Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (23)

Amazing Spider-Man

Amazing Spider-Man (2012)

Jedná se o prvního filmového Spider-Mana, který v USA nepokořil hranici tří set milionů dolarů. Utržil "pouze" 258,8 mil., což byl po prvním díle Spider-Man (2002) s výdělkem 403,7 mil., pokračování Spider-Man 2 (2004) se ziskem 373,6 mil. a předcházejícím Spider-Manovi 3 (2007) s dolarovým výdělkem 336,5 mil. výrazný propad. Souhrnné celosvětové tržby ve výši 757,9 mil. lze ovšem bezpochyby považovat za veliký úspěch.

Vetřelci vs. Predátor 2

Vetřelci vs. Predátor 2 (2007)

Predátoři, kteří se ve filmu objevují, jsou tzv. "Wolf", "Scar", "Crash", "Huntsmaster" a hybridní "Predalien". Predátor "Scar" se již objevil v předchozím filmu Vetřelec vs. Predátor (2004).

Predátoři

Predátoři (2010)

Predátoři, kteří se ve filmu objevují, jsou tzv. "Berserker, "Falconer", "Tracker" a "Jungle Hunter" (neboli "Classic").

Predátor 2

Predátor 2 (1990)

Predátoři, kteří se ve filmu objevují, jsou známí pod jmény "City Hunter" (ústřední Predátor), "Elder", "Shaman", "Boar", "Stalker", "Guardian", "Snake", "Scout", "Warrior" a "Lost". Ani jeden z nich se v pokračování Predátoři (2010) čí v předchozím dílu Predátor (1987) neobjevil.

Predátor

Predátor (1987)

Predátor v tomto filmu je nazýván "Jungle Hunter" neboli také "Classic". Na stříbrném plátně objevil znovu po více než 20 letech od natočení původního snímku ve filmu Predátoři (2010), kde byl ukřižován klanem nových predátorů.

Vetřelec vs. Predátor

Vetřelec vs. Predátor (2004)

Predátoři, kteří se ve filmu objevují, jsou tzv. "Scar", "Celtic", "Chopper" a "Elder". Dále se ve filmu objevují takzvaní "Ancient Predators" neboli také pradávní predátoři, kteří měli stát u počátku zrodu mnoha civilizací.

Pátek třináctého

Pátek třináctého (1980)

Tvůrci filmu radí, jak natočit dokonalý slasher: "Potřebujete sexuchtivou mládež bez dozoru rodičů, dávné zlo, které se odehrálo před událostmi filmu, psychopata, jenž jde všem po krku, jednoduchý hudební motiv postavený na dvou až třech tónech a šokující závěr, který divákovi rozpumpuje adrenalin v krvi po falešném konci."

Predátor 2

Predátor 2 (1990)

Ve filmu se objeví celkem 10 Predátorů z klanu "Lost Predators" („Ztracení Predátoři“).

Discopříběh 2

Discopříběh 2 (1991)

Po Tankovém praporu (1991) se jedná o druhý film v tehdejším Československu, který byl financován ze soukromých zdrojů. Jedním ze sponzorů byla RENATA film, jež je uvedena v úvodních titulcích.

Discopříběh 2

Discopříběh 2 (1991)

Aby režisér Jaroslav Soukup sehnal peněžní prostředky k filmu, podal si do novin inzerát, ve kterém sháněl sponzory. Snímek je proto možné popsat jako „film na inzerát“.

Hellraiser: Pekelný svět

Hellraiser: Pekelný svět (2005)

Jedná se o poslední film série, ve kterém ztvárnil Doug Bradley Pinheada. Stejnou roli ve snímku Hellraiser: Revelations (2011) odmítl pro nízký honorář.

Superman 4

Superman 4 (1987)

Ve filmu je možné všimnout si reklamy na limonádu Pepsi-Cola a elektroniku Sanyo.

První krok

První krok (2009) (seriál)

Seriál se natáčel v ateliérech budovy Hall Office v pražských Holešovických, kde se také v minulosti natáčel seriál Horákovi (od r. 2006) z produkce České televize.

Superman 4

Superman 4 (1987)

Jedná se o jediný film ze supermanské tetralogie s Christopherem Reevem, který nebyl v České republice ani 25 let od jeho uvedení nikdy vysílán.

Strážci vesmíru

Strážci vesmíru (1993) (seriál)

V japonské verzi ztvárnil žlutého strážce chlapec. V americké verzi dívka.

Strážci vesmíru

Strážci vesmíru (1993) (seriál)

Herečka, jež ztvárnila Trini (Thuy Thrang) již nežije. Zahynula při autonehodě.

Reklama