Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (78)

plakát

Rychle a zběsile 9 (2021) 

Od osmého dílu jsem hodně očekával, a to se odrazilo v mém hodnocení. Od devátého dílu jsem nic extra nečekal. A proto jsem z kina neodcházel zklamaný. Ano. Fyzika i tu dostává na prdel. Ale co. Je to přece jen akční oddychovka. Nic víc. Střípky minulosti se mi docela líbily. Naopak navrácení Hana, i cesta do vesmíru, je zcela zbytečná. A pro děj nedůležitá. Film kvalit předchozích snímků nedosahuje. Ale jako celek neurazí.  41/100

plakát

Návštěvníci 3: Revoluce (2016) odpad!

Vždy když sleduji filmy “dříve natočené“. Povzdechnu si, že je velká škoda, že takovéto filmy, se dnes už netočí. První díl je už klasika, která vždy dokáže skvěle pobavit. Dvojka už trochu ztrácí, ale i tak se na ni rád podívám. O Návštěvnících v Americe se ani nebudu zmiňovat. Proč natáčet znovu něco, co už je skvěle natočeno.? A konečně se dostávám ke trojce. Proč..? Proč se někdo rozhodl natočit něco takovéto.? Možná ve francii se lidé skvěle bavily. Ale já ne. Kontrast mezi rozdílnými světy tu takřka chybí. Uřvaný Jacquouille už vůbec není vtipný. A Godefroy de Montmirail se tu jen tak veze, a sleduje dění okolo sebe. Je to velká škoda. Po velkém zklamání co mi připravilo pokračování komedie Taxi. Další rána. To už ani Francouzi neumí natočit komedii … ?

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

Pokud jsem sedmý díl bral jako poctu Paulovi. Tak u osmého tak přívětivý nebudu. S původními díly tento nemá nic společného. Už zachování Dominica je nelogické. Tato situace šla řešit jinak. A to je to jediné pozitivum na filmu. Zbytek je jen trapné klišé, kolikrát tak směšné, že se celý sál musel smát. Bylo mi až líto, kam se celá série dostala. A přál bych si, aby tento díl, nikdy nepřišel na svět. 16/100

plakát

Anděl Páně (2005) 

Takový humbuk, a vzruch kolem této pohádky mi uniká.? Špatná rozhodně není, ale na druhou stranu, není ani ničím zajímavá. Děj jednoduchý, vtipností také nepřekypuje. Obsazení Kajnarové, je dle mého, nešťastné. Celou dobu jsem jí toho pana správce přál. A že dala přednost hraběti před chudákem, mě nepřekvapilo. K hraběti se vyjadřovat vůbec nebudu. Ale vyzdvihnout musím dobře zahraného čerta Uriáše. A ostatní obsazení, Issová, Trojan, Navrátil. Díky nim se dá pohádka dokoukat. Žádný zázrak 30/100.

plakát

Michael Flatley's Feet of Flames (1998) (divadelní záznam) 

Tohle představení, ať je sebe pěkné, nestačí na tvorbu posledních let. Což je to jediné, co mu můžu vytknout. A upřímně řečeno, ono za to nemůže.) Teď vážně. Tento záznam vznik jen pár let od uvedení tohoto představení. A je jasné že ve srovnání z rokem 2011, kdy bylo vše dotaženo k dokonalosti, v kvalitě trochu pokulhává. Na druhou stranu. Vystoupení pod širým nebem, a s několikanásobným počtem účinkujícím, to do určité míry vynahrazuje. Pokud ale neznáte LotD, doporučuji již zmíněný rok 2011, a pokud vás zajímá, jak to vše začalo, tak rok 97´. Tak to vidím já. Tohle je jen pro obdivovatele MF … 85/100.

plakát

Celtic Tiger (2006) (koncert) 

Tohle představení se nedá srovnávat s ostatní tvorbou MF. Není vyloženě špatné. Výkony protagonistů, stejně jako Michaela jsou skvělé. Ale jako celek působí vystoupení dost neuspořádaně, až nezajímavě. A fixace na Ameriku, nepochopitelná. To by vás ale nemnělo odradit. Z celého koncertu by se dalo vyzdvihnout pár skvělých momentů, proto stojí za zhlédnutí. 50/100

plakát

Nebezpečná rychlost (2011) 

Stačí si přečíst obsah, a není důvod proč se na film podívat. Nepřináší nic, kvůli čemu ho shlédnout. Ale i tak, mám za to, že hodnocení: odpad, je mírně přehnané. Děj je sice trochu plytčí, triky hodně nešťastné, místy až k smíchu. Ale viděl jsem horší... 15/100

plakát

Já, Olga Hepnarová (2016) 

Dokáži si představit, co Olga prožívala, a co cítila. A mám pochopení pro to, co udělala. Na film jsem byl hodně zvědav. Ze začátku na mne působil dost utrhaně. Nic neříkající sekvence. Dialogy. Pak ty dlouhé záběry na nic. Nechápu. Pokud mají umocňovat atmosféru, na mě to nefungovalo. Vadilo mi, že v pár momentech jí ukazují jako retarda. Možná byla psychicky nemocná, ale rozhodně žádný Otík. Přílišné kouření nebudu zmiňovat. Možná se tehdy takhle kouřilo, možná ona sama hulila jako sádrový ježek. Ve filmu se to dá snad vystříhat, ne? A ten závěr. Rychlí, neosobní, bez emocí. Takřka jako celý film. Chápu tvůrce, že z Olgy nechtěli udělat světici, chudinku, které celý svět ublížil. Na druhou stranu. Nebyla na tom duševně nejlépe. Okolí jí odmítalo. Nikdo jí nechtěl pomoct. V jistém smyslu byla oběť. A zaslouží politování. Pochválit mohu jen představitelku hlavní role. Erotické scény. Černobílou volbu. A odhodlání pustit se do natočení tohohle snímku. Film není vůbec špatný. Na české poměry hodně dobrý. Podle mého však zůstal někde na půl cesty. 50/100.

plakát

Polednice (2016) 

Na tento film jsem do kina chtěl opravdu jít. Upoutávky vypadaly zajímavě. Obavy jsem měl jen z toho, že češi tyto filmy neumí. Nakonec nemohu jinak, než chválit. Popravdě to není dokonalé. Například herecké výkony. Obsazení Anety mě dokonce vadilo. Uvítal bych mladší, a méně “rozumnou“ (Chvílemi jsem si připadal, že sleduji Ulici). A co vede Elišku k takovému chování, si divák, také musí domyslet. Mohl bych pokračovat, ale nechci. Protože přes tohle všechno se mi film opravdu líbil. I když mohlo být spoustu věcí lepší, nemohu jinak než 80/100. Jen tak dál.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Dle ukázek, a místního ohodnocení, jsem se na tento film hodně těšil. Bohužel jsem byl dost zklamán. Pár povedených akčních scén je doplněno spoustou nudy, a různého klišé. Dovolím si říct, že nebít HG a BD je to nekoukatelná hovadina. Dohromady však tvoří průměrný snímek, který se dá i dodívat. Doporučuji, raději si přehrát bojové scény na youtube, a neztrácet čas celým filmem. Velká škoda. Jen kvůli Mindy 50/100.