Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Sunshine

Sunshine (2007)

Film, který mě zastihl v nelehké životní situaci a který se mě dotkl natolik, že dokázal otřást mým hodnotovým žebříčkem a změnit pohled na svět (respektive otevřít dveře k dalším obzorům). Těch pět hvězdiček tak není jen za fantastickou režii, dokonalé triky (ohromující i pět let po premiéře), chytrý, byť jednoduchý příběh s uvěřitelnými postavami (které se chovají úměrně tomu, co o nich scénář tvrdí), ani za bezchybné obsazení v čele s éterickým Cillianem Murphym (jeho tichý a nenápadný Capa bude navždy patřit k mým nejoblíbenějším postavám)... Ale hlavně za tu myšlenku konfliktu víry ve vyšší moc a víry ve vědu a lidstvo, která pro mě přišla přesně v tu správnou chvíli. Takových filmů člověk asi za život moc nepotká. Jednoznačná Topka.

Ospalá díra

Ospalá díra (1999)

Burton! Depp! Nemrtví! Mrtví! A atmosféra, která přiměla mou paranoiu vzrůst o tak o tři sta procent! Film, který si našel místo v mých TOP 5. Aj lav jů Burton!

Královna

Královna (2006)

Chudák Michael Sheen. Kdykoli byl sám na scéně déle, jak dvacet vteřin, přála jsem si, aby už konečně slezl z obrazu a kamera se znovu vrátila ke Královně. Helen Mirren byla naprosto úžasná, člověk má pocit, že nesleduje herečku, ale skutečnou Královnu. Fascinující film o fascinující osobnosti. 100% a místo v mé Top desítce zajištěno.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Nedávno jsme se s kamarádem dohadovali, co všechny Nolanovy filmy spojuje. Znáte to; filmy od Baye bezpečně poznáte. Filmy od Ridleyho Scotta bezpečně poznáte. Filmy od Spielberga bezpečně poznáte... Nolan nemá žádné nápadné vychytávky, žádné spolehlivé záběry a stejně ho lidé milují. Proč? Jsem toho názoru, že jádro pudla tkví v jednom: z jeho filmů, ať už je to historické drama, komixovka, nebo nezávislý experiment, je cítit ta neochvějitelná jistota. Z jeho filmů máte prostě pocit, že on VÍ, CO DĚLÁ. Temný rytíř je toho důkazem. Nemá smysl přihazovat další superlativa. Všechno už bylo řečeno. Nolan natočil (další)brilantní film. A kdo nevěří, ať se jde přesvědčit sám. Nebo se jde bodnout...

Sebevrazi - Love story z onoho světa

Sebevrazi - Love story z onoho světa (2006)

Zia jednoho rána vstal, poklidil, vyluxoval, zalil kytky… a spáchal sebevraždu. Film, který nemá žádné předpoklady pro to, být veselý a přesto dokáže člověka nabít neskutečně pozitivní energií. Je to svižné, zábavné, s velmi dobře zvolenou stopáží, bez hluchých míst a patetických okamžiků a od všech těhle ,, milých“ filmů, často trpících sklony k přepoetizování, se příjemně odlišuje tím, že Wristcutters jsou optimističtí velice nenásilným způsobem, a i přestože divák už od poloviny tuší konec, zaslouží si ode mě plný počet. Krom jiného i proto, že jsem kdysi začala psát povídku s velice podobným námětem, protože jako hudební doprovod filmaři zvolili moje oblíbené Gogol Bordello a navíc se mi opravdu hodně líbil hlavní hrdina.

Ovládací panel
5 bodů