Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (438)

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Ze všech Sherlocků mi nejvíce vyhovuje zrovna tohle zpracování. Humor výbornej a hlavně postava Holmese je výtečná. Nejvíc jsem se bavil právě sledováním, jak chodí, jak mluví s jinýma lidma a jak přemýšlí. To všechno za slušného hudebního doprovodu a v opravdu pěkně vytvořeném Londýně. Pak tam byl taky nějakej ten příběh... no, jako doplněk, aby tam byla i akce a aby se Holmesovi šedé buňky mohly představit v plné síle. Zkrátka něco jako Ironman, ale ve Viktoriánském období.

plakát

VALL-I (2008) 

Opravdu kouzelnej film, a to od začátku přes zápletku až do uplného konce. Vall-i si jezdí jako poslední robot na planetě zemi a dává dopořádku to, co lidi zpustošili, dokud na zemi nepřistane sonda EVA, což odstartuje ohromné změny. Vím že se to nesluší říkat, ale komu se film nelíbí, tak ten nemůže mít srdce z organických látek a navíc musí být jeho teplota těžce pod bradem mrazu. Tohle je dospěle roztomilá podívaná, kde chvílema prostřelují výborné vtipy a narážky, z nichž ani jedna se nemine účinkem. Pixar je prostě skvělej. Přál bych si, aby příště natočili něco společně se studiem Ghibli.

plakát

Mladý Sherlock Holmes (1985) 

Ty bláho. To je Harry Potter - díl nula, kde ještě skoro nikdo neumí kouzlit. Atmosféra, prostředí, zápletka a dokonce i některé charaktery a jména jsou si tak podobná. Dost možná jedna z inspirací Rowlingové. Naposledy jsem film viděl jako malej a byl jsem unešen. Dneska mi to přišlo trošku dětinštější, než jakýkoli díl zmíněného HP, ale možná to bylo jen tím českým dabingem, který mi přišel u dětských herců dost špatný. Nejen hlasy, ale i ty řeči. Každopádně ta atmosféra je výborná.

plakát

Čtvrtý druh (2009) 

Tohle bylo očividně stvořeno pro lidi, co věří na šedivé mužíčky, pro takové lidi, co rádi konspirační teorie a taky pro ty, co mají rádi Millu. Mě ufouni neberou, konspirace považuju za ztrátu času přemýšlením nad „kdyby“, a tak mi zůstává jen Milla. Jenže ta je tu k mému smutku pořád na pokraji zhroucení a to není moc sexy. Co se filmu týče, pro toho kdo neví, spoilery tak je celý zcela smyšlený, což jsem teda věděl dopředu. Kdo zůstává nad věcí, tak si to stejně uvědomí po pár desítkách minut. A proč? Protože to postrádá patu i hlavu. Ze začátku jsem to bral ještě seriózně, když šlo ještě o mysteriózní horor a ne komedii. Ale pak se začne kupit jedna věc na druhou a to už jsem měl dost co dělat, abych nerušil ostatní lidi výbuchama smíchu. K těm došlo jen dvakrát... když ženské mimozemšťani ukradli dítě a policajti, co to viděli, se rozhodli, že jí vezmou to druhé, a pak při božím ufounském proslovu. Kvůli tomu jsem až tak nelitoval, že film vidím. Rozhodně to nebylo z uspokojení touhy po strachu, ale takový vtip se často nevidí „Vrať mi moje dítě" „Uáááá Uáááá Uááááá“ překlad „I am Goooood“ :)

plakát

Ve jménu krále (2007) 

Obvykle filmy nehodnotím, aniž bych je dokoukal, ale tady jsem se v polovině podíval, jak dlouho to má ještě trvat a zděsil jsem se, že bych tím měl zabíjet ještě tolik času. Hlavně když je spousta jiných polofantasy, které dokáží více strhnout. Je pravda, že Pán prstenu nasadil příčku tak vysoko, že se těžko najde nějakej jinej hranej film, co by s ním držel krok v ohromných bitvách a čarovném prostředí, ale tohle patří spíš na druhej konec fantasy žebříčku. Ne, že by mi to přišlo nějak pateticky napsané a natočené, ale proč se dívat na něco, co už jsem tolikrát viděl, a to v daleko lepším provedení. Navíc naši kocouři svádějí daleko zajímavější souboje, než tihle formelíňáci.

plakát

Počátek (2010) 

Superdobrej scénář a ty efekty... mmm. Konečně někdo ukázal, že film s hordou efektů může být taky chytrý. I přestože efekty jsou výborné, moc na nich už nezáleží. Prostě vedlejší podívaná, která pro lepší hodnocení překecá ty diváky, co mají radši jednoduché katastrofické filmy. Tady je na prvním místě představení světa a propletenec dvou příběhů, které se výborně doplňují. Už se těším, až vyjde DVD a já se znovu podívám, co všechno jsem v kině přehlédl. Jinak jak jsem vyšel z kina a šel na pokoj, tak jsem měl celou dobu takový divný pocit, jako že by se mělo něco dít a pořád se to neděje. Prostě projelo auto a nevybuchlo... podezřelé.

plakát

2012 (2009) 

Být to první film v mém životě, tak by to byl neskutečný nářez. Takhle je to přecejen den poté, co jsem viděl Vall-I. Film má vlastně úplně všechno. Skvělého amerického prezidenta, vražednou vládu, zlou britskou královnu, stovky výbuchů, zachráněného psa, letadla vylétávající z mraků dýmu, auta proskakující budovama... to všechno a mnohem mnohem víc. Je to moc pěkná podívaná, co dneska nedokážou udělat profíci s trikař, a taky za jaký scénář vypláznou americká studia takových prachů. Jen když budu ignorovat efekty tak mě to dost nudilo. Už je to pár let, co se mnou nehnou loučící se lidi, co mají brzy zkapat, a které vůbec neznám. Ale za to můžou právě katastrofické filmy, kterých jsem viděl až moc. Jediné, co mě bavilo, byl ten drsňák Karpov a jeho fajn hlášky. Dítě: "That's a big plane" Karpov: "It's Russian".

plakát

Predátoři (2010) 

Hodně jsem se předem bál, že by se mi to nemuselo líbit, ale naštěstí to na míle překonalo AvP. Rozjezd je bleskovej a postupně film jen zlepšuje, až do příjemně gradovaného závěru. Co mě potšilo, bylo hlavně, že ukázali všechny ty potvory, predátory, krajinu a tak. Prostě málo akčnějších hororů ukáže něco víc, než jen šedé šmouhy ve tmě. Vizuálně to je teda super a napínavé jakbysmet, ale na zbytku se dalo ještě dost zapracovat. Předně bych vystřídal Brodyho. Jsem si dokonce říkal, že bych takového "drsňáka" přepral i sám. No, dokud neukázal výsledky svého tréningu. Každopádně být tam takovej Diesel, to by byl pak nářez. Z jeho úst by ty přihlouplé dialogy mohly znít fakt dobře.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Asi znáte, jak občas bývá u filmů lepší úvod před tím, než se pořádně rozjede film. Stejného mínění bude asi i Jon Favreau, protože těch začátků úvodů tam nasekal takovou spoustu, že už pak o děj pomalu ani nejde. Ale komu by to vadilo, když zábavy je po celou dobu dostatek. Akce je tam teda asi tolik jako ženských na matfyzu, ale komu se líbila jednička, tak asi ví, že akce není to hlavní. Zkrátka jde o slušnou komedii s nejvíce efektama, co jsem kdy viděl. Z nich se mi nejvíc líbilo pohrávání si s 3D modýlky všeho možného. Z akce bych řekl že stojí za to jen bratrovražedný boj I vs. I někde z poloviny filmu.

plakát

Proroctví (2009) 

Rafinovaně natočený film. Je to sice ptákovina, ale až do posledních minut to není nijak vidět a pak už to je jedno, protože přijdou moc hezky udělané obrázky. Do té doby je to pořádně napínavý triller s pár hodně působícími momenty. Hlavně hořící les byl brutální. Jen na konci budete všichni přemýšlet asi takhle: spoiler Hmm, takže pokud se nepletu, mimozemšťani chtěli vybrat dvě děti, které vezmou do své zoo z končícího světa. A aby byly děti připravené, že k tomu dojde, tak už před padesáti lety dali vědět jiným dětem, že se svět blíží ke konci. Aha,… takže mimozemšťani uměli předvídat budoucnost s tím, že je neovlivnitelná. A nebylo náhodou to, co dělali, ovlivňování budoucnosti, když takhle připravovali děti? No budiž… A jak to mohly staré děti vědět a nikdy se to neprosáklo? A proč to bylo tak komplikované? Komplikované asi proto, že chtěli, aby se to děti dozvěděli na poslední chvíli. To ale nevypadá jako příprava. Prostě je to tak zamotané až běda. Naštěstí k přemýšlení dojde až na konci a ten strávený čas je dobře investován.