Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (4 161)

plakát

Omen 3: Poslední střetnutí (1981) 

Po mnoha a mnoha letech jsem si řekl, že se podívám i na samotný závěr ságy Damiena Thorna a Poslední střetnutí. Původní film je nejspíš nejlepší horor všech dob, dvojka je taky vynikající a ve trojce je Sam Neill. Příběh je naprosto strašlivá nuda, což je škoda, protože ten námět je nejspíš víc než fajn, zápletka je zajímavá a dalo se z ní hodně vytěžit, ale snad až na první (sebe)vraždu tenhle film nemá vůbec nic, čím by mohl zaujmout. Je to strašidelně dlouhé, opravdu zajímavých scén je v něm pomálu, samotné finále je strašlivě, strašlivě nezáživné a atmosféru jakéhokoliv napětí, znepokojení či strachu film zcela postrádá. Snad jen ten Sam Neill je fajn, ale bohužel to sám nevytrhne. Ale zas taková hrůza to není, dějově se to skutečně někam posouvá a pak taky existuje milion mnohem horších pokračování a horších filmů. Tohle je prostě těžký průměr, který rozhodně nijak výrazně nenadchne, ale ani nijak zásadně neurazí. V rámci možností to dopadlo ještě docela dobře, ale jednou naprosto stačilo. 50%. Ave Satani.

plakát

EETerminátor: Den vyúčtování (2020) (amatérský film) 

Proč je to na CSFD netuším, ale když už, tak by tady mělo být i všechno ostatní - Sám doma, Harry Potter... Každopádně Michal Orsava je absolutní génius a tohle spojení filmových klasik, českého prostředí, politiků a toho ohromného množství detailů, které zdaleka nepochytíte všechny ani na podesáté co si to budete okýnko po okýnku zastavovat, je prostě neskutečná pecka. Skutečně geniální a krom toho všeho tyhle díla nepostrádají dobrý nápad a navíc jsou i zatraceně zábavná. Tohle prostě nelze ocenit jinou známkou, než pětkou. 100%.

plakát

Kdo to mluví? (2020) (pořad) 

Rozhovory s dabéry, což je nápad nad zlato. Jedná se skutečně o špičku, o ty nejlepší z nejlepších. Jen je teda škoda stopáže, protože v těch zhruba šesti minutách se toho člověk ve výsledku zas tolik nového nedozví, ale občas přece. Taková skvělá jednohubka, dalším dílům bych se určitě nebránil. Rozhodně ale stojí za doporučení, a to i těm mnoha dabingovým odpůrcům.

plakát

Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy (1968) (seriál) 

Návyková znělka, extrémně povedené a zábavné dialogy, vynikající situační zápletky. Všechny tři série Smolíkových jsou opravdu kvalitní a mimořádně zábavné. A o těchto prvních to platí ještě mnohem víc. Rozhodně nejlepší série. Gábi je se svými výroky, které by se daly tesat, naprosto neodolatelná. Tahle věc je fakt geniální a po padesáti letech nezestárla ani o den. 100%.

plakát

Inspektor Rebus II.- Jack na odstřel (2006) (TV film) 

Vynikající zápletka a jeden z nejlepších dílů. Stopáž je sice fajn, ale asi bych se nezlobil, kdyby to bylo delší. Na druhou stranu takhle mají všechny díly sympatické tempo a prakticky postrádají jakákoliv hluchá místa. Ken Stott je jednoduše geniální. 80%.

plakát

Inspektor Rebus II.- Hlas krve (2006) (TV film) 

Rebusovi příbuzní, Amy Pondová a další zajímavý případ. Zatím nejslabší díl, ale ani v případě tohoto seriálu to vůbec nic neznamená. Pořád je to perfektní detektivní nadprůměr se skvělými herci, skvělou atmosférou a opět nechybí ani humor. Jsem spokojený. 75%.

plakát

Inspektor Rebus II.- Černá kniha (2006) (TV film) 

Zatím nejlepší díl. Opravdu výtečná detektivní zápletka s naprosto výtečně natočeným napínavým závěrem, stejně tak i Rebusova osobní a pracovní rovina. Edinburgh opět úžasný (to on je hlavní hvězda tohoto seriálu!) a Ken Stott opět fantastický. Tenhle seriál mně baví čím dál víc, opravdu je to jedna z nejlepších detektivních sérií. 85% - na těch pět se mi pořád ještě jít nechce :)

plakát

Inspektor Rebus II.- Důvod k vraždě (2006) (TV film) 

O něco slabší, než minulý díl, ale to je asi tak vše, co proti tomu můžu napsat. Prostředí Edinburghu je využité na maximum (to hezké i to méně hezké), Ken Stott je perfektní a kratší stopáž rozhodně není na škodu. Rebus je veliká klasa! Super. 80%.

plakát

Neviňátka (1961) 

Jeden z nejpůsobivějších filmů o ďábelských dětech, jaké jsem kdy viděl. Vskutku působivá atmosféra v čele s fantastickou hudbou (Oh Willow Waly) a kamerou (hrátky se světlem jsou úžasné). Předlohu jsem nečetl, snad to někdy napravím, nicméně Neviňátka jsou opravdu dobrý film. Atmosféra a napětí postupně houstne (opravdu každou minutou) a ačkoliv tu nejsou žádné strašidelné, děsivé scény, ani lekáčky, mrazení v zádech rozhodně pocítíte, a jistý neklid taky, znepokojivé je to totiž maximálně a mnohem víc, když si uvědomíte, že po konci filmu vlastně nevíte, jak to dopadlo a jak to celé vlastně bylo. A že jste si vychovatelku nejednou spletli s tou druhou vychovatelkou. Tou, která je už mrtvá... Právě díky té nejasnosti je to ještě mnohem lepší. Ta děcka jsou naprosto neuvěřitelná. Hodně silné. 85%.

plakát

Des (2020) (seriál) 

Geniální herecký koncert fenomenálního (jako vždy a všude) Davida Tennanta. Tohle byla absolutní radost sledovat. Nejen díky fantastickým hercům, ale samozřejmě naprosto špičkový je i scénář podle skutečných událostí a výtečná atmosféra, která je v té tříhodinové konverzačce naprosto pohlcující. Je to děsivé (Tennant je opravdu i na něj neuvěřitelně působivý) a závěrečný třetí díl je ještě mnohem lepší, než první dva, i když si možná budete říkat, že líp už to snad ani nejde Bravurní, strhující drama, Británie minisérie podle skutečné události umí líp, než cokoliv jiného a Des je opravdu nejlepší z nejlepších. 100%.