Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (129)

plakát

Otec a otec (1983) 

Veberův klasický humor, který mě bohužel v tomhle případě iritoval svou jednoduchostí.

plakát

Vejška (2014) 

Přehlídka jednotlivých scének, které jsou prapodivně sestříhány rušivým ztmavováním. Pár jich je vynikajících, některé nic moc, ale skoro všechny mají dost společné jmenovatele. A jedním z nich je "hulman", který mě v jedničce fakt bavil, ale tady mě postupem času hodně dráždil. Mrzí mě 2 věci: 1) ve většině scén se tvůrci snaží navodit úsměv na divákovo tváři trapným smíchem zmiňovaného huliče. 2) rozporuplný závěr, který mohl být delší a dal se zvládnout tak, aby člověk odcházel z kina vnitřně uspokojenější. Mádl s Krausem jsou ale stále zárukou kvality a v kině s pivíčkem v ruce Vejška není vůbec špatný zážitek.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Touhle povinnou četbou jsem se před maturitou fakt protrápil, proto jsem nic moc neočekával. Ve filmu kontrastuje první polovina s polovinou druhou. V prvních desítkách minut jsem se totiž čím dál víc utvrzoval, že přes sebevětší snahu všech tvůrců se na tak marné předloze nedá postavit film, který by mě zaujal. Pak ale přijde proměna a k pestrému filtru na kameře (který mě do té doby jediný zaujal) se přidává i akce a Leovo řádění. Až přemýšlím, že bych té knize dal ještě jednu šanci a přečetl ji znovu. //EDIT po dvou dnech: Ne, nepřečtu x)

plakát

Pařba na třetí (2013) 

Diametrálně odlišné od předchozích 2 dílů, které se mi popravdě líbily o trošičku víc. Přesto na výsost důstojné pokračování série s parádním Chowem a Alanem, jež mi znovu spolehlivě pozvedla náladu. "I can't be your hero anymore." :)

plakát

Trosečník (2000) 

Po první pětadvacetiminutovce plněnou většími či menšími klišé pohybujících se na různých úrovních trapnosti si Hanks na hodinku a půl otvírá famózní one man show, aby byla v posledních pár minutích opět zazděna slaďoučkým závěrem. Za zmíněnou půldruhouhodinku si ale 4* Tom s Wilsonem zaslouží.

plakát

Mulholland Drive (2001) 

Bezesporu tu kvalita je, ale skoro všechno ostatní mě míjelo tu malým, tu velkým obloukem.

plakát

Nikdy to nevzdávej (2008) 

Velmi, velmi potěšující překvapení. Parádní soundtrack, sympatičtí aktéři a nejklasičtější námět, co může být. Ovšem svěží a svižná forma podání mě prostě dobře bavila. Obával jsem se finiše, ale musím konstatovat, že byl správně vygradovaný a zvládnutý s přehledem.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Divný, absudní,... pro tenhle film by podobných pojmenování šlo vymyslet spoustu. Každopádně se tu vyskytují nejen charakterové protipóly hlavních postav, ale také protipóly hereckých výkonů (výtečný Mikkesen, tragický Thomsen). Víckrát si tenhle film asi nepustim, ale zhlédnutí rozhodně nelituju.

plakát

Odpojit (2012) 

Tyhle typy filmů mám hodně rád. Disconnect na mě ale působil spíš dojmem vynikajícího amatérského filmu roztaženého na 2 hodiny (a vlastně to ani nestačilo, protože příběhy nabraly až moc rychlého konce). Takže skvělý atraktivní scénář, který dle mého úsudku kazí slabá režie...

plakát

Velký flám (1966) 

Optimální varianta pro zmírnění posilvestrovské kocoviny...