Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Oblíbení režiséři (10)

Quentin Tarantino

1. Pulp Fiction: Historky z podsvětí

2. Gauneři

3. Hanebný pancharti

4. Nespoutaný Django

5. Kill Bill

 

Kultovní rozum, kultovní muž, kultovní duše. Muž, jehož filmy si člověk neoblíbí, ale rovnou zamiluje. Vše do sebe zapadá, i když je to podáno tím nejzamotanějším způsobem ze všech a vše má své osobní Tarantinovské kouzlo, které čítá zbraně, akci, cennosti (ať hmatatelné nebo psychické) a FUCKOVÁNÍ první třídy. Filmy s vtipnou tématikou, u kterých se buď budete nepochopitelně hihňat, ale řvát smíchy a budete vědět, že jste na správné adrese. Od něj bych si chtěl vzít, jeho bezmeznou moc udělat z bullshitu Oscarový hit, který se líbí lidem i kritikům (tyto dva gangy se moc často nesetkají) a taky jeho scenáristický újm, který se tedy líbí všem.

Christopher Nolan

1. Temný rytíř

2. Počátek

3. Dokonalý trik

4. Interstellar

5. Batman začíná

 

Otec geniality. Nikdy jsem "nepotkal" tvůrce s takovou prozřetelností a genialitou. Muž jehož filmy po filmu vás drží u obrazovky jakéhokoliv přístroje a drží a drží do posledního titulku. Temný rytíř patří k filmu, kdy Joker využívá Nolanův mozek a pomocí Jonathana vytvářejí něco čemu se říká film a to Temný rytíř, kde Joker exceluje. Dokonalý trik, jedna z nejzáhadnějších záhad v dějinách filmu. Každá část dostává svou genialitu a svou nitku a vše se stahá do jednoho velkého klubíčka, kterému se říká Dokonalý trik. Celá trilogie Batman má v sobě ať už Nolanovi stránku geniality, tak působivosti na váš mozek a oči, které se nesoustředí na nic jiného než na film. Počátek - zahrávání si s myslí nejednoho muže, ať už ve filmu nebo ať se to týká nás diváků. Dílo, které motá hlavu a zavádí nás do jiné dimenze chápaní, přes největší představivostní část svého těla, kterou máme, mozek a ten to předává SNŮM. Memento a Sledování, klasický příklad Nolanovi útržkové mytologie, která předčí myšlenkové pochody. Od něj bych si chtěl vzít jeho schopnost hodnou superhrdiny a to, dokázat narvat film do objemů Gran Canonu a vydržet se dívat a dávat si dohromady každý útržek každé minuty.

Steven Spielberg

1. Schindlerův seznam

2. Zachraňte vojína Ryana

3. Dobyvatelé ztracené archy

4. E.T. - Mimozemšťan

5. Chyť mě, když to dokážeš

 

Základní vzor režie. Muž, od kterého by se mohl nejeden režisér učit. Jeho kouzlo zahrnující jak lásku k sci-fi nebo válečným filmům se dostává přes válečné pravdivé dojáky plné akcí a děje jako Ryan a Schindler, až přes sci-fi hatmatilky a další dojáky ve stylu E.T. Dříve můj hlavní režisérský vzor, do jisté míry i do dnes je. Od něj bych si chtěl vzít jeho prozřetelnost k natočení krásných snímků, které buď skoro nedávají smysl nebo jsou až roztomilé nebo tématicky humorně založení.

Martin Scorsese

1. Casino

2. Mafiáni

3. Prokletý ostrov

4. Vlk z Wall Street

5. Skrytá identita

 

Gangster a mafián už od pohledu. Mistr umění s filmem na poli mafiánských příbězích, které neudrží nejednoho fanouška v klidu. Muž, který natočil a zfilmoval úžasné příběhy z prostředí boxerského ringu, mafie, psychiatrické léčebny a také lidí, kteří nejsou mafiáni, ale mají co do činění s FBI. Na každém z jeho filmů jě nějaké mínus, ale to se lehce přehlédne a jde se dál. Od něj bych si chtěl vzít jeho "výpravu" - má zajímavou schopnost vás nalákat do kina i na něco co předem věští neúspěch (o ničem takovém od něj zatím nevím) a můžete na to koukat neustále a má to svůj půvab krve, zmatenosti a černé zábavy.