Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (65)

plakát

Billy Elliot (2000) 

Překrásný filmeček o splněném snu jednoho kluka a o tom, že je důležité jít si za svým, ať už si o tom okolí myslí cokoliv.

plakát

Bláznivá runway (1999) 

Dobré, překvapivě dobré.... Když pominu fakt, že snímky z prostředí leteckého provozu pro mě mají nezaměnitelné kouzlo(a téměř vždy jednu hvězdičku navíc). Lačné ženské oko potěšil pohled na dva velice přitažlivé mužské. Plus tradičně dobrá Cate(I když na jejím a Angelinině místě by mohla být prakticky jakákoliv herečka). Nechápu, proč to má v popisku ,,komedie", rozhodně se nedá říct, že jsem se u toho válela smíchy. Na druhou stranu se mi vážnější tón filmu zamlouval. Pěkně odsýpal a příjemně gradoval a nebýt toho ,,uzpívaného" konce, dala bych hvězdiček i pět.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

Buffy mě nikdy moc nebrala, ale díl, kde drsná hlavní hrdinka usilovala o korunku královny plesu, byla unesena spolu se svou největší soupeřkou a byla oživena fešným hrdinou poté, co půl hodiny ležela mrtvá s obličejem zabořeným v bahnité louži, jsem musela dokoukat.... :-)

plakát

Ďábel nosí Pradu (2006) 

Ďábel nosí Pradu je jako zfilmovaný módní časopis. Máme tu klasickou rubriku ,,Móda" (sposta krásných, krásně oblečených lidí pohromadě) ,,Proměna" (uťápnutá Andy a její transformace v kočku) ,,Napsáno životem" (Andrein krachující osobní život, který je nakonec zachráněn) i kratičký článek na téma ženské emancipace a místě ve společnosti (fantastická Meryl Streep a její Miranda.) Hezké. Ale stejně jako módní časopis po přečtení ztrácí veškerou hodnotu, i Devil wears Prada ve mě nezanechal nějaký hlubší dojem. Tenhle filmík nenese žádné sdělení, snad kromě ,,Holky, neměly byste se zajímat jen o módu. Budete hloupé a povrchní." Ale na tu záplavu hezkých oblečků, úsměvů Anne Hathaway a v neposlední řadě Andreina přítele se hezky kouká, tak dám *** a půl. :)

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Slušné, ale ten konec to pohřbil. Každopádně lepší nadprůměr. Filtry nepůsobily zdaleka tak šíleně jako v Kriminálce Anděl, herci skvělí(Geislerová by měla hrát policistky častěji), jen kdyby scénáristé vymysleli uvěřitelné racionální vysvětlení, bylo by za víc. Takhle jsou to horší čtyři.

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Až po Silence je to skvělá detektivka, šmrncnutá mysteriózním thrilerem. Nebo spíš mysteriózní thriler šmrncnutý detektivkou? Má to pěknou zápletku, velice zajímavý předmět doličný(budu-li mluvit za sebe, vlastnictví takového notýsku by hravě zažehnalo krizi nadcházejících třídních schůzek :) a proti sobě stojí dvě silné osobnosti, dva supermozky, které můžete buď milovat, a nebo nenávidět. Je to napínavé, nutí vás to přemýšlet, srovnávat postupy a závěry obou hrdinů a třást se na další díl. Bohužel, pětihvězdičkovou kvalitu si to drží pouze do(vynikajícího)25. dílu. Poté seriál s jednou z postav ztratil i jednu hvězdičku a přiznám se, že si ani nejsem jistá, zda mě vůbec zajímá, jak to dopadne. Asi tomu budu muset dát ještě šanci a doufat, že se Death note vytáhne na úrověň skvěle rozjeté první poloviny. 4*

plakát

Disturbia (2007) 

Jedna hvězdička za atmosféru, tři hvězdičky za Shiu. Konec debaty :)

plakát

Dotyk růžové (2004) 

Podle názvu jsem čekala všelicos, ale dostala jsem "jen" průměrně dobrý romantický film, prostý jak nějakých hlubších myšlenek, tak nehezkých karikatur. Zkrátka solidní tříhvězdičková romantika a to, že v hlavní roli byli dva muži na tom nezměnilo vůbec nic.

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

Dr. House je na pěti hvězdičkách a stále stoupá! :) Brilantní. Naprosto brilantní...

plakát

Falling Cat (1894) 

Hodnocení je zejména na počest čsfd, protože by mě nikdy nenapadlo, že tu najdu něco tak absurdního. Geniální! :D