Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krátkometrážní

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Geniální film. Je až neuvěřitelné, co dokázal Christopher Nolan převést na plátno. Joker (Heath Ledger) je nejlepší záporák všech dob (ano, lepší jak T-1000 z Terminátora), jeho šílenství a pohled na chaos mě naprosto uchvátil. Ve světě filmu prostě nebude lepšího záporáka. "Hit me" scéna, útěk z vězení, výbuch nemocnice, to vše je příkladem toho, že ve filmu nejsou potřeba vizuální efekty, ve kterých se dnešní publikum vyžívá. Za to mám tento film rád a jsem rád za celou filmovou trilogii. Jednu z nejlepších filmových trilogií všech dob.

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder

Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)

Kult, nejlepší díl celé ságy a na tu dobu úžasné speciální efekty. Já tento film prostě miluju. Miluju každou jeho část, od bitvy na planetě Hoth, až po legendární souboj Luka Skywalkera a Dartha Vadera. Scénky s R2D2, C3PO a Hanem Solem (Harrisonem Fordem) odlehčují temnější chvilky tohoto díla a tím se tyto postavy stávají našimi oblíbenými hrdiny. Jsem moc rád, že vznikl tak krásný film se sympatickými herci, dobře sedící hudbou a s napínavým, zavěrečným soubojem.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Nejlepší sci-fi film a nejlepší film Jamese Camerona. Cameron zde vytváří atmosféru, která se objevuje i v dalších jeho snímcích, ale tady je určitě nejsilnější. Akční scény jsou vyšperkované do posledního detailu a s doprovodem legendárních hlášek dostávají rychlejší spád a správný rytmus. Herce si oblíbíte ihned, jak se jejich tváře objeví na plátně. Arnold Schwarzenegger, Linda Hamiltonová a Edward Furlong hrají velmi přesvědčivě a Robert Patrick zahrál hlavního záporáka přímo nadpozemsky. Tomuto filmu opravdu nic nechybí. Je to dokonalé dílo, které ještě hodně dlouho nebude překonáno filmem, se sci-fi tématikou.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Velmi vtipný a mnou velmi oblíbený film. Rád se k němu vracím a vždy po něm shlédnu jeho dvě pokračování, které jsou stejně originální a zábavné. Druhý díl si víc zahrává s časovou smyčkou a pěkně splývá s prvním filmem. První BTTF je ale krásnou základnou celé trilogie. Když si na tento film vzpomenu, vybavím si hned kytarové sólo, honičku na skateboardu a perfektní herecké výkony Michaela J. Foxe a hlavně Christophera Lloyda, který dává tomuto filmu to pravé kouzlo.