Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (106)

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Jednoznačně jeden z nejhorších filmů z "Marvelovské produkce". Gigantická porce nudy, nulový příběh a rádoby vtipné hlášky, které jsou bohužel spíš trapné. Hvězdička navíc za vizuální zpracování, to je opravdu nádherné, to se musí nechat, ale jinak není co hodnotit. Komerční brak, který jen vyplňuje mezeru v Marvelově schématu. Pokud ho přeskočíte, nic tím nezkazíte - spíš naopak.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Jedno z "nejepičtějších" milostných melodramat, jaké jsem kdy viděl. Nádhera a dojetí.

plakát

Svéráz národního lovu (1995) 

Narozdíl od rybolovu jsem zde nenašel cokoliv vtipného. Pociťuji absenci sebemenší scénky typu: "ti rusáci jsou drzí, jezdí si tu ožralí jako doma...", zapomenuté zásoby vodky, pro které bylo třeba se vypravit tajnou vojenskou ponorkou, přivázání krávy místo auta a spousta dalších. Možná je to tím, že jsem rybolov viděl před lovem, ale názor to bohužel nezmění.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Nikdy bych nevěřil, že je možné Sherlocka Holmese přenést do 21.století. A věřte mi, že to lze a ještě k tomu brilantně a se ctí.

plakát

Skins (2007) (seriál) 

1. a 2. série jednoznačně za 5*. Zbytek těžce podprůměrné vaření z vody. Obrovská škoda, že se tvůrci rozhodli ponechat dalším řadám název "Skins", když v nich nebyl téměř žádný spoiler na první generaci. Kdyby seriál rozdělili názvem například na "Skins: První generace" a dále pak "Skins: Druhá generace" atp. tak by si první generace Skins užívala Síň slávy, takhle ji pohřbili zaživa.

plakát

Rychle a zběsile 5 (2011) 

Já myslím, že závěrečná věta filmu je takřka všeříkající: "Akční scény s automobily zachycené v tomto filmu jsou nebezpečné. Byly natáčeny v bezpečných podmínkách pod dohledem profesionálních kaskadérů a na uzavřených silnicích. Pokusy o jejich napodobování jsou krajně nevhodné ..." Prostě Fast&Furious. Ale s realitou to nemá nic společného.

plakát

Twin Peaks: ohni se mnou pojď (1992) 

Po několikaletém oddalování shlédnutí ono "legendárního" Twin Peaks, jsem bohužel zjistil, že se nic světoborného nekoná. Film působí místy jako špatně sestříhaná "slátanina", kde jsem dokonce u některých scén musel použít ono známé tlačítko >>FWD, např. neskutečně špatná a snad nejnudnější čtvrthodinová pasáž z diskotéky, která kdy byla ve filmu použita, o logických spletitostech jako v Mullholland Drive nemůže být vůbec řeč a celkový dojem z filmu je téměř podprůměrný, tu hvězdičku navíc si zaslouží snad jen za to, že to je prostě "Lynch" a nádech jeho tajemna a umění, tam je skutečně vidět. Horkotěžko za tři hvězdy. Pozn. Hodnotím z pozice neznalce seriálu.

plakát

Percy Jackson: Zloděj blesku (2010) 

Skoro lepší jak novodobý Souboj Titánů. Kdybych šel do kina na tohle namísto Souboje Titánů udělal bych určitě líp.

plakát

Transformers: Pomsta poražených (2009) 

Z výborného příběhu, promyšleného děje a kvalitních vizuálních efektů se staly "Strážci vesmíru". Tento díl nikdy neměl spatřit světlo světa. Přesně ten případ, kdy druhý díl stojí za .....

plakát

Kanibalové (1980) 

Čemu se divíte??? Co jste čekali?? Krevety??!!! Naprosto brilantně a úchvatně natočený dokument o kanibalech s použitím autentických záběrů. Nic moc příjemného na pohled, ale film kvalitní.