slavný film, tak se hledá dost špatně. Patrně dříve narazíte na Chinese Erotic Ghost Story a po několika minutách filmu vám bude připadat, že jste si ji opravdu omylem stáhli. Ale nebojte se, tady víc jak kotníky nebo rameno neuvidíte :) Film mi přijde jak z dílny Sama Raimiho, protože je tu hodně vtipů, hustá atmosféra a spousta démonů. Když to tak porovnávám, ve všech těchto odvětvích mi vyhrává Ghost Story. Kéž by se našel někdo, kdo by to předaboval a pustil do české televize, protože podle mě by to mělo fakt úspěch a čeština by tomu spíše pomohla. Teda až na Tao písničku mnicha. U té jsem se smíchy málem zadusil... doporučuji, nejezte při tom nic těžko polykatelného :D

plakát

Akira (1988) 

Něco málo pro intelektuály, něco víc pro divné diváky a opravdu mnoho pro akcechtivé nátury. Sám jsem od každého kousek, tak se mi Akira také líbil. Nechápu, co by na příběhu mělo být složitého, jak tu mnozí píší. Snad jen kdybych se chtěl zamýšlet nad všemi těmi evolučními a morálními narážkami ještě během filmu, tak by mi nezbylo moc času na příběh. Sám jsem nejvíc asi přemýšlel, proč děti vypadají jako zombie opičky, což mě řadí jasně do skupiny 3. Zbytek není tolik na očích, a tak se dá řešit až po skončení. No s remakem to budou mít amíci děsně těžké. Jak chtějí nahradit nějakou tu brutalitu a hlavně kde sehnat všechny prachy na některé ohromné scény, je otázkou. Ale i tak se moc těším, jak se s tím popasují.

plakát

Aladin (1992) 

Je to o papouchovi a písničkách. Bez nich by to nešlo. Vše, co se točí kolem Iaga je úžasná legrace, zato Džin je otravnej a příliš americkej. Myslím tím, že perské prostředí není tak chudé, aby bylo potřeba do něj cpát odkazy na americkou současnou kulturu. Jen je zvláštní, že si vzpomínám na úplně jiný kreslený příběh o Aladinovi (ne Diesney) a nemůžu ho nikde najít. Snad si to nepletu s nějakou dětskou knížkou.

plakát

Alchimiste Parafaragamus ou La cornue infernale (1906) 

Atmosféra jako by přenesená z (či do) prastaré hry King's Quest III. Dobrá hudba, efekty, uhozenost... přesně tak, jak to má být, když není více prostoru. Snad jen pochopitelná pointa navíc by přišla k dobru.

plakát

Ame agaru (1999) 

Tenhle film si budu asi pravidelně pouštět, až si budu chtít trochu zpravit náladu. Není nijak ambiciózní, nijak přeakčněný, spíš jako rozjímání nad šálkem čaje, které dopřeje odpočinku od reality. Krásného a poetického. Alespoň tak na něj vzpomínám měsíc od shlédnutí. Nejde o žádný rozsáhlý příběh, ale o epizodu z života samuraje se srdcem Budhy, který hledá, komu by mohl sloužit. Škoda, že neexistuje nějaký seriál, kterého by Ame agaru byla jen část.

plakát

Americká dívka (2000) (TV film) 

Film chce říct: Chudák ženská za nic nemůže a zlá vláda jí chce zavřít. Asi by pro mě film byl daleko zajímavější, kdybych nebyl předem jejím zastáncem, protože takhle jen vidím, jak se mě někdo snaží velmi silně podsunout svůj názor. Tak silně, že si ani nehlídá takové věci, jakože někdo vypráví o něčem, co nemůže vědět. Nebýt výborné postavy Mary, bylo by to těžko snesiltelné.

plakát

Amerika hledá topmodelku (2003) (pořad) 

Neviděl jsem první a druhou řadu, ale nevěřím, že by si zasloužily takové hodnocení. Správně by tu tato série ani neměla být, protože se jedná defakto o soutěž, ale budiž. Pro většinu lidí, nebo alespoň pro mě, se jedná o něco zcela nového a člověk si uvědomí, že práce modelky není jen stát před objektivem a pobíhat po molu. Soutěž se snaží vychovat normální holky, aby mohly být vzorem pro spousty mladých děvčat. Vzory nejen vzhledem, ale i vystupováním. Líbí se mi poznávání různých kultur co se týče oblečení, hodnocení vkusu na šaty i spousty zajímavých soutěží. Momentálně si vzpomínám na pózování s tarantulí, natáčení reklamy na japonské výrobky (beze znalosti jazyka), rychlostní vybíhání výškové budovy a následné focení, výuka čajového obřadu, či promenáda v botách o dvě čísla menších. Jedenáct úspěšných sérií snad vypovídá o tom, že nepůjde o přišernou záležitost, jak to tady podle hodnocení vypadá.

plakát

Animatrix (2003) 

Zábavnější než film mi přišlo hádání, který režisér, co točil. Že nepůjde o prožitek je vzhledem ke krátkým episodám jasné, ale o to více jsem očekával vymakané scénáře, zajímavé myšlenky a pointy. Mnohé z nich nemají nic z toho a pokud se snaží o něco chytrého, na snadě je deset protiargumentů. Možná proto se mi nejvíc líbil příběh Beyond, u kterého jsem na chvíli pozapoměl, že se jedná o matrix, a nechal jsem se unášet hrou v tajemném domě. Co mě nejvíce mrzí je, že vše je bráno z pohledu lidí (včetně přeškolování robota) a samotná psychologie robotů zůstává zahalena v mlze.