Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie

Obsahy (509)

World Trigger - Isekai kara no tóbóša

World Trigger - Isekai kara no tóbóša (2015) (epizoda)

Skupina Tamakoma 2 má za sebou třetí kolo „Třídních bitev“ a vypadá to, že k dosažení jejich vytyčeného cíle jim zbývá už jen kousek. Jenže s každým dalším soubojem stoupá i úroveň nepřátel a i sám Osamu začíná pociťovat, že pokud na sobě nezapracuje, bude pro svůj tým jen zbytečnou přítěží. A tak jsou on a jeho spolubojovníci vysláni do města Shizuka, aby tam společně podstoupili mimořádný trénink, díky němuž by měl Osamu získat nové zkušenosti a zvýšit si svoji sílu a obratnost. V době jejich nepřítomnosti se však v blízkosti centrály agentury Border otevře nová černá díra, z níž se vyrojí množství zcela neznámých „Trion bojovníků“. K údivu všech však nezaútočí na město jako takové, ale rozprchnou se do širého okolí. Vypadá to, že jim nejde o další invazivní válku, ale o stíhací misi, jejímž cílem jsou dva humanoidní neighboři z Ergatisu – dívka Lilith a chlapec Xeno, kterým se podaří dostat právě do města Shizuka, kde se nachází i členové skupiny Tamakoma 2. Nastal čas, aby pýcha a nedůvěra dvou mladých neighborů šla stranou. Protože k tomu, aby mohli přežít dostatečně dlouho na to, než budou moci prchnout do jiného světa, budou nutně potřebovat pomoc nováčků z větve Tamakoma.

Fumikiri džikan

Fumikiri džikan (2018) (seriál)

Prostoje při čekání na vlakovém přejezdu bývají zpravidla dlouhé. Zvláště pak tehdy, kdy spěcháte. I když se to ale někomu nemusí zdát, za těch pár minut se může odehrát mnohé. Studenti, učitelé, sourozenci, goth lolitky či vystřízlivělí opilci bez kalhot… Lidé jsou různí a interakce mezi nimi také. Někdo se stihne za tu chvilku pohádat a jiný zase zamilovat.

Bakuon!!

Bakuon!! (2016)

Dvoudílné OVA k anime Bakuon!! (2016). Středoškolský dívčí motorkářský klub pokračuje pod ochrannými křídly Raimu ve svých každodenních aktivitách spojených s jejich vášní pro silné stroje. A co že si na diváky přichystaly tentokrát? Nejdříve se děvčata vypraví na pouť z Tokia do Kóbe, aby si na konci své cesty daly šálek kávy v kavárně Fukuro Kouji, a poté se podíváme na to, jak si Hijiri povede jakožto čerstvá držitelka řidičského oprávnění. Jenže možnost jezdit samostatně s sebou nese nejen svobodu a začátek něčeho nového, ale zároveň to i znamená, že přijde o svého věrného společníka Hayakawu. Nebo snad ne?

Hand Shakers

Hand Shakers (2017) (seriál)

Mladý Takatsuki Tazuna chová mimořádnou lásku ke všem možným přístrojům a elektronickým zařízením. Snad právě proto je v širokém okolí znám jako osoba, která dokáže opravit prakticky cokoliv. Ať už se jedná o obyčejný přehrávač nebo luxusní auto, Tazuna si ví prakticky vždy rady. Právě proto se na něj jednoho dne se svou vlastní prosbou obrátí i profesor Makihara. Jenže namísto toho, aby splnil zadaný úkol, setká se v jeho kanceláři s dívkou, která mu obrátí jeho doposud tak klidný život vzhůru nohama. Stačí totiž pouze jeden dotek a vše je najednou jinak. Její jméno je Akutagawa Koyori a patří mezi tzv. Hand Shakery. Vypadá to, že byl Tazuna vyvolen, aby se stal jejím osudovým partnerem a společně, bok po boku, vstoupili do Zigguratu – nebezpečného světa plného nepřátel, kde musí bojovat o život proti ostatním jim podobným dvojicím. Proč? Aby se mohli na konci jakožto finální vítězové setkat s Bohem, který jim za jejich úsilí splní jejich přání.

Džoši kausei

Džoši kausei (2019) (seriál)

Krátkometrážní anime natočené dle stejnojmenné „němé“ mangy od autora Wakai Ken, vycházející od roku 2013. Ne vždy je potřeba vést sáhodlouhé dialogy, aby byla předána pointa. Joshi Kausei je toho zářným příkladem. Krátké humorné epizody ze všedního života mladičké středoškolačky Futo Momoko a jejích dvou kamarádek a spolužaček Furui Mayumi a Shibusawa Shibumi. Nejspíše každému se vybaví jedna či dvě situace, které díky tomuto seriálu opět vyplují z dávno zasutých vzpomínek.

Senrjú šódžo

Senrjú šódžo (2019) (seriál)

Je hezká, milá, hodná a věčně usměvavá. Ale také je svým způsobem výstřední. Yukishiro Nanako totiž nemluví. Když chce s ostatními komunikovat, používá buďto jednoduchá gesta, nebo své odpovědi píše formou Senryu poezie, tedy v 5-7-5 slabikách. Někomu to nevadí vůbec, někomu to snad i vadí, všichni to ale jsou ochotni tolerovat. I učitelé. Pro ni je ale hlavní, aby to nevadilo především Busujima Eijimu – chlapci s věčně potlučeným obličejem, který je všemi považován za delikventa a do kterého je Nanako zakoukaná až po uši. Naštěstí tu ale je literární klub, jehož jsou oba členy. Díky němu se totiž mohou sblížit a prohloubit tak (nejen) jejich momentální přátelství.

W'z

W'z (2019) (seriál)

Pohlcený hudbou. Tak by se dal popsat současný život a svět čtrnáctiletého studenta jménem Araki Yukiya. Už od malička byl vtahován do světa House hudby. Stal se amatérským DJem, a aby vstoupil ve známost, byť skrytý pod škraboškou, začal zveřejňovat videa své tvorby na internetu, kde ho mohou slyšet miliony lidí. Jenže jako většina teenagerů, i Yukiya touží po něčem větším. Chce dělat lepší hudbu, mít víc posluchačů, stát se slavným. Chce uznání. K tomu ale musí překročit hranici. Hranici do jiného světa, kterou mu, jakožto Handshakerovi, může plně otevřít pouze potřesení rukou s jinou osobou. V jeho případě se jí stane jeho dlouholetá kamarádka Tosabori Haruka. Jenže otevřít bránu do jiného světa neznamená pouze zahrát lepší hudbu. Znamená to i to, že může být zraněn tzv. Connectory – tamními strážci.

No Monsters

No Monsters (2017)

Sequel ke krátkometrážnímu filmu Being Pretty (2017). Hodné děti se nemusí bát strašlivých příšer, dokud jsou pod ochranou Autodale. Pokud zapadají do společnosti, dodržují pravidla a nenarušují systém vytvořený jejich ochránci, nemůže se jim prakticky nic stát. Tedy zatím ne. Ne, dokud neudělají první chybu a nestanou se tak závadnými…

Being Pretty

Being Pretty (2017)

Černobílý krátkometrážní snímek zachycující dystopickou budoucnost, kdy je každá odlišnost, hendikep, morální selhání či fyzické a mentální postižení jednotlivce trestáno tím nejkrutějším možným způsobem - likvidací. Protože v této budoucnosti nemá právo existovat nikdo, kdo není ztělesněním dokonalosti a řádu, kdo nezapadá do systému. Otázkou je, jak velký či malý je rozdíl mezi touto fiktivní budoucností a naší realitou.

Kjó no go no ni

Kjó no go no ni (2008) (seriál)

Asi každý si dokáže vybavit nějakou hloupost a ztřeštěnost, která mu v dětství přišla pro jeho existenci tak strašně důležitá či zábavná. Ať už jde o soutěživost mezi kamarády, sbírání kartiček či obalů od žvýkaček, hraní nejrůznějších her nebo škádlení opačného pohlaví. A nejinak tomu je i v případě žáků ze základní školy z třídy 5-2, do které dochází i chlapec Sato Ryota. I když má se všemi spolužáky vesměs přátelský vztah, jeho talent dostávat se do nepříjemných a trapných situací a být středem dětských konfliktů a nedorozumění je neuvěřitelný. Jako kdyby s sebou nosil magnet, který k sobě to všechno přitahuje a nedá mu ani na jeden den pokoj. Nedá se ale říci, že by si za to mnohdy nemohl jen a pouze sám.

Hóseki no kuni

Hóseki no kuni (2017) (seriál)

V daleké budoucnosti opustily mikroorganismy svou domovskou planetu, která se proměnila v pustinu, aby našly nový domov. Pro tento účel převzaly zcela novou humanoidní formu – tzv. Hōseki. Jenže nový svět s sebou přinesl i nové nepřátele. V současnosti existuje pouze 28 příslušníků této rasy, kteří jsou obdařeni nejrůznějšími schopnostmi vycházejícími z jejich minerálového základu, podle nichž jim jsou přiřazovány určité role v komunitě. Někdo bojuje, někdo léčí, a to vše jen proto, aby se mohli bránit proti neustálým nájezdům „Měsíčňanů“ – bytostí, které loví a tříští Hōseki a úlomky z jejich těl používají jako dekorace. Mezi Hōseki patří i dívka jménem Phos, která nemá, na rozdíl od ostatních, vlohy prakticky k ničemu. Je křehká, má malou výdrž a je neohrabaná. Pro boj se tedy vůbec nehodí. Její nadřízený, mistr Kongou, jí však nakonec přeci jen zadá úkol – sepsat encyklopedii jejich světa.

Conception

Conception (2018) (seriál)

Maturita je jednou z překážek a životních milníků, které v současnosti musí překonat většina mladých lidí žijících v moderní společnosti. A její překonání slibuje nový začátek. Své o tom ví i Yuge Itsuki, který má maturitu čerstvě za sebou. Jeho vstup do světa dospělých je však něčím speciální. Jeho stejně stará příbuzná a současně kamarádka z dětství Konatsuki Mahiru se mu totiž svěřila, že je těhotná. A právě když mu tuto novinku sděluje a chce mu i říci, kdo je otcem jejího dítěte, stane se něco naprosto nečekaného. Oba jsou náhle a bez jakéhokoli varování přeneseni do kouzelného světa zvaného Granvania, který je v současnosti pod útokem příšer. Jedinou možností, jak tento svět spasit, je přivést na svět takzvané „hvězdné děti“, které mají sílu nepřátele porazit a jejichž matkami mají být tamní panny – 12 kněžek znamení zvěrokruhu. A kdo jiný se má stát otcem právě těchto dětí, než Itsuki.

B-Project

B-Project (2016) (seriál)

Společnost Gandara Music se rozhodla na světla showbusinessu vyvést svůj nový idol boyband. Nese název B-PROJECT a skládá se ze tří skupin (MooNs, Kitakore, THRIVE), které dohromady sestávají z deseti mladých, pohledných a talentovaných mužů. Aby ale měl každý idol projekt úspěch, potřebuje rovněž, kromě hlavních hvězd, i svůj podpůrný tým, který se drží v pozadí, ale hraje zásadní roli. Proto k nim byla přidělena mladičká a naprosto nezkušená Sumisora Tsubasa, která má za úkol zastávat pozici A&R – osoby, která má na starosti vyhledávání vhodných textařů a skladatelů, dohlíží na nahrávání a mimo jiné i vyjednává nejrůznější smlouvy pro své svěřence. Jedna nevinná dívka a deset chlapců. Bude to dělat dobrotu? Zatím to vypadá, že ji mají v úmyslu minimálně škádlit.

Argento Sóma

Argento Sóma (2000) (seriál)

Nacházíme se na Zemi v roce 2059. Mladý muž Takuto není momentálně nejšťastnější. Jeho vztah s přítelkyní Maki dostává trhliny. Proč? Protože se mladá žena soustředí spíš na svoji práci ve výzkumu, než na jejich vztah. Proto také na svého přítele nemá většinou čas. Jenže Takuto se nehodlá vzdát. Naopak. Proto se jednoho dne rozhodne navštívit laboratoř, kde Maki pracuje. Jenže souhrou okolností se stane svědkem experimentu, kdy je oživena kovová bytost nazývaná Frank, při němž se zhroutí budova. Takuto je těžce zraněn, což způsobí, že upadne do kómatu. Když se pak o několik měsíců později opět probudí, dozví se, že je jediným, kdo zhroucení budovy přežil, a že Frank ožil. Když se tak stane, kontaktuje ho tajemný Dr. X, který mu nabídne, že dá mladíkovi novou identitu a sílu pomstít se zničením Franka a jemu podobných. Takuto souhlasí. A tak se zrodí Soma Ryu – příslušník vojenské organizace Funeral, zaměřující se na boj s vetřelci. Jenže již brzy se ukáže, že Frank není jen vraždící monstrum, ale že má i své city, čehož je důkazem dívka jménem Harriet Bartholom, které Frank zachrání život a naváže s ní přátelství.

Gotóbun no hanajome

Gotóbun no hanajome (2019) (seriál)

Kdo ví, jak je to dlouho, co se středoškolák Uesugi Fuutarou naposledy pořádně naobědval. Jenže co jiného má dělat, když musí šetřit každý ¥, aby splatil rodinné dluhy. Vypadá to ale, že by se vše mohlo již brzy obrátit k lepšímu. A to tehdy, když se do města přistěhují noví bohatí sousedé, kteří mají dceru v jeho věku, pro niž shání doučování. A protože je Fuutarou jedničkář, vypadá to jako ideální brigáda. Jak se ale již brzy ukáže, onou dívkou není nikdo jiný, než Nakano Itsuki – kráska, která právě přestoupila na jeho školu, dokonce i byla přiřazena do jeho třídy, a se kterou měl menší konflikt hned při jejich prvním setkání ve školní jídelně. Tohle nebude snadné. Tím spíš, že se dívka prakticky ihned začlenila do dívčího kolektivu, zatímco on zastává pozici absolutního samotáře. Nebo to je trošku jinak? Ony dívky, které kolem Itsuki krouží, totiž nejsou jen spolužačky, ale rovnou její sestry. Pochází totiž z paterčat. Najednou se tak Fuutarou musí postarat nejen o zlepšení známek nazlobené Itsuki, ale i jejích čtyř sester (Ichika, Miku, Nino, Yotsuba), které ho považují za úchyla a které jeho snahy absolutně sabotují. Tohle budou těžce vydělané peníze.

I''s Pure

I''s Pure (2005) (seriál)

Blíží se konec roku. A jak prohlásí nejlepší přítel hlavního hrdiny hned na začátku prvního OVA, je to ten nejvhodnější okamžik na to se konečně vyznat ze svých citů. A právě to má mladý muž jménem Seto Ichitaka v plánu. Chystá se totiž na vánoční večírek, kde bude i jeho dlouholetá láska Yoshizuki Iori, které ale doposud nikdy nebyl schopen vyznat své city. Než se tak ale stane, vezme Ichitaka ve svých vzpomínkách diváky do minulosti, aby jim ukázal, jak to všechno vůbec začalo.

Blood Lad: Wagahai wa neko de wa nai

Blood Lad: Wagahai wa neko de wa nai (2013)

OVA k anime Blood Lad (2013) navazující na 10. volume mangy. Duše mrtvé dívky jménem Yanagi Fuyumi, která byl vhozena do světa démonů, byla unesen a Blood Staz Charlie je rozhodnut, že ji za každou cenu získá zpět. Snad by to nebyl takový problém, kdyby oněmi únosci nebyla skupinka lovců upírů, kteří, kvůli Stazově nepozornosti, získali schopnost číst jeho myšlenky.

Invasion!

Invasion! (2016)

Krátkometrážní filmeček pro VR o tom, že někdy není třeba proti mimozemské invazi burcovat rovnou celou artilerii. Na to totiž stačí i jen obyčejný ušák, o čemž se již brzy přesvědčí i mimozemšťané Mac a Cheez, kteří se jednoduše rozhodli, že si podmaní svět.

Čičbul

Čičbul (2019)

Jeden malý zapadlý dvůr. Dva křehké životy. Osamění a boj se základním instinktem. Osud dokáže spájet nejrůznější cesty, i když třebas první kroky nejsou zrovna ty nejjednodušší.

Reklama