Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (790)

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Podíval jsem se hlavně kvůli Rodenovi, protože ho jako herce mám hodně rád, a v tomto ohledu nezklamalo.

plakát

Vládcové nebes (2024) (seriál) 

Kvalitní přírůstek k Bratrstvu neohrožených a Pacificu. Zatímco jsem čekal na další díly, pustil jsem si znovu oba předchozí seriály a stále to patří k tomu nejlepšímu, co bylo z druhé světové války takto zpracováno. Band of Brothers je špička, Pacific výborně navázal. Zde je to podle mě už trochu víc seriálové a příběhové, protože ve vzduchu se zase tolik totálně odlišných bojových scén vymyslet nedá, objevují se více zážitky jednotlivých postav "ze země". Ale povedlo se.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Opět parádní audiovizuál, tohle stálo zase po čase za návštěvu kina. Ale už nejsem tak nadšený jako z jedničky, je znát, že to není nejlehčí předloha ke zpracování a Harkonenské části mně prostě spíš vadily, spoustu důležitých věcí byl navíc čas leda tak mírně nakousnout a už tak člověka z tříhodinového sezení bolel zadek. Takže první půlka (části dva) paráda, druhá už horší.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Něco tomu chybělo, nebo tomu 2 hodiny přebývaly. Řemeslně výborné, téma je to zajímavé, snad zcela realistické, ale nudil jsem se.

plakát

Tetris (2023) 

Tak asi první kousek na Apple TV+, který se podle mě vůbec nepovedl. Zdejší hodnocení dost dobře nechápu. Film je tak nějak o ničem, z odlehčeného komediodrama skončí ve stupidní neuvěřitelné akční honičce na závěr. Hlavní postava (Taron Egerton) vypadá a intonuje úplně stejně jako Leonardo DiCaprio a o spoustě scén si nelze myslet nic jiného, než že tohle se ve Vlku z Wall Street hodně zhlédlo. Upřímně řečeno jsem nepochopil, jestli se to trapně opičí, nebo jestli je to přímý záměr, aby to jako byla sranda, protože ani to se nepovedlo. Ani jako odlehčená pohodovka to není, protože je to fakt nudné a hodně jednoduché.

plakát

Teherán - Série 2 (2022) (série) 

Z druhé série jsem měl trochu obavy. Jestli už se nám hlavní agentka nedostane do role Jamese Bonda, nepřekoná každé nebezpečí, nebude to všechno moc přitažené za vlasy. No a myslím, že se mi to splnilo :-) Čím déle se to natahuje, tím více to ztrácí na důvěryhodnosti. Stále zábavné, ale už je to všechno moc dokola o tom, jak někde něco natajno připravují, do toho tam někdo přijde, už to vypadá špatně, ale včas se to zahraje do autu a přesvědčí ostatní, že jen "hledá zmrzlinu" (příklad bez spoilerů), ale bohužel teda akce nevyjde, musí se to zkusit znovu jinak... Iránskou tajnou službu už radši ani nekomentuju. Jenže když chceme seriál s aspoň částečně stejnými herci, tak se tomu nevyhneme, jinak bychom je museli vždy všechny povraždit nebo přesunout do důchodu.

plakát

Teherán - Série 1 (2020) (série) 

Povedený seriál, iránská tajná služba proti agentům Mosadu. Asi kdybych rozuměl všemu, ušklíbal bych se stejně jako když vidím, jak se hackují do různých systémů a nahrávají nové otisky prstů a tak, ale s přimhouřením očí je to vlastně uvěřitelné a reálné. Slupnul jsem to během nemoci jako jednohubku.

plakát

Velký poprask na malém městě (2023) (seriál) 

Extra moc jsem nečekal, ale to mě potěšilo. Pohodové, příjemné a hlavně krátké půlhodinové díly :-) Další sérii už snad radši ne, takhle bych to ukončil k plné spokojenosti.

plakát

Invaze - Série 2 (2023) (série) 

Tady mi myslím dvě série stačily, už se začíná vařit z vody. Vím, že je to o mimozemšťanech, ale některé věci, chování, schopnosti lidí proti vojákům, už je to moc přitažené za vlasy, plus se to hodně posouvá směrem k nějakým Stranger Things a to znovu v bleděmodrém vidět nemusím.

plakát

Nadace - Série 2 (2023) (série) 

Druhá série má několik skvělých míst, ale jinak je tam na mě příliš mnoho umírání spojeného s následným zmrtvýchvstání. Ale furt povedený seriál.