Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Zajímavosti k filmům (18)

Batman

Batman (1989)

Snímek byl ve své době propagován hračkami v menu Happy Meal v McDonald's, kvůli čemuž mnohé děti a rodiče nabyli dojmu, že půjde o veselý film pro celou rodinu. Údajně však byl tento snímek na mnohé děti příliš ponurý a tak často odcházely z kina s pláčem.

Bernie

Bernie (2011)

Většina lidí komentujících Bernieho (Jack Black) jsou skuteční obyvatelé městečka, kteří jeho a Marjorie Nugentovou (Shirley MacLaine) znali, a jedná se tedy o autentické výpovědi.

Královna Viktorie

Královna Viktorie (2009)

Scéna, ve které čelí královna Viktorie (Emily Blunt) pokusu o atentát při projíždce v kočáře, je inspirovaná skutečnou událostí, ale je upravena pro dramatické účely filmu - ve skutečnosti princ Albert (Rupert Friend) nebyl zraněn.

Co je nového, kočičko?

Co je nového, kočičko? (1965)

Woody Allen byl v průběhu natáčení natolik nespokojený s tím, jak režisér, producenti i herci chtiví improvizace (Sellers a O'Toole) neustále měnili jeho scénář, že nakonec spolupráci zcela přerušil. Ve výsledku pak je film velmi vzdálený Allenovu původnímu textu. "Producenti nikdy nerozuměli ani slovu ve scénáři. A samozřejmě že můj hlas neměl váhu. Kdybych se jen ozval, tak by mě umlčeli nebo vyhodili. Proto se mi tedy nelíbila ani tato zkušenost, ani film." okomentoval Allen.

Prorok

Prorok (2009)

Pro posílení autenticity najal režisér Jacques Audiard bývalé vězně jako poradce a komparz.

Rocketeer

Rocketeer (1991)

Během natáčení se představitelé ústředního páru Billy Campbell a Jennifer Connelly do sebe skutečně zamilovali a následně spolu pět let chodili.

Rocketeer

Rocketeer (1991)

Původně se plánovalo vytvořit s Rocketeerem trilogii, film se ale stal kasovním propadákem. Režisér Joe Johnston později poznamenal: "20. června 1991 se hodně mluvilo o pokračování, ale 22. června se nikdo o něčem takovém ani nezmínil."

Rocketeer

Rocketeer (1991)

Ze skutečných postav se ve filmu objeví komik W. C. Fields (v podání Boba Leemana), Clark Gable (Gene Daily) a Howard Hughes (Terry O'Quinn), jehož představitel je slavný díky seriálu Ztraceni (od r. 2004).

Rocketeer

Rocketeer (1991)

Stejně jako film byl i komiks vytvořen dávno po době, kterou představuje (narozdíl třeba od Kapitána Ameriky, jehož první komiksy opravdu vycházely v době druhé světové války). Komiks i film jsou tedy poctou pro kulturu 30. - 50. let. Například padouch Lothar je inspirován hororovým hercem s nezaměnitelným vzhledem Rondo Hattonem a postava Nevilla Sinclaira byla navržena podle herce Errola Flynna.

Rocketeer

Rocketeer (1991)

Hlavního hrdinu Errola Flynna si mohli zahrát Dennis Quaid, Kurt Russell, Bill Paxton a Johnny Depp. Studio Disney chtělo nejvíce právě Deppa po jeho úspěchu ve filmu Střihoruký Edward (1990), ale režisér Joe Johnston a Dave Stevens (autor scénáře a původního komiksu) si nakonec prosadili Billyho Campbella, který svým vzhledem jakoby vypadl ze stránek komiksu "Rocketeer".

Kancl

Kancl (2001) (seriál)

K seriálu si vytvořili svůj remake kromě Američanů také obyvatelé Francie, Kanady, Německa, Izraele, Chile, Švédska, Jižní Afriky a Ruska.

Nevinná krev

Nevinná krev (1992)

Ve filmu je mnoho cameí. Legenda speciálních krvavých efektů a masek Tom Savini se objeví jako fotící novinář, který jen tak tak ujede naštvaným mafiánům. Slavný hororový režisér Dario Argento hraje zdravotníka, který se v sanitce stará o mafiánského právníka. O něco významnější roli mají režiséři Sam Raimi, který se objevil jako řezník v restauraci, a Frank Oz, jenž ztvárnil patologa.

Rumový deník

Rumový deník (2011)

Původní knihu napsal Hunter S. Thompson, s nímž se v jeho pozdějších letech přátelil Johnny Depp, který ztvárnil ve filmu hlavní postavu. Při přípravě na roli v jiném filmu dle Thompsonovy předlohy Strach a hnus v Las Vegas (1998) byl Depp u něj doma a náhodou nalezl jím zapomenutý rukopis „Rumový deník“, který si nadšeně přečetl a přesvědčil Thompsona k vydání.

Garfield ve filmu

Garfield ve filmu (2004)

Podle Billa Murrayho přijal herec nabídku na nadabování kocoura Garfielda jen proto, že si špatně přečetl jméno scenáristy. Scénář filmu napsal Joel Cohen, Murray si ale myslel, že vidí jméno Joela Coena - poloviny slavného bratrského dua.

Růžoví plameňáci

Růžoví plameňáci (1972)

Režisér John Waters napsal scénář k sequelu s názvem "Flamingos Forever", který se odehrává 15 let po událostech v Pink Flamingos. V něm se zpátky do Baltimoreu vrací Divine, Cotton, Crackers a babička Eddie se svým vnukem Dwaynem, osmiletým trasnvestitou. Tentokrát mají bojovat proti Veře Venningerové, sestře Connie Marble, a jejímu manželovi Wilburovi, nekrofilovi vlastnící márnici. Film měla financovat Troma, ale nakonec z natáčení sešlo kvůli Waltersově nespokojenosti s velmi zastaralým střihačským zařízením a především kvůli smrti Edith Massey (babička Eddie) a Divine, které byly pro příběh nenahraditelné. John Waters nechal později scénář aspoň knižně vydat.

Hořící Mississippi

Hořící Mississippi (1988)

Stephen Tobolowsky, který hraje předního vůdce Ku-klux-klanu, se nechal slyšet, že během scény, kdy má jeho postava rasistický proslov před velkým davem, byli v publiku i praví členové KKK. Legitimovali se svými oficiálními členskými průkazkami.

Poslední pokušení Krista

Poslední pokušení Krista (1988)

Protože některé prameny uvádí, že postava Piláta Ponského je stejně jako jeho představitel David Bowie skotského původu, snažil se Davida jeho herecký kolega Billy Connolly přesvědčit, aby svou roli zahrál „po skotsku“. To ale Bowie neudělal.

Reklama