Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (604)

plakát

Last Christmas (2019) 

Smích, slzy, dojetí, hluboké pravdy a zároveň oddechovka bez zbytečných "hollywoodských" keců. Film mě příjemně překvapil.

plakát

Axolotl Overkill (2017) 

Důležitá informace proběhnuvší ve filmu: Hraniční porucha osobnosti - toto není v pohodě puberta, ale utrpení. Znám to. Hledání blízkosti, lásky, a zároveň nedůvěra a neschopnost hlubších citů, odpojenost od sebe... Velmi dobrý film a herecký výkon Mifti opravdu skvostný.

plakát

Interstellar (2014) 

Dlouho jsem film odkládala, asi proto, že je z americké produkce, vůči které mám už roky silné negativní předsudky. A velmi příjemně mě překvapil. Kromě toho, že se film odehrává v mezigalaktických prostorech, nemá s vesmírnými objevy nic moc společného. Jde dál a hloubš, než si vědomí většiny lidí umí představit. Ale někteří už začínáme tušit, že je vše s tou realitou trochu jinak, než je nám od dětství předkládáno. Věřte své intuici a "náhodným" signálům z okolí a vstoupíte do řeky, která překonává všechny sci-fi filmy...

plakát

Nikdy neodvracej zrak (2018) 

Film o smutku, radosti, strachu a životě. Film o emocích v historických souvislostech. Film o intuici a cítění vesmírné existence. Film obsahující více za obrazem a slovy. Hloubka vyjevující se podle diváka. Sám film je uměleckým dílem ve smyslu, o který se pokoušel sám umělec ve filmu. Chytré :)

plakát

(1998) 

Před strachy, úzkostmi, problémy s komunikací s lidmi se dá utíkat do světa vědy. Ale nemoc duše to nevyléčí. Nepřemýšlet a žít... To je poselství tohoto filmu.

plakát

Fontána (2006) 

O strachu ze smrti, který nám brání žít život s láskou a vnitřním klidem, radostný a šťastný život. Dlouhodobé praktikování meditace časem vede k změně myšlení, změnám ve struktuře mozku a k pochopení naší existence skrze život oproštěný od neustálého myšlení a racionality. Stačí vykročit ven, rozevřít oči a užívat si každý okamžik, každý nádech a výdech. Jen žít a nepřemýšlet.

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

To není jen tak nějaký horor. Je to komplikované a složité. Bude v tom zamotaná hlubinná psychologie, prenatální traumata a různé symboly a náznaky tam a zpět skrz film. Řekla bych, že to asi budu muset vidět ještě jednou, i když moc se na to netěším...

plakát

Slunovrat (2019) 

Film přináší témata smrt, mrtvé tělo, emoce, soucit, prožívání emocí, psychedelika. Velmi naturalisticky ukazující znetvořená lidská těla, střet se smrtí a s prožíváním emocí. Pro mnoho lidí je tento snímek špatně zpracovatelný. Byla jsem na filmu v kině a to byla velká chyba, protože pro spoustu lidí jsou silné a otevřené projevy emocí vtipná záležitost, a tak jsem neměla možnost si film užít bez hloupých pubertálních projevů smíchu. Film přináší také téma zpracovávání emocí skrze psychedelika, tzv. "bad trip", který pod vedením zkušeného průvodce může člověka posunout a pomoci mu zpracovat si hluboko ukrytá nezpracovaná témata. Současná společnost se brání smrti a nepříjemným emocím, ale ty patří k životu a měli bychom se opět začít učit s nimi pracovat, protože smrt i nepříjemné emoce patří k životu na této planetě.

plakát

Hastrman (2018) 

Nádherný poeticky plynoucí snímek o lidech a emocích.

plakát

Kápo (1959) 

Film ukazuje, jak je v lidech zabíjena duše a emoce. Válka zabila duši a emoce v mnoha lidech. Dodnes bojujeme s těmito důsledky války. Z generace na generaci, z matky a otce na dítě se stále přenáší tyto vzorce chování a myšlení. K pochopení současnosti je nutné nejdříve pochopit minulost.