Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (5)

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Shlédl jsem kompletně znovu, tentokrát na blu-rayi. Skvělý, parádní, výtečný seriál. Jedna z nejlepších sérií o válce, ne-li nejlepší vůbec. Je tam pár zaškobrtnutí a snahy dostat z postav maximum, byly dost vyhraněné a jednobarevné, ke konci už se to hraje hodně na emoce, myšlenky, apod., ale i to sem vcelku zapadá. Osobně se mi nejvíc líbily první díly, které dopodrobna mapovaly jednotlivé válečné operace. Tenhle seriál je skvost a už se těším, až se zanořím do jeho "pokračování", Pacifiku. Edit 2024: znova shlédnuto během čekání na další díly Masters of Air. Paráda.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Přiznám se, že anglický mírně úsměvný humor mi ne vždy zcela sedí. I z toho důvodu jsem seriál Yes, Minister dlouho záměrně ignoroval. Až nyní jsem se zadíval, zatím mám za sebou první sérii a na cestách metrem se vcelku příjemně bavím. Je to intelektuální humor, prostě britský, navíc politický, takže to nemusí sednout každému, ale je zajímavé sledovat, jak je nadčasový. Po druhé sérii: Je to stále lepší a lepší, tak nadčasové, tak povedené! I po třetí sérii a delším vánočním speciálu musím říct, že série si udržuje vysokou kvalitu a nenudí, což se o většině seriálů bohužel říct nedá. Paráda. Zvyšuji hodnocení a těším se na Yes, Prime Minister.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Jak už to tak bývá, na knížky to nemá. Děj je občas přizpůsobován a to i dost výrazně. To ale nic nemění na tom, že je to skvělé zpracování a během nekonečného čekání, než G. R. R. Martin napíše další díl (jestli kvůli všem aktivitám vůbec napíše, zatím se mi skoro zdá, že seriál musí skončit dřív než knížní série), výborná věc. Některé momenty (hlavně s Emilií Clarke - Daenerys) jsou dechberoucí a herecký výkon Petera Dinklage pousouvá seriál ještě o příčku výše.