Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (5)

plakát

Román pro muže (2010) 

Není to úplně příšerný film, dokoukat se na něj dalo, ale Román pro ženy je mnohem lepší.

plakát

Peníze jiných (1991) 

U filmů z byznys prostředí hodně záleží na tom, jestli vás byznys nebo investování baví. Pokud ne, pak nejste schopni ocenit takový brilantní film jako je Other People's Money. Danny De Vito naprosto exceluje. Hrozně mě baví ty jeho ksichty... Škoda jen faktografického kiksu v projevu předsedy představenstva (G. Peck), ale možná to mělo jen podtrhnout zabedněnost tohoto převážně kladného hrdiny. :-) Škoda také, že málokdo uzná, že i Larry má svůj velký kus pravdy...

plakát

Sicko (2007) 

Moorův masterpiece. Skvělý film skvělého dokumentaristy. Film, který obrací pravičáky na levičáky. Spousta lidí mu vyčítá manipulativnost, ale není moc schopná doložit v čem konkrétně manipuluje nebo lže. Na Wikipedii jako kritika uvedeno "cherry-picking" - tedy vybírání nejkřiklavějších případů - to ale dělá každý TV publicista. Jinak nezaujme. Jako druhý bod je zde, že film nepřináší nic nového. Uvedu jeden případ za sebe: Velmi skepticky jsem pohlížel na onu parádní havanskou nemocnici, kde se dobrovolníkům z 11.9. konečně dostalo pomoci. Cítil jsem to asi jako když u nás komouši vozili návštěvy do Slušovic. To je určitě alespoň částečně pravda. Pak jsem si ale také vyhledal žebříček Světové zdravotnické organizace a tam je Kuba o devět míst před ČR! A má suverénně nejefektivnější zdravotnictví v poměru cena/výkon.

plakát

Maxwell (2007) (TV film) 

Výborný film, který ale zjevně neosloví lidi, kterým byznys nic neříká.

plakát

Červený traktůrek (2004) (seriál) 

Já podmiňovací způsob nepotřebuju. Můj tříletý syn Červeného traktůrka miluje a sjíždí už rok všech 6 DVD. Některé hlášky v naší rodině "zlidověly", např. "Marnivost Stando! Byla to šance, jak se objevit v časopise Ahoj." O zábavu se stará hlavně ambiciózní hlupák pan Jonáš (úmyslná paralela se seriálem Hospoda? v originále Mr. Jones). V rámci daných možností je to velmi kvalitní dětský seriál. Mimochodem ta znělka je podle mě vykradenej Ozzy - Changes. Fakt.