Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 438)

plakát

Ve jménu cti (2023) 

[KVIFF 2023] Absolutní pecka první den pokračuje. Film kombinující drama, napětí i nějaké moderní prvky ve starším kabátu. Dokonale natočené, nervy drásající, občas už asi trochu generické, že se vše řeší na stejné brdo, ale i tak se drží atmosféra velice dobrým způsobem. Zaslouženě nejoblíbenější film z festivalu.

plakát

Lucemburk, Lucemburk (2022) 

[KVIFF 2023] Počátek festivalu začíná skvěle. S filmem, který teda šlo vidět i na Netflixu, ale co už. Nadnesený příjemný film s dobrou atmosférou a chytrým humorem. Dobře odvyprávěný a svižný. Jeden z zpříjemňujících záležitostí a hned na začátek.

plakát

The Covenant (2023) 

Zase něco trochu jiného. Není to tak dynamické. Tak nadneseně Ritchiovské. I tak to klape. Prostě poctivý film, který je podle skutečnosti a dobře šlape. Téma zase ne tak pro mě úchvatné. Dobrý film. Nic víc. Že by mě styl nějak uchvátil se říci nedá.

plakát

Magnaci i Czarodzieje (2021) 

Viděl jsem zhulený. A byla to totální pecka. Na druhou stranu, příběhově strašný bordel. Humor? Něco co nám chybí. Úderné, polské, jasné. Originální konceptem jako prase. Musím dát někdy plně střízliv, abych věděl, jestli to vlastně není totální kekel.

plakát

Velké nic (2023) 

Velmi jemný film na komoru. Nejde zbytečně do vyhrocených situací. Jen si hraje s tím, co bylo a jemně se toho dotýká, jak si téma zaslouží. Kupodivu neinvazivní Klusákova práce a asi jeho největší výkon. Není to osvěta, ale je to lehký popis doby, který také bude zapotřebí, protože toho vyhroceného je už ažaž.

plakát

28 dní poté (2002) 

Taková delší epizoda TWD. Samozřejmě originálnější, zajímavější, dynamičtější a hlavně artovější. Film by byl sám o sobě nijaký, ale styl jak je natočený to posouvá dál. Nečekané džampskéra atd.

plakát

Boj o moc (2018) (seriál) 

1. série: Neuvěřitelný kolotoč emocí a intrik. Seriál, který jsem vynechal, protože jsem myslel, že půjde o hraní si na chytrý a vtipný nebo hůř vážný ekonomický seriál, který bude nudný jako třikrát řečený Babišův slib, ale místo toho je to Hra o trůny v moderním době. Vrstevnaté až do jádra planety. 4. série: Musím říct, že ona souhra hrůz a neustále intriky dokázaly být už v něčem ohrané. Ne nijak extra příšerně, ale že bych měl pocit, že sleduju echt originál, to se úplně říct nedá. V každém případě i Madsen, který podle mnohých vše ožil, mi připadal spíše zdlouhavý a těžko uchopitelný se svým příběhem. Trochu chaos. I tak se jedná o skvělou sérii jako každou jinou. A kdo by kurva řekl, že budeme mít seriál, který bude od počátku do konce prakticky bezchybný? Strhující, zábavné, vtipné až zvráceně. 4. série: Musím říct, že ona souhra hrůz a neustále intriky dokázaly být už v něčem ohrané. Ne nijak extra příšerně, ale že bych měl pocit, že sleduju echt originál, to se úplně říct nedá. V každém případě i Madsen, který podle mnohých vše ožil, mi připadal spíše zdlouhavý a těžko uchopitelný se svým příběhem. Trochu chaos. I tak se jedná o skvělou sérii jako každou jinou. A kdo by kurva řekl, že budeme mít seriál, který bude od počátku do konce prakticky bezchybný? Strhující, zábavné, vtipné až zvráceně.

plakát

Boj o moc - Série 1 (2018) (série) 

Neuvěřitelný kolotoč emocí a intrik. Seriál, který jsem vynechal, protože jsem myslel, že půjde o hraní si na chytrý a vtipný nebo hůř vážný ekonomický seriál, který bude nudný jako třikrát řečený Babišův slib, ale místo toho je to Hra o trůny v moderním době. Vrstevnaté až do jádra planety.

plakát

Tár (2022) 

Extravagance, co na mě moc nezaútočila. Nevycházel na mě ten bod, kdy měl. Síla díla mě míjí.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Jako proč ne. Občas jsem se zasmál. Občas to byl bizár. Kdybych byl větší fotbalový fanda, tak asi osloví víc. Super obsazení.