Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (337)

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Marvel, který je pro mě opět bez chybičky. Temná atmosféra, která je tak hutná, že by ji ani Stark laserem nerozkrojil a přesto se tu najde spousta vtipných gagů. Takhle nějak jsem si představoval pokračování Avengers. Bohužel nestalo se tomu tak. A veškerá kvalita se přesunula sem. Za to díky. Skvěle rozdělené tábory, v nichž jsou (skoro) jen ti nejlepší. "Nové" postavy (pro ty kdo nečte komiksy) jsou skvělé a herci dobře vybraní. Já se bavil, bohužel i přes pár nesrovnalostí vůči komiksům, nicméně to se dá odpustit. 90%

plakát

Deadpool (2016) 

Zhlédnuto v kině. Zatím jeden z těch lepších blockbustrů tohoto roku. Byl jsem mile potěšen. Spousta srandy a vtipných gagů. Ubral bych opět trochu té romantiky a bylo by to pro mě asi top. Nicméně akce je tu dost a to se od Marvelu očekává. Popravdě, měl jsem trochu strach z Ryana (hlavně potom co předvedl v předchozí komiksovině; Green Lantern), ale nakonec si myslím že to byla skvělá volba. Cením a těším si na pokračování !

plakát

Ant-Man (2015) 

Bohužel jsem zklamaný. Tohle je jeden z těch slabších Marvelů, který nezachrání ani Micheal Douglas. Minimum vtipu, spousta nepromyšlených situací a hlavní záporák je jedna velká bída. Milé překvapení byla "Avengerovksá" přítomnost. Zkusily prodat nudu a šeď, bohužel u mě se jim to moc nepovedlo.

plakát

Avengers: Age of Ultron (2015) 

Marvelovské zklamání. Co se to stalo ?? Vždyť Avengers jsou přeci klasika. Tohle byla nouze a bída. Vtip absolutně nulový, je to smutné, ale nejvtipnější postavou se stává Hawkeye. Ano opravdu Hawkeye. Age of Ultron je mnohem temnější než první díl. Výhoda je že dozvídáme mnohem více o postavách. Akčnost, která byla pro Avengers symbolem, zmizela jak pára nad hrncem. Scén kde se něco děje je absolutní minimum. A o dějových chybách radši ani nemluvě. Snad každý kdo zná trochu komiksy tak ví že Ultron nebyl vytvořen Hulkem a Iron Manem ale přeci Ant-Manem. A kde se tam vzali děti Magneta z X-Menů (ano to jsou scarlet witch a quicksilver) ?? A proč za celou dobu snímku neslyšíme jejich jména ? Ach ta filmová práva !! Pro mě rozhodně velké zklamání.

plakát

Jurský svět (2015) 

Za mě rozhodně skvělost. Trochu jsem se toho bál, ale už od trailerů jsem si říkal, že by to mělo být povedené. Nakonec se tak opravdu stalo. Klasickou jedničku to nepřekonalo, ale je to zhruba na úrovni trojky, ba dokonce lepší. Chriss je fenomenální. Vtipu neni moc, ale když už je tak velice vydařený. Efekty skvělé a příběh místy lehce slabší, přesto dobrý.

plakát

Marťan (2015) 

Ale no taak, Ridley, co se to stalo ? Tohle přeci absolutně nedává smysl, taková škála nesmyslů a nesrovnalostí. Čím dál tím víc se mi zdá, že se ze sci-fi filmů stává něco na styl počítačových her, ve kterých je možné naprosto všechno. Je pravda, že pokud by to člověk bral jako popcornovou podívanou, u které nemusí zapojit hlavu, bude to šlapat brilantně. Bohužel tohle se mě asi nestane. Vesmírná tématika je přesně to co rád sleduji, ale tohle je bída. Použiji s dovolením část komentu, který si myslím že to velice dobře vystihuje "Přežití na Marsu není přežití na pustém ostrově, a už vůbec to není "pohoda" jakou prožíval Matt, tedy jeho postava ve filmu. Kde jsou nějaké emoce, nějaká beznaděj a pak vzdor a pak boj o přežití"

plakát

MasterChef Česko - Série 1 (2015) (série) 

Jedna z mála věcí, která se dá dnes v té televizi sledovat. Po celou dobu jsem ještě fandil vítězi, takže pro mě další plus. No a páni porotci ? Víc charismatické a kvalitnější kuchaře už snad není možné nalézt.

plakát

Méďa 2 (2015) 

Ach ta stopáž. Snímek obsahuje tak slabé bloky, že by si člověk stihl udělat jídlo. Hromový kámoši jsou stále výborní, ale jednička byla rozhodně lepší. Celkově mi to přijde už jako takové vaření z vody. A vtip ? Ten opadl podle mě velice hluboko. Pár scén a gagů fajn, ale znovu už to asi vidět nemusím.

plakát

Osm hrozných (2015) 

Zhlédnuto v kině. Tarantino je zpět a opět zasahuje v plné palbě. Někomu jeho styl může připadat stále stejný, ale o tom to právě je. Ten smysl pro detail, skvělá práce s kamerou, rasismus, krve jak při zabijačce, výběr herců a v neposlední řadě propracovaný děj. Děj, který by každý jiný nasoukal do 20 minut, si Quentin vzal do parády a natáhl ho do 3hodinového snímku. Preciznost. Jedná se o plnohodnotný western, což velice cením, jelikož těch se nám v dnešní době dostane zbla. Bohužel film naskočí do vysokých obrátek až po slabším rozjezdu. A další chybkou mi přišel úbytek vtipu oproti předchozím 7i Tarantinovkám. 85%

plakát

Ronaldo (2015) 

Ronaldo je, ať si řiká kdo chce co chce, jeden z nejlepších hráčů fotbalu na světě. Jeho občasné metrosexuální praktiky jsou hodně zvláštní. Přesto je evidetní, že je to často obyčejný a starostlivý chlap a otec. Bohužel tento dokument nemá tu správnou šťávu a náboj. Ovšem splní svou povinnost tím, že přiblíží a dost dobře zmapuje jeho život. Jsou tu místa, která ukazují, že je přesně ten "nagelovanec", kterého většina lidí nesnáší.