Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (2 438)

plakát

Stínohra (2022) 

Hodně podceňovaná syrová záležitost, která si za mě rozhodně svou originalitou na české poměry a styl pojetí nezaslouží 59 %.

plakát

Johnny (2022) 

Chápu princip. Chápu všechno. A film v něčem funguje. Ale přijdu si jako magor, že jako jeden z mála asi vidím, jak strašně to bylo uspěchaný. Strašně zkratkovitý a hrozně povrchní. Cápek si postaví hospic, nikdo neví proč, nikdo neví, proč to sere biskupa, nikdo neví, jak se chlápek dostane domů ke krádeži. No prostě strašně nahodilá věc. Hezký příběh, ale mišmaš byl v něčem přes čáru.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Nečekaně jasné sdělení. Člověk docela i pochopí co trvalo takovou dobu. V kině muselo být neuvěřitelné. Tensvět je v něčem neuvěřitelný. Filmu jsem přál úspěch a jsem rád, že byl nějak doceněn. Film je svůj. Vlastně zvláštní. V něčem dlouhý. Hlavně zase šlo o to pokořit hranice techniky. Ale i ta myšlenka tam je. Jinak ale prostě klišé.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Takový patetický a primitivnější bratr prvního dílu. Už styl jak je pojatý příběh je v něčem zvláštní a více krátkozraký. Má to svou atmošku, jako jakákoliv detektivka ve stylu Agathy Christie. Ale mnohdy budou prostě nepřekonané.

plakát

Renfield (2023) 

Naprosto chaotická střih nezapadající do našeho světořádu. Film, který promarnil příležitost, že se snaží brát až moc vážně místo toho, aby to byla totální kravina utržená ze řetězů. Občas prdel. Občas typický průměr. Třeba uzraje časem.

plakát

Ve jménu nebes (2022) (seriál) 

Nejdřív to bylo proč ne, pak se to sesypalo. Nijak nemám zájem.

plakát

Obleva (2022) (seriál) 

Malá záležitost. Nijak extra nenadchne. Nemá nijak velký přesah. Ale zabaví. Na Polsko žádná pecka. To ani na HBO.

plakát

Kauza Theranos (2022) (seriál) 

Balacující mezi záživnstí a menší stagnací. Asi moc zbytečných dílů, ale je fakt, že málokterý z nich byl vyloženě zbytečný. Silný příběh ze současnosti, který poukazuje správně na problémy a jde na cíl. Žádná převratná věc, ale opět důstojná popularizace lidského příběhu. Ze Seyfried jde mnohdy strach.