Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Drama
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Zachraňte vojína Ryana

Zachraňte vojína Ryana (1998)

Nejlepší válečný film všech dob. O vylodění se tady mluví v každém komentáři a ani v mém nemůže chybět. Spielberg se s touto významnou historickou události popral nadmíru skvěle, stejně tak Kaminski. Tou kamerou v ruce dokázal že si člověk připadá jako kdyby tam byl s vojáky. Když sami veteráni obdivují jak je to uděláno realisticky tak to hovoří samo za sebe. Navíc zbylé dvě hodiny vylodění zdatně sekundují, ať už je to závěrečná bitva o most, útok na kulomet. Nebo prostě jen řečičky mezi vojáky. Tenhle film je pro mě prostě ten nejlepší a asi tomu tak na vždy zůstane, nevěřím že se někdy někomu povede natočit něco lepšího. Pouze seriál Band of Brothers k tomu má blízko. To je totiž takový desetihodinový Ryan.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Nádherný film, který mě pokaždé dokáže pobavit a to i přesto že jsem ho už viděl nesčetněkrát. Forrest Gump je natočený krásně s nadhledem a člověk se v podstatě jen dvě a půl hodiny usmívá, protože to nejde jinak. Například když se Forrest vyrazí proběhnout a na konec je z toho tříleté putování po celé Americe, to je prostě něco co v kinematografii nemá obdoby, navíc všechno to doplňuje dokonalá hudba a kamera. Film navíc obsahuje i tu smutnou stránku, když Forrest ztratí v podstatě všechny své nejbližší. --- Jmenuje se Forrest. – Jako já! – Dala jsem mu jméno po jeho tátovi. – Jeho táta se taky jmenuje Forrest?

Kokosy na sněhu

Kokosy na sněhu (1993)

Pro mě asi nejzábavnější film, který je navíc doplněn nádherným až snovým sportovním příběhem. Jamajští bobisté pro mě zůstanou díky tomuhle filmu navždy největšími sportovními hrdiny. Vše navíc doplňuje vynikají hudba Hanse Zimmera. Tenhle film prostě miluji a vůbec mi u něj nevadí že jsem ho viděl snad stokrát, protože pokaždé pobaví. --- Někteří lidi nevěří, že jamajskej bob zvítězí. Vepředu je Derice za ním Junior, Yul Brenner a Sanka, vyhraje Jamajka.