Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (19)

plakát

Zlatá sedmdesátá (1998) (seriál) 

Nevěřil bych, že mi tahle parta bude tolik chybět... Unikátní sitcom, který si dokázál udržet vysokou kvalitu po celou dobu své existence (8 let).

plakát

Larry, kroť se (2000) (seriál) 

Průměrné skóre  (a vůbec celkově nízký počet hodnotících) je ostudnou vizitkou této databáze. Curb Your Enthusiasm je doslova s každým dalším dílem lepší a lepší. Momentálně sleduji čtvrtou řadu a třeba takový díl o desetiletém výročí manželství patří jednoznačně do zlatého fondu komediálního žánru.

plakát

Já a Ty a všichni ostatní (2005) 

Typickej představitel indie. Takovej Solondz bez humoru... Navíc je v tom hodně cejtit až křečovitá snaha bejt za každou cenu nezávislej. V tomhle ohledu mi to připomnělo Garden State Zacha Braffa.

plakát

Oko (2002) 

Jediné co na tomto dílku stojí za řeč je těch několik opravdu děsivých scén. Jinak se jedná o jedno velké klišé.

plakát

Marketa Lazarová (1967) 

(Hodnoceno u příležitosti vydání nově remastrované podoby filmu na dvd)

plakát

Hotel Chevalier (2007) 

Filmík, který vejde do historie asi jen tím, že se v něm vůbec poprvé ve své herecké filmografii zcela svlékne Natalie Portman.

plakát

Fresh Prince (1990) (seriál) 

Budete se divit, ale v tomhle jinak spíše průměrném seriálu najdete i několik scén, které patří mezi to nejlepší, co se kdy na televizní obrazovce objevilo...

plakát

Coachella (2006) (koncert) 

Dokument o Coachelle (největším a dramaturgicky nejpřitažlivějším festivalem populární hudby na americkém kontinentě) se dostal do kin (potažmo na DVD) ve stejném roce jako snímek o jeho evropském bratříčkovi - Glastonbury. Zatímco Templův film se soustředí především na okolnosti vzniku a následného vývoje festivalu a oko kamery směřuje spíše mezi jeho návštěvníky, Drew Thomas klade důraz na jednotlivá hudební vystoupení a nutno dodat, že si při výběru interpretů a skladeb (každý je zastoupen jednou) počínal velmi šikovně, takže si na své musí přijít snad každý. Mými favority jsou Pixies a jejich Where Is My Mind? z památného vystoupení z roku 2004, při které běhá mráz po zádech, dále The Stooges (I Wanna Be Your Dog), Belle & Sebastian (The Boy With An Arab Strab) nebo Arcade Fire (Rebellion).