Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (65)

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Vlastně jsem to čekal horší :). Nenápadné vykrádání Star Wars (Londýn s ultimátní paprskovou dalekonostnou zbraní, útok stíhaček i průlet dovnitř, aby se zničil motor) a jiných filmů. Zjevná reklama na Čínu a její přebírání otěží právě na úkor Británie - Londýna a jediná naděje - přidat se k nim.

plakát

Konečná (2013) 

Docela dobře se na to koukalo.

plakát

Alias (2001) (seriál) 

Těšil jsem se na něco podobného jako "Ve jménu vlasti". Bohužel, je to velké zklamání - těsně nad "odpadem". Připomíná to jen moderněji natočené seriály o ničem z osmdesátých let (viz např. Masquerade z 1983). Ano, má to moderní triky a scénář, tak to vypadá líp, ale jinak je to to samé. Škoda.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Celkem dobrý film (tak na 3 hvězdy), který je ale o celý vesmír horší (a ještě méně uvěřitelný), než Neúplatní, které dost nepokrytě kopíruje. Bohužel slabý závěr filmu (naprosto zbytečné žánrové klišé z osmdesátých let) tento snímek posílá do věčných lovišť snadno zapomenutelných blbostí.

plakát

Deadpool (2016) 

Mírné zklamání. Je to o dvě kategorie horší, než Kick-Ass se kterým je to srovnávané. Dobré hlášky a momenty střídají trapné. Jinak ale celkově super, jen toho nesmíte očekávat až zas tolik. 3,5 hvězdy.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Zdánlivě nezajímavé téma proměněné v hodně dobrý film.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Klasický Tarantino. Hromada kecání, pak hromada násilí, pak hromada kecání, pak hromada násilí. Pak konec. Horší, než skoro cokoliv, co natočil.

plakát

Tichaja zastava (2011) 

Trochu nenápadný film s výbornou atmosférou, dobrými bojovými scénami a s překvapivě malým množstvím patosu. Odehrává se v období, kdy mudžáhedínii nebyli oficiálně teroristi, ale bojovníci za svobodu. Pokud srovnáme ruské vojáky v tomto filmu s americkými z amerických filmů, tak ruští vojáci: - nejsou takový namakaný a vykreslený krasavci, jako amíci - nemají takové cool hlášky a cool humor - nepůsobí tak super profesionálně přesto se na to dalo skvěle dívat. Určitě lepší film, než třeba zmiňovaná devátá rota nebo železná srdce.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Škoda, mohlo to být mnohem lepší. Stačilo: - zachovat víc SW atmosféry (to se moc nepovedlo) i třeba tím, že by byl film světlejší (i za cenu, že triky nebudou vypadat tak dobře) - netrvat na zbytečných SW klišé (zlí se nikdy netrefí, i když mají jasnou převahu a to i ve výcviku) - trochu rozvést postavy - odpustit si to, že John Boyega jako elitní voják vojáka vůbec nepřipomíná - ani chůzí, ani postavu nebo držením těla ani ničím jiným. Přesto je to ale nadprůměr.

plakát

Speciální jednotka (2011) 

Kdo chce vidět našlapaný atmosférický francouzský film, tak bude zklamán. Skoro vůbec se to neliší od stejných amerických filmů a to včetně trapného patosu a laciných dojemných scén. Od amíků se to snad liší jen tím, že vojáci nemají helmy. Hlavní "zlouš" vypadá jak Sandokan :). No nic, škoda, Francouzi to umí líp, tady to nepředvedli. Black Hawk Down je určitě lepší, Slzy slunce bohužel taky a to už je co říct.