Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (648)

plakát

Ulice strachu – 2. část: 1978 (2021) 

Postavy jsou OK. Nejsou ani super, ani hrozné. Ke konci je to pak u nich samá katarze, která není nic extra, ale naštěstí tenhle horor nabízí i jiné věci. Podobně jako v jedničce je tu pěkně využité téma dvou měst, z nichž jedno je spokojené a má sklony k elitářství, a druhé je plné outsiderů a dějou se u nich samé horory. Na tomto letním táboře spolu soupeří, ale občas se i sbližují. Sice je tohle spíše na pozadí, ale určitě palec za to nahoru. Filmu hodně trvá, než dojde na hororové masakrování, což je škoda, ale zároveň není rozjíždějící děj nijak nudný. Když pak konečně dojde na zabíjení, tak je to kvalitka. Samotné finále - které je ale dost krátké - je pak vyloženě skvělé. Dohromady poměrně fajn horor. Nic extra, ale rozhodně jeden z těch lepších slasherů. (7/10)

plakát

Warriors (1979) 

I po mnoha letech jsou Warriors zatraceně zábavným filmem. Kostýmy jednotlivých členů gangu jsou vtipné, ale zároveń stylové. Viděl jsem napodruhé režisérskou verzi, ke které jsou přidány občasné komiksové přechody... A to není nic dobrého. Působí to dost lacině, jak z nějakého freeware grafického programu. Akce ve filmu je dobrá, i když ta trochu zastarala nebo ji prostě režisér zase tolik neuměl. Napodruhé jsem se nesoustředil tolik na tu nebezpečnost jednotlivých gangů, ze kterých může jít strach, ale víc jsem vnímal romantickou dějovou linku na pozadí a celkově to, jak Warriors nejsou ztraceni jen v New Yorku, ale celkově ve svých životech... Stále výborný film, který stojí za zhlédnutí. (8/10)

plakát

Tohle je pop (2021) (seriál) 

Průměrnější dokumentární série od Netflixu. Každý díl se zaměřuje na nějakou dosti specifickou věc, která hodně nebo jen trošku ovlivnila populární hudbu. Někdy je to zajímavé, někdy míň. Z "mluvících hlav" se v This is Pop objevují obvykle nepříliš zajímaví hudebníci, kteří bohužel o svém významu mají příliš vysoké mínění. Dílů každopádně není mnoho, a i když některé jsou možná delší, než by museli být, vidíme tu opravdu dost zajímavých aspektů popu. A dva díly se mi líbily hodně - O válce mezi Blur a Oasis a o festivalech v USA. I když u nich mám takový pocit, že se v nich nešlo tolik do hloubky, jak by bylo možné... (6/10)

plakát

Peep Show (2003) (seriál) 

Davida Mitchella jsem si oblíbil z různých "panel shows", a tak jsem rád zhlídl tento seriál, ve kterém hraje a který je v Británii velmi oceňován, i když nikdy nebyl diváckým hitem. Jde o pořádně sprostý seriál o dvou dvacátnících a později třicátnicích, z nichž jeden je intelektuál s oblibou v historii a druhý úplný pitomeček, co má rád taneční hudbu a nějakým způsobem dostat do postele spoustu žen (a někdy i chlapa). Spojuje je to, že jsou pořádní loseři a že jsou často neskutečně bezohlední. Peep Show je plný trapných, ale vždy i vtipných situací, které jsou ještě k tomu dobře nahláškované. K dobrým hláškám přispívá i způsob, jakým je seriál natočen. Vidíme situace z pohledů jednotlivých postav, ale taky slyšíme jejich myšlenky, což je super komediální nástroj. Tenhle seriál si nebere servítky a jeho humor postavený především na trapnosti, přepálených situací a hláškách nabízí pořádnou porci britské zábavy. (8/10)

plakát

Peep Show - Season 9 (2015) (série) 

Finální série, která přišla s odstupem několika let. Ale pro Marka a Jeremyho se toho od poslední řady tolik nezměnilo. Oba jsou stále slušní hajzlíci, co jsou neustále na dně. Jeremy se tedy skoro stane bezdomovcem, což mu ale nijak výrazně nepodryje sebevědomí a vždycky rád využije nějakého kamaráda. Mark zase rád pro lásku udělá cokoliv - což obvykle zahrnuje stalking a manipulaci. První dva díly jsou neskutečná řachanda plná božích vtipů a situací. Pak se seriál trochu zklidní, ale pořád je to kvalitka. Zamrzel mě trochu konec, který nepůsobí moc jako závěr seriálu, ale jako spíš jen konec série, po které mají přijít další díly. Což bohužel nepřijdou podle všeho. Mark a Jeremy jsou dvojka k pohledání a tenhle seriál rozhodně stojí za to. (8/10)

plakát

Peep Show - Season 8 (2012) (série) 

Vypadá to, že by se Mark a Jeremy mohli už konečně někam v životě posunout a dospět. Mark randí s nerdkou, která si říká Dobby a která se má k němu nastěhovat, ale nějak se k tomu nemá. Jeremy pro sebe najde skvělé povolání, ve kterém může využít svoji výřečnost, přehnané sebevědomí a oblbování ostatních - stane se terapeutem a osobním koučem. Oproti prvním sezónám se tu hlavní dvojice chová už slušně kamarádsky, i když to samozřejmě má své hranice... Možná je to i tím, že Mark už tu není tak submisivní a nenechá si všechno líbit jako na začátku. Naopak se dokonce v mnoha ohledech stává bezohlednějším sobcem než Jeremy. Ale to už je holt britská komedie... a v tomto případě zatraceně dobrá a vtipná. (8/10)

plakát

Peep Show - Season 7 (2010) (série) 

Dál se pěkně rozvíjí děj. Jeremy je zase po uši zamilovaný, tentokrát do snědé intelektuálky Zahry, která je ale zadaná. Kolem toho je vestavěný hodně fajn příběh. S Markem už Jeremy tvoří víc přátelskou, i když dost nesourodou dvojici, a nejen díky jejich chemii je Peep Show pořád skvělý seriál. (8/10)

plakát

Peep Show - Season 6 (2009) (série) 

Pořád vtipné, ale zároveň už se seriál trochu uklidnil a nepředhání se v nechutnostech a drsňárnách, díky čemuž je hlavní dvojka milejší. Už to nejsou takoví padouši, ale poměrně věrohodní kamarádi. Markovi a Jeremymu se začíná trochu dařit. Jeremy se poprvé v životě pořádně zamiluje, což z něho dělá lepšího člověka, a Mark nečekaně čeká dítě a do toho se mu rýsuje nová známost se sympatickou nerdkou. Celkově se zdá, že postavy trochu dospívají. Ale hlavně je to pořád velmi dobrá sranda s ujetými situacemi a loserovskými postavami. (8/10)

plakát

Peep Show - Season 5 (2008) (série) 

Mark a Jeremy jsou v téhle sérii už trochu umírněnější, což znamená, že se k sobě nechovají až tak hajzlovsky a dokonce se i víc snaží dát si své životy dohromady... v čemž samozřejmě selhávají. Pořád je to ale vtipné a většina dílů má dobrý příběh. (8/10)

plakát

Peep Show - Season 4 (2007) (série) 

Je hezké, jak se tenhle seriál pomaličku vyvíjí. Na začátku byl Mark spíš beznadějně zamilovaný do kolegyně z práce a teď s ní je ve vážném vztahu... ale i tak je to stále nešťastný loser. Spolu s Jeremym se mu nejen stávají horší a horší věci... ale oni je sami často iniciují a hodně věcí si zaslouží. Na začátku byl Mark spíš stydlín a Jeremy trochu nedospělý - teď jsou oba dva velice sobečtí a často dokonce i bezcitní. Je to jako sledovat seriál o dvou padouších... Ale zatraceně zábavný seriál o dvou padouších. (8/10)