Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (110)

plakát

Můj přítel Monk - Pan Monk a miliardářský lupič (2002) (epizoda) 

Mám rád oddechovou atmosféru nenáročných, byť velice chytrých Monkových případů. Nicméně v pár případech máte zápletku vyřešenou hned ze startu, což se stalo i v tomto dílu.

plakát

Prezident Blaník (2018) 

Jako politická satira vynikající. Bohužel však jde co se týče filmu o nenaplněný původní záměr. Škoda, mohlo to být hlubší.

plakát

Občan Havel (2007) 

První polovina celkem zajímavá, druhá už utahaná. Chápu, že pan Koutecký měl těžkou pracovní pozici, ale i tak je zkrátka druhá část nudná. To jsme u negativ. Pozitivně hodnotím to, že takovýto dokument vůbec vznikl. Kdybychom měli něco podobného o Masarykovi nebo Benešovi, to by se, panečku, operovalo s fakty a ne s prostými dohady. Zároveň je vidět rozdílnost mezi chápáním a vážeností prezidentského úřadu u Havla, Klause a Zemana. Budiž tento dokument navěky mementem o vizi jednoho, bohužel až moc slušného (možná slabého), člověka o budoucnosti a rozvoji svého státu.

plakát

Na střeše (2019) 

V některých pasážích byl film více strnulý a pomalý. Na sénář psaný od roku 2011 bych čekal větší jiskru, překvapení. Neříkám však, že to, co jsem viděl, bylo špatně. Jiří Mádl se teprve učí své řemeslo, a to za cenu komorních dramat, která rozhodně neurazí a jsou kvalitně zpracované. Zároveň se snaží ne otevřít, ale vyobrazit zajímavá česká společenská témata. Trošku lituji pana Třísky, na kterého jsem se těšil a díky němuž by film povýšil. Musím však uznat, že pan Švehlík do postavy nerudného komunistického důchodce pasuje mnohem více. Za nevšední příběh, zajímavé téma s mezigeneračním rozdílem, kameru a režii dávám 3***.

plakát

Modré diamanty (2018) 

Říkali jsme si s kamarádem, že Keanu Reeves si filmy vybírá, tudíž by neměla být chyba zhlédnout film bez zjištění předchozích ohlasů. Film je celkově táhlý a moc se v něm neděje. Fakt, že hlavní hrdina má dva dny na to, aby doručil diamanty a nedělá si z toho těžkou hlavu v podstatě zobrazuje zbytek filmu. Hlavní hrdina si toho opravdu moc nedělá a moc toho nenamluví. Pohybujeme se v americké představě městečka na Sibiři, což se dle mého natáčelo někde na předměstí New Yorku - s tím si tvůrci mohli vyhrát o trochu lépe. Na konci filmu zjistíme, že film byl opravdu o ničem - hlavní hrdina prosouložil téměř polovinu filmu, nezískal pravé diamanty a až na potvrzování bratrství film nijak jinak nepřekvapil. Film spíše mírně parazituje na Johnu Wickovi.

plakát

Yes Man (2008) 

ANO! Právě film, který mi dokázal spravit náladu, když jsem se ocitl ve stejné situaci jako hlavní hrdina. Tento film se pro mě stal motorem - říkal jsem ano (ne tolik radikálně) a podíval se do Benátek, autem ze dne na den do Francie, zažil festivaly a úžasné věci. Škoda, že se takových filmů netočí více. Jeho přednosti oceňuji až po pár letech od prvního zhlédnutí.

plakát

Svět pod hlavou - 1983 (2017) (epizoda) 

Trošku nic neříkající zakončení skvělého seriálu. Škoda. Jak tu někdo psal, bylo to uspěchané. Minulé díly jsem byl ovlivněný emocemi, které jsem dnes necítil, akorát trošku u Plachého, i když jejich rozloučení s Marvanem mohlo být trošku emotivnější, což vnímám jako nevyužitý potenciál. Taky se Plachý moc od Marvana o tom, kdo je, nedozvěděl. Bylo opět strašně rychlé a člověk si tak říkal, že jak se tak Marvan z roku 1983 rychle vypařil, tak přece jen v té minulosti nestihl všechno. Malá zajímavost, které jsem si všiml až napodruhé. Major Špalek ze současnosti má stále vytetováno na krku LEN.

plakát

Inferno (2016) 

Pár překvapivých zvratů, jinak není o co stát. Škoda.