Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (174)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Tady se většina asi opět posrala s tím hodnocením. Další přehypované dílo, kde vítězí forma nad obsahem. A ani ta forma není kulervoucí jak se mnozí snaží namluvit sobě i druhým. Trikově nic co bych už neviděl, zvuk spíše otravný (viděno v TDL sále) a ten střih panečku...Scény na sebe kolikrát nenavazují, s logikou se tvůrci nepárají vůbec. A to se člověk ještě bál zapnout u toho mozek. Herbert by trpěl.  Zendaya je neherecké prkno a tlačenka. Chalametovi jsem to nevěřil, kór po vypití těch chcanek a předvádění se před premiérou. Bardem otravnej až na půdu. Walkena to moc nebavilo, připomenul mi Neesona v Epizodě 1. Emocionálně to bylo naprosto prázdný, sterilní. Jak se mi první díl líbil, tak tady jsem jen kroutil hlavou. Ať se raději Villeneuve vrátí ke Zmizení. A srovnávat to se Star Wars či Lotrem? Ale notak. Proberte se.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Tři hvězdy za audiovizuál. Fakt super, hlavně podmořské scény. Zbytek je ale bída a recyklace Camerona minulosti. Další věc je, že jde o jeden z nejrasističtějších filmů co jsem viděl. Najednou lze točit bez černochů. Aha, vlastně lidstvo je tam vyobrazeno jako banda zmrdů a to tam musí být jen běloši. Když si tedy dali práci s tím, že každý kmen Navi přiřadili k něčemu z našeho světa, tak to samé mohli u lidí viz rybáři mohli být např. Japonci.Ale chápu, že se razí bílá vina. Tohle mě vlastně u toho filmu sralo víc, než samotná recyklace a kazilo to zážitek.

plakát

Booba (2014) (seriál) 

Proč tu klauni z Čsfd máte, že je to z Ukrajiny, když jde o Rusko-britskou koprodukci?? Už vám z modrožluté taky hrabe? Jinak celkem solidní ptákovina pro nejmenší. Děti to na chvíli zabaví, ale nic jim to nedá.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Udûn (2022) (epizoda) 

Bod za Horu osudu. Zbytek je stejná příšernost jako minule. Dialogy mezi postavami opravdu bolí. Logika je absolutně mimo. A proč nám tvůrci pořád ukazují mapu, když se používá teleport?A ti Númenorejci.... :D

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Stín minulosti (2022) (epizoda) odpad!

Každý, kdo tomuhle dal čtyři hvězdy a více, je idiot. Jde o naprostý výsměch práci Jacksona a jeho týmu, který přinesl skutečně geniální dílo s úctou k originálu. Tady Amazon jen využil populární látku k šíření neomarxistických zrůdností. O ničem jiném to není. A ony ty první díly ukázaly, že i bez té propagandy, je to opravdu špatně natočený. Postavy bez charismatu, často na pěst (Galadriel), spousta kravin a nesmyslů ničící lore. Kostýmy, scénář, dialogy to je jedno velký špatný. Ale chápu, že mnozí novodobí levičáci to vidět nechtějí.

plakát

Stranger Things - Season 4 (2022) (série) 

Solidní hnůj. Postavy nesmrtelné a za hranicí karikatur. Až na Eddieho jsou všichni otravný, ošklivý a nesympatický. Krom soundtracku a vizualu vlastně není co kladně hodnotit. Možná byl solidní Vecna jako záporák v lidské podobě (Jedničky). Tolik nelogičností se taky jen tak nevidí. Námět dobrý, ale scénář s dialogy na hovno. Všichni tam neustále brečí, řeší své milostné bolístky ( ten klučina je taky gay?) i během osudového boje a pobíhání v nepřátelském prostředí. Když si vezmu ten potenciál a jak se ho povedlo po první sérii dojebat, tak z toho se chce brečet. Ale to je prostě Netflix. Se solidním střihačem to mohlo mít poloviční délku a rozhodně by došlo ke zlepšení.

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Ještě větší sračka než první série a to je co říct. Jak jdou Spojené státy do kopru, tak berou s sebou i vše ostatní. Takhle to dopadá, když tvůrcům jde jen o šíření jejich ideologie na úkor díla. První díl ještě dobrý, ale co se pak děje, tak to hlava nebere. Mnozí už to zde popsali a jsem rád, že mnozí zároveň prozřeli. Tohle není Zaklínač a nikdy nebude. Smiřte se s tím, že další série to budou kurvit ještě víc.

plakát

1917 (2019) 

Přehypovaná bída. Technické stránce není co vytknout, ale film by neměl být založen jen na tom. Emoce, postavy i scénář nula. Hned po tomhle bijáku jsem si pustil Údolí stínu a to je prostě jiná liga, ač není filmařinou tak dokonalé. Nepotřebuji fetišistickou načančanou kameru, kdy je vše natáčeno jakože na jeden zátah. To samé jako pro 1917 platí i pro Dunkerk. Zachraňte vojína Ryana je stále nepřekonaný válečný snímek, který má vše. P. S. : Není nad to vidět v první světové, v britských uniformách, černochy bojující ve Francii.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) odpad!

Jak levicová banda zkurvila další klasiku tou svou zvrácenou ideologií. Vše, co mě bavilo v této seriálové podobě vychází ze samotné předlohy. Co dodal tým kolem Lauren Schmidt je spíše na přesdržku. Předlohu mají u prdele a mnozí jim za to ještě tleskají a označují se za fanoušky. Vidět černé elfy, jak se prohánějí středoevropskou krajinou zasypanou okatě umělým sněhem (asi z hasičáku)...no, vlastně vidět všude černochy, čímž se absolutně popírá jasně daná geografie, je jak rána pěstí. Své barevné místo tam mají akorát ty dvě Zerikánky. Ale v tomhle SJW dementy miluju, jak si serou do huby. Mohli je tedy udělat jako bělošky. Ale změna ras se pochopitelně v dnešní době týká jen bělochů. Jsem zvědav, jestli Zerikánie bude taky plná bělochů. Pokud jde o herce, tak s Cavillem jsem měl nejmenší problém. Yennefer je celkem dobře zahraná, ale pro ni platí výše zmíněné, prostě špatně obsazená, stejně jako Triss a mnoho dalších herců tmavé pleti. Triky jsou překvapivě hodně bídné včetně celé výpravy, která smrdí papundeklem na míle daleko. Nechápu na co ty peníze šly. Nebo Netflix na tomhle seriálu šetřil? Třetí herní Zaklínač a knihy jsou jiná liga a taková seriálová Hra o trůny si tohle dává k obědu. Chtělo by se to více zaměřit na předlohu a kvalitní tvorbu, než aby se Lauren Schmidt a její tým politicky angažovali proti Trumpovi, zdi a tahali do USA půl Mexika a Jižní Ameriky, jak to předvedli na twitteru. Má to své momenty, ale dané předlohou, zbytek bída. Někomu ale stačí, že se to jmenuje Zaklínač, tak tomu sypou plný počty. Smutná doba. Jak asi dopadne Středozem od Amazonu, hmm... P.S.: může mi někdo říct, na co tam mají brnění?

plakát

Stranger Things - Season 3 (2019) (série) 

Těžká bída. Prý nejlepší série psali nedávno. To určitě. Kýč jak prase. Každé dvě minuty se řeší vztahová dramata hraničící s trapností na úkor mytologie a důležitějších věcí. Stranger things se přehouplo do komediální roviny, která bohužel není ani vtipná, jen trapná. První dva díly jsou odpad, pak se to mírně zlepší. Asi jediný plus je Billy. A tolik kokotin jsem dlouho neviděl. Na tohle už fakt nemám. Ten Zaklínač dopadne.