Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (648)

plakát

Kancl - Série 6 (2009) (série) 

Jim se stane šéfem a moc to nefunguje. Ukazuje se, že je sice sympaťák a divácky vděčná postava, ale to z něho automaticky nedělá schopného manažéra. Obzvlášť když osazenstvo kanclu se postupně proměnilo v dosti svébytnou skupinku lidí. Andy je nyní takovým novým Dwightem - stává se z něho podržtaška a věrný posluhovač šéfa Michaela. Office je stále výborným seriálem, ale je tu jen několik dílů, které jsou opravdu špičkové kvality. Zde je nejpovedenější svatební díl. (8/10)

plakát

Kancl - Série 5 (2008) (série) 

Office pokračuje ve své krasojízdě. Většina dílů je moc fajn, a v téhle sérii svou kvalitou nad ostatními ční díl o tom, jak Michaelovým přičiněním starší zaměstnanec Stanley utrpí infarkt a nyní se musí všichni snažit být pozitivní. Pozitivnější je nyní i Andy, který byl předtím spíš takovým creepy padouchem, ale nyní je z něho jakýsi roztomilý nekňuba. Nejedná se o moji oblíbenou postavu, ale do kanclu se hodí. Šéf Michael je pořád dost fascinující zjevení. Je hodně infantilní a občas někomu dost uškodí kvůli své dětinské bezohlednosti a sobeckosti... ale přesto se mu dá fandit. Další zajímavá postava je Dwight, který byl předtím spíš šéfův otravný sidekick, ale postupem sérií je čím dál větší drsňák. V podstatě on je teď padouchem, ale často neskutečně zábavným a vtipným. Stal se teď překvapivě jednou z mých nejoblíbenějších postav. A v téhle řadě navštíví kancl na několik epizod i Idris Elba, který přinese zábavné situace tím... že je úplně normální. Osazenstvo kanclu se teď dost rozjelo a je více či méně ujeté, a najednou tu máme chladného profesionála, který může se vším řádně zatřást. Výborný komediální seriál plný skvělých postav. (8/10)

plakát

Kancl - Série 4 (2007) (série) 

Trochu jsem se zalekl, že se seriál vyčerpal, ale ne, jen se holt občas vyskytne nějaký díl, který je spíš obyčejnější, ale převažují skvělé epizody. Je to už těžká "vztahovka", kde je jako v každém typickém sitcomu randění jedno z hlavních témat. Zde je to ale zpracováno moc pěkně. Infantilnímu, ale jinak spíše sympatickému šéfovi Michaelovi se občas stávají dost strašné věci, například má nyní psycho vztah se svou bývalou šéfovou. Díl, ve kterém své přátele pozvou domů na večeři, je neuvěřitelně drsnej a vtipnej. (8/10)

plakát

Kancl - Série 3 (2006) (série) 

Ve třetí řadě se hodně posouvá příběh. Samozřejmě se vše týká vztahů postav, které se často pomaličku mění - právě tak, aby diváka lákalo se podívat na další a další díl. V americkým stylu tu máme na sérii fakt hromadu dílů, ale naštěstí je to vše rozprostřené tak, že je kvalita stále vysoká. Říkám si však, že kdyby bylo dílů míň, mohla by kvalita být i vejš. Ale i tak respekt, že je to pořád tak vtipné a zajímavé. Jinak šéf Michael je čím dál sympatičtější. Není to tam přímo řečeno, ale je vážnější, což může být způsobeno tím, že mohl přeci jen trochu dospět díky tomu, co se mu v nedávné době přihodilo (hlavně co se týče žen). Jeho vyloženě trapných a pobuřujících momentů ubývá a přibývá takových, kde je v podstatě normálním chlápkem. Vyvedená série, kde je spoustu vynikajících momentů, ať už komediálních či dramatických. (8/10)

plakát

Kancl - Série 2 (2005) (série) 

Je vidět, jak je seriál hodně o postavách. Více se zde zdůrazňuje to, co je v britském originále schovanější a více v náznacích, především co se týče Šéfa. V některých dílech je tu hodně vidět, několikrát je to i explicitně řečeno, že jádro trapného chování Šéfa spočívá v tom, že jenom šíleně touží potom, aby ho lidi měli rád a aby měl kamarády. Zdejší šéf Michael je nakonec mnohem pozitivnější postava, protože se občas chová šíleně, ale ve svý podstatě je to spíše dětiinský ňouma. Americký Office v druhé řadě není tolik drsný, naopak je často milý a často má epizoda vyloženě happy end. Především je ale americký Office pořád vtipný a má skvělé postavy. (8/10)

plakát

Kancl - Série 1 (2005) (série) 

Miluju původní britskou verzi, a tak se mi dlouho do amerického remaku nechtělo. Jedná se ale o velice dobrou adaptaci. První řada na mě dělá dojem, že není tolik propracovaná co se týče zápletek i humoru. Hodně působivé ale je, jak Američani převedli postavy do svého prostředí. I zde se jedná o na první (i druhý) pohled obyčejné, nevýrazné lidi. I zde na sebe strhává pozornost hlavní šéf, který je trošku jiný typ než britský David Brent, ale mají mnoho společného a oba jsou loseři, co jsou občas neskutečně trapní a otravní. Srdcem seriálu je však vztah mezi hlavním nice-guyem a recepční, která uvízla v toxickým vztahu s macho skladníkem. To zde funguje taktéž perfektně. Nechybí ani naschvály, které si dělají nice-guy se svým kolegou. V americké verzi mi připadá jejich konflikt o něco vyrovnanější (jednou vyhraje spíš ten, jednou spíše ten druhý), v britské verzi je to malinko až šikana ze strany Martina Freemana. Američani (především producent Greg Daniels) se zde opravdu pochlapili a přišli s kvalitním převedení drsnějšího Officu do o něco uhlazenějšího amerického Kanclu, který ale zachovává ducha originálu. Na ten se sice nechytá, ale je to pořád zatraceně kvalitní komediální seriál, v rámci americké produkce i nadprůměrně originální. (8/10)

plakát

Black Widow (2021) 

Black Widow je nakonec překvapivě výborná. Jedná se o fakt stylovou akčňárnu s velkým důrazem na interakci mezi postavami, často v rodinném stylu. Úplný začátek je dojemný a poměrně agresivně útočí na city. Pak trochu zpomalí a tady jsem se začal bát, protože jsem si nebyl jistý, co s těmi docela divnými postavami mají v plánu... Brzy se ale začnou spojovat a tvořit tu svou dysfunkční rodinku, a v tu chvíli začne být film plný jejich vtipné interakce. Black Widow je takový mix cool akce, dobrých bizarních postav a sem tam něčeho poměrně drsného. Taskmaster je poměrně na nic (škoda, komiksovou verzi, která je úplně jiná, mám rád), ale finální konfrontace s hlavním padouchem v pozadí je vynikající. Dobrá práce. (8/10)

plakát

Rychle a zběsile (2001) 

Po 20 letech od premiéry jedničky jsem se konečně podíval na svoje první Rychle a zběsile (no, technicky vzato jsem viděl část Tokyo Drift, což bylo něco strašného...). Režie se snaží, aby byl film pěkně rychlý a zběsilý a slušně to po letech funguje. Bohužel naráží na nějaké ty technické limity tehdejší doby, takže místy je to mírně zastaralé. Například auta jsou místy zrychlená tak, že to nevypadá realisticky, spíše to připomene zrychlení v grotesce. Celkově je ale film pořád tak nějak cool. V takovýmtom šíleně povrchním smyslu, kde jsou hustí drsňáci, gangsteři, sexy kočičky, které se nebojí vytasit drápky... No a hlavně ty strašně nadupaný auta. Tam už to ale začne být (alespoň mně) někdy dost směšný, jak jsou z těch kár hotový a ještě jak při závodu využívají nějaké to super-tlačítko, co auto ještě víc zrychlí... No, je to v podstatě Need For Speed: The Movie. Vedlejší i hlavní postavy mají totálně ploché charaktery, ale naštěstí je hrají charismatičtí herci. Vlastně je to takový obyčejný akčňák, jen s uřvanými auty a sem tam nějakým tím kýčem. Dá se, ale pokračování mě nelákají. (6/10)

plakát

Shrek (2001) 

Pamatuju si, že jako mladší divák jsem u Shreka řval smíchy, ale nyní mi (alespoň první) Shrek jako zase až taková řachanda nepřišel. Rozhodně je ale plný humoru, který je sice jednodušší, ale zároveň moc milý a sympatický. Na tehdejší dobu byla animace super, teď po letech tam i já vidím občas nějaké ty nedostatky. Ale nic závažného, pořád se na Shreka dobře kouká. To nejlepší na Shrekovi je ale velmi povedený děj. Skvěle využívá různé jiné pohádky, aby vytvořil svůj vlastní pohádkový svět a v něm dobře odvyprávěl příběh s hezkým poselstvím. Výborný animáč. (8/10)

plakát

Kukuřičné děti (1984) 

Kukuřičné děti mají i po letech slušnou atmosféru a krvavé scény jsou taky solidní. Zaujme creepy trpaslík v hlavní roli, který jako jediný umí hrát (taky díky tomu, že je z nich nejstarší a nejedná se o dítě, ale o dospělého muže trpícího poruchou růstu). Původní povídka od Stephena Kinga je velmi dobrá a dokážu si podle ní představit  skvělý film, ale zde bohužel příběh není zpracovaný zajímavě. Ne že by ten materiál byl špatně rozvíjený, ale jde spíš o scénář, který nenabízí žádný větší překvapení nebo stylovou scénu. Jak jsem říkal, gore scény jsou dobré, ale bohužel dojde i na trikové sekvence, které byly i na svou dobu dost strašné. S přivřenýma očima ale fajn horor. (6/10)