Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (4)

plakát

Hlava 22 (2019) (seriál) 

podle mě jedna z nejlepších válečných knížek a taky fakt těžký materiál pro převedení do filmu nebo seriálu. Příliš komediální absurdity by to proměnilo v MASH, bez ní by to ale působilo jak Remarque. Tvůrci trefili tu tenkou linii mezi tím, nesnažili se nutně převést na plátno úplně všechno, protože některé Hellerovy myšlenky se hodí prostě jenom do knihy a v seriálu by působily příliš směšně a málo vážně. Není to tedy čistý přenos z papíru na film, je to tvůrčí dílo s citem, vtipem a nejlepším zobrazením absurdity války v seriálu. Díky

plakát

Mauglí - příběh džungle (2018) 

Kdo si myslí, že Disneyho verze je lepší, asi nikdy neprošel kolem knihovny. Mowgli je konečně kus pořádně vyhublého divokého dítěte z džungle. Kiplingovi zdar. Občas to trochu skáče z pampelišky na liánu, ale ve výsledku solidní pocta skvělé knize.

plakát

Teorie tygra (2016) 

mělo to pár vtipných momentů, ale myslim, že na to divák musí být starej chlap v hodně neštastným manželství. Každá žena = naprostá nesnesitelná stíhačka s PMS. Nudilo mě to a překvapivě jedinej dobrej proslov měl Kohák. Nadsázka a víno to trohu zlepšilo, ale stejně si myslím, že Radek Bajgar musí mít mommy issues.

plakát

Sedmilhářky (2017) (seriál) 

Zoufalkám bych nedala ani hvězdičku, tady dávám plný. Strašně mě baví ten formát, prolínání záběrů, práce s postavama, metafora moře a do toho šílený a temný představy vrhání se u útesů a bezhlavýho střílení. Skvěle zahrané, ale tak super to neni kvůli scénáři, kterej je normální a Reese díky němu někdy nemůžete vystát, ale fakt zajímavýmu formátu. Seriál graduje až do uplného závěru. Dnes dokoukáno, stojí to za to.