Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (252)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Neberu Lynchovi jeho bezmeznou genialitu, ale neumím ji tak nějak najít zrovna v Abecedě.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Ani jeden kladný hrdina, pár drsných vtípků, několik tragikomických momentů a jeden jablečný koláč. Takhle nějak bych popsala Adamova jablka, která jsou poskládána z různých scén, příběhů, momentů. Pořád ale nevím, jestli jsem spokojená s tím, jak film skončil....

plakát

Anglický pacient (1996) 

Tak tenhle film mě velmi mile překvapil. Když jsem si přečetla obsah, čekala jsem opravdu romantický film. Ale tahle romantika nebyla prvoplánová, byla velmi decentně obsažena. Byla v dialozích, v době, v nádherném prostředí, v hudbě....byla taková, jakou si ji představuju. Popravdě první polovina filmu mě nadchla o něco více, ale ani ta druhá nezklamala. Dvě dějové linie jsou tak nenásilně zpracovány, že mě vůbec nerušilo jejich prolínání.

plakát

Anna a král (1999) 

Jeden z mála filmů, na který jsem se chtěla delší dobu podívat a nezklamal mě. Většinou je u mě přímá úměra, že čím více se na film těším, tím víc jsem zklamaná. Tady ne. Snad je to dáno hereckým obsazením, nádherným prostředím, příběhem (a to nejsem zatížená na cukrovkové filmy), možná vším dohromady. Je to film, který si pustím klidně každý měsíc a dodívám jej (už kvůli poledu na mužného a charismatického krále). Bohužel 4* nedám, protože ty dávám jen hodně dobrým filmům (pro mě) a o 5* ani nemluvím.

plakát

Annie Hallová (1977) 

Mé první setkání s tímhle rachitickým intelektuálem - no a co k tomu napsat? Bylo to velice upovídané, intelektuální, místy trhlé a místy dost pravdivé. Přiznám se, že někdy to na mě bylo moc, ale na druhou stranu je to jeden z mála filmů, které bych si asi pustila znovu.

plakát

Auto je zbraň (2003) 

Trochu mě odradil dramatický úvod ve stylu Al Capona, ale vydržela jsem. Musím říct, že záměr byl chválihodný, ale provedení už mě nadchlo méně. Herecké vsuvky mě spíše rušily a taky mi zde chyběly podstatné příklady a okamžiky týkající se provozu. Myslím, že se ta hodina a něco dala v rámci dokumentu využít líp.

plakát

Avengers (2012) 

Podle mě jsou Avangers jeden z filmů, které absolutně degradujete, když si je stáhnete a pustíte doma v obýváku s talířkem jednohubek. Všechny ty efekty a scény si zaslouží, aby byly náležité podané. Šla jsem do tohohle filmu s nulovým očekáváním, ale výsledek mě příjemně překvapil. I když jsem se nemohla zbavit dojmu, že po většinu času šlo o herecký koncert Iron Mana, kde mu zbytek dělal křoví.

plakát

AZ-kvíz (1997) (pořad) 

Holt mám slabost pro takovéhle vědomostní soutěže takže i přes nedostatky, které v AZetku jsou, dávám 3*. Jak už bylo zmíněno, je to trochu suché a bez šťávy, chybí tomu nadšení, trochu života. Soutěžící mi přijdou trochu jako na popravě, kde si před jistou smrtí ještě musí zahrát vědomostní kvíz. Ty ceny, co si budeme povídat, taky většinu neoslní. Netvrdím, že kniha je špatná výhra, ovšem vybrat si mezi atlasem hub a hinduištinou pro začátečníky ....

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) odpad!

Jako parodii na všechny kuchařské pořady to beru, ale jestli tohle někdo myslel vážně, tak to ani nechci komentovat! Velmi mě však pobavil komentář od J*A*S*M.

plakát

Babička (1970) 

Oceňuji nápad zasadit si a nechat vyrůst babičku. Jinak ale neumím najít v Lynchovi tu hloubku a genialitu, se kterou tu všichni operují. Ne každý autor je pro každého a já se v Lynchovi prostě nenašla.