Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Western
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (582)

plakát

Štvanci (1979) 

Říkal jsem si, že film, kde proti sobě stojí Anthony Quin a Malcolm McDowell, nemůže být špatný. Pravda, hlavní dvojice je parádní. Quin jako drsný a nelítostný Bask, proti němu kapitán SS, jehož kousky jako upalování vyslýchaných či krájení prstů (nemluvě o úchvatném spodním prádle) bylo potěšením sledovat. Ovšem taková kupa vyložených hloupostí (chvílemi jsou stromy jako v létě a chvílemi panuje zima) nebo když stařík se svou rodinu chladnokrevně likvidují německé pohraničníky, to vyloženě kazí. A mohla to být paráda, kdyby si to pan režisér po sobě alespoň jednou zkoukl...

plakát

Atentát v Ambassadoru (2006) 

Pravda, že naivní až do morku kostí, ale zase dobře napsané a chytlavé (pro nás s troškou domoviny). Bobby je takovým symbolem toho, co mohlo být a nebylo, třebaže těžko mohl někdo čekat, že by všechny sliby splnil. Ovšem po jeho smrti Bílý Dům skutečně stvořil Čtvrtou Říši se vším všudy. Na druhou stranu stokrát raději vidím nekritické filmy o osobnostech jako Bobby Kennedy, než o hrdinných bojovnících proti terorismu.

plakát

Dotek Medúzy (1978) 

Když si tak říkám, jak moc je mi postava R. Burtona sympatická a jak se ztotožňuji s jejími názory, asi je se mnou fakt něco špatně. Každopádně vytahuji ze skříně sošku Napoleona a nechávám pro ostatní uživatale dveře otevřené.

plakát

Alexandr Něvský (1938) 

Mě nejvíc dostává ta estetika německých rytířů, zdůrazněná v první scéně v Pskově. Hlavně ta pravice na přilbě (tu chci!) a potom helmy pěšáků, když vytvoří štítovou hradbu (to používá dodnes německý komunistický svaz mládeže:-D) . Mám pocit, že v dnešní době, když už je stát dělníků a roníků mrtev, se na tom filmu dá ocenit jen estetika. Kvůli pár nechtěně parodickým scénám jednu hvězdu ubírám.

plakát

Invaze zombie nácků (2012) 

Když to srovnám s Dead Snow, tak je to samozřejmě ubohé, hlavně ta triková stránka. Ale ten jeden určitý nápad (mám 88 chutí ho prozradit, ale to by nebylo fér) je tak šíleně geniální, že si to zaslouží alespoň cenu útěchy.

plakát

Úsvit mrtvých (2004) 

Těžko říci, co se mi na tom vlastně nelíbilo. Možná je to příliš rychlé, dialogy znatelně horší a Romerovi pomalí zombíci jsou mi o poznání sympatičtější. Asi to sebou nese ta dnešní zrychlená doba:-) Lidi jsou zase o něco víc agresivnější. Nelíbil se mi především vizuál, a to, s čím Snyder přišel potom, jen potvrzuje mé přesvědčení. Na samotný remake mám podobný názor jako Tetsuo, jen to s hodnocením nebudu přehánět.

plakát

Ring (1998) 

Japonská verze je na rozdíl od americké, zaměřené hlavně na efekt, docela střídmá a sází spíš na silné momenty, kterých ale není tolik. Většina přítomných myslím viděla dřív americkou verzi, takže se těžko posuzuje, která je lepší. Není to rozhodně špatné, ale abych se u toho dusil strachy (jako u Noroi, Nenávisti, Marebita či Nightmare Detective), je to trochu málo.

plakát

Šepot v temnotě (1993) (TV film) 

Musím říci, že jsem měl dlouho rozporuplné pocity, ale pozitiva nakonec převážila. V několika momentech je atmosféra dokonalá a Malkovich působí skutečně šíleně. Záběry na umírající zvířata se zažírají až do morku kosti a nepříjemný pocit po shlédnutí ve vás ještě dlouhou dobu zůstane. Bohužel to kazí klasické nešvary televizních film, tedy špatná kamera, občasné chyby v reáliích apod. 75%

plakát

Vládce severu (1973) 

Zvyšuji na pět po shlédnutí verze v aj. Drsná a nepříkrášlená pohádka o amerických hobos, které vévodí hlavní dvojice ukázkových magorů. Ty vlakové scény jsou úžasně natočené (obzvláště ta hrozící srážka) a skutečně napínavé. Nechybí ani humor a nadsázka (štěkající policajt, náboženské sekty). Prostě paráda!

plakát

Havana (1990) 

Tohle byla zoufalá nuda a o kubánské revoluci jsem se z toho dozvěděl pramálo. Za zmínku stojí akorát již ne tak pohledný a štíhlý Tomas Milian jako séf tajné policie:-)