Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (241)

plakát

Atamajama (2002) 

Chytrá myšlenka a zvláštní příběh. To mě dostalo, ale to ostatní nic moc. Potom, co jsem viděla venkovského lékaře, tak se na tento filmek dívám trochu jinak. Bylo to dobré a tomu odpovídá i mé hodnocení. Ale nedostalo mě to a ani nemám chut se na to v nejbližší době znovu podívat. Ovšem udělané to bylo hezky.

plakát

Venkovský lékař (2007) 

Rozhodně pro mě nejlepší krátkometrážní film, který jsem doposud viděla. Je tak silný, schizofrenní a dokonale udělaný... k němu nemám rozhodně žádné výtky. Ch ho vidět znovu a znovu. Ty psychadelické okamžiky, kdy se snaží paní dostat ostatním do hlavy, doktor, který se stává bezradný a je zoufalý, stereotypní obyvatelstvo. Výborná animace. Je to skvost pro oko a duši. 6 hvězdiček

plakát

Případ pro začínajícího kata (1969) 

Prvních Dvacet minut bylo uplně skvělých, To jsem si dosyta užívala. Prostředek byl už tak dobrý nebyl, ale pořád to nemění nic na tom, že to je perfektně udělaný film. Netušila jsem, že Češi natočili něco tak absurdního, abstrakntího...připomínalo mi to místy Alenku v říši divů, mazací hlavu, zahradu...strašně se mi to líbilo, ale není to pro mě film na pět hvězdiček. Něco mi tam chybělo a navíc mi to přišlo delší, než to je. Jinak vynikající dílo.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Absolutně silný snímek. David Lynch opět předvedl mistrovské dílo. Jako jsem to měla u Lost Highway, chápala jsem film do 3/4 filmu, pak se to ale naprosto zvrtlo a ztratila jsem se. Ne jednou, dvakrát, ale opakovaně. Zaujala mě přenádherná skoro hlavní hnědovlasá bruneta. Ta byla skoro tak dobrá jako Naomi Watts. Těžko říct, co byla zkutečnost a co sen, nebo kam až se vyústil psychický problém hlavní hrdinky...těším, se až se na tento film podívám znovu. Jednoznačně 5 hvězdiček

plakát

Lovci duchů (2005) (seriál) 

Tento seriál je vcelku zajímavý, ovšem vůbec ne originální. Ne, že by mě to nějak vadilo, ale nic mi později nenabídl, a téma s anděli a démony mě začalo nesmírně nudit, tudíž jsem se začala ve čtvrté sérii kousat nudou a příběhy mě přestaly bavit. První a druhá serie mě bavila hodně, třetí o trochu méně. Každý díl mělo jiné téma - to se mi zamlouvalo. Bylo to super, ale jak se to začalo motat kolem jednoho tématu, už mě to nadšení přešlo. Jinak bratři Winchestrovi jsou opravdu dobří, každý z nich má svůj půvab. Jsou odlišní a to je dělá zajímavějšími. Vím, že si v budoucnu na nějaký díl mrknu, ale své oblíbené mám asi jenom tři. Třeba se na to někdy dokoukám, ale bude to chvilku trvat. Dávám slabší 4 hvězdičky. Plusové body jsou rozhodně za provedení a vychytané detaily.

plakát

Doktor Mesmer (1994) 

Moc hezký film a ne jenom proto, že tam hraje Alan Rickman, ale příběh je mi opravdu sympatický. Nevím, jestli jeho metody fungovaly, nebo to byla pouze síla sugesce, a nakolik je jeho biografie totožná, ale na mě filmově fungovala a věřím, že na lidi, které léčil také. Zřejmě pouze nepochopili význam jeho terapie. Film byl alespoň pro mě od začátku do konce velmi vzrušující a plynule jdoucí. Kdyby byl trochu lepší konec a více zakonponovaný Mesmer do filmu, nebránilo by mi nic tomuto filmu dát 5 hvězdiček.

plakát

Poslední trik pana Schwarcewalldea a pana Edgara (1964) 

Jeho první dílo na mě zapůsobilo tak všelijak. Je skvělé udělané, ale na mě až příliš hororové, tohle mi neudělalo prostě dobře. S loutkami nesympatizuji a nikdy je mít ráda nebudu a k tomu ta děsivá atmosféra. Brrr. Ale rozhodně lepší 3 hvězdičky. Ale už nikdy více. Ty hlavy byly prostě nechutné...

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Na futuramě se mi líbí, že postupem času a s přibývajícími díly se jeho kvalita téměř nemění, možná naopak, co se třeba nedá říct o simpsnech. Simpsonovi miluji nadevše, ale nad patnáctou řadu mě to nechytlo. Ovšem můj názor na něj to nemění. U futurami je mi sympatické, že i když to dělá stejný člověk, tak se to hodně liší. Celá elita je skvělá a dokonale fungují jako celek. Tento seriál je nápaditý, chytrý a vtipný. Ale dívat se na něj musím pouze v originále s českými titulky, protože, jak už se tak stává, dabing se moc nepovedl, hlavně u mého oblíbeného Bendera. U mě trochu slabší pětka, ale stále pětka.

plakát

Krok za krokem (1991) (seriál) 

Pamatuji si, jak jsem se na tento seriál těšila, když to běželo v televizi jednou za týden. Super podívaná. Tuším, že v ten den byli i simpsonovi, veřte-nevěřte, přáteleé a bojíte se tmy. Nepamatuji si přesné pořadí, nicméně měla jsem se na co těšit. Tento seriál patří mezi mé oblíbené, ovšem, pokud je v televizi každý den, nebo běžně ke stažení, tak ztrácí na kouzlu. Tohle u mě neplatí u jiných seriálů, tady ano. Každopádně všichni jsou mi neuvěřitelně sympatičtí. Nejvíce asi Dana, nejméně Carol. Myslím ale, že 4 hvězdy dávám spíše z nostalgie, než za kvalitu.

plakát

Ženy na cestách (2010) (pořad) 

Alespoň se něco dozvím. Je to zajímavý, poučný pořad. Ovšem, když Zlatuše otevře pusu, tak to celý pořad snižuje o krásných 50 % . Tohle se snažím přehlídnout. Nebýt vypravěče, tak ty ženské nic neví. Dokonce neumí ani pořádně anglicky. No, at už jsou jakékoliv, tak zbytek je fajn. Samozřejmě na objektiv a na toulky s kamerou to nemá.